Ο Frédéric de Courtois της Generali, αντιπρόεδρος της Insurance Europe

63
Frederic De Courtois Generali

Ο Frédéric de Courtois, Γενικός Διευθυντής του ομίλου Generali, εξελέγη αντιπρόεδρος της Insurance Europe για τριετή θητεία.

Γάλλος πολίτης, ο κ. Courtois ξεκίνησε την καριέρα του στον τομέα των ασφαλίσεων το 1993, κατέχοντας αρκετές διευθυντικές θέσεις σε διάφορες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Σχολιάζοντας το διορισμό του κ. Courtois, ο πρόεδρος της Insurance Europe, κ. Andreas Brandstetter, Πρόεδρος και Διευθύνων Δύμβουλος του UNIQA Insurance Group, δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που καλωσορίζω τον Frédéric σε αυτή τη σημαντική θέση. Ο Frédéric φέρνει μαζί του έναν τεράστιο πλούτο γνώσης για τη βιομηχανία μας και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του για την εκπροσώπησή της».

Ο De Courtois εκλέχτηκε σήμερα 22 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Insurance Europe, στο Βουκουρέστι. Διαδέχεται τον Torbjörn Magnusson, Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του Sampo Insurance Group.

Ο Πρόεδρος της Insurance Europe ευχαρίστησε τον T. Magnusson για την τεράστια συμβολή του στη ασφαλιστική βιομηχανία τα τελευταία έξι χρόνια, ειδικά στον τομέα των νέων τεχνολογιών και στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν τους ασφαλιστές. «Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε που κατηύθυνε τόσο ισχυρά τον δημόσιο διάλογο στο πλαίσιο της Insurance Europe», είπε ο κ. Brandstetter.

Σχολιάζοντας το διορισμό του, ο κ. Courtois δήλωσε: «Είναι τιμή μου που εκλέχτηκα αντιπρόεδρος και ανυπομονώ να εκπροσωπήσω τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο, ο οποίος έχει τεράστια συμβολή τόσο στην κοινωνία μας όσο και στην οικονομία μας. Θα εργαστώ σκληρά για να διασφαλίσω ότι το κανονιστικό περιβάλλον αντανακλά σωστά το επιχειρηματικό μοντέλο των ασφαλιστών και τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν να προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα στους πελάτες τους».