Frederic de Courtois: Η Generali, όπου δραστηριοποιείται, θα είναι ηγέτης

381
Melgarejo de Courtois Δημητρίου Generali

«Η Generali ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα και σε 14 ακόμα χώρες, εκεί δηλαδή όπου εκ των πραγμάτων σήμερα κατατάσσεται στις 5 μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της κάθε αγοράς», δήλωσε ο κ. Frederic de Courtois, CEO Global Business Lines & International – Member of the Group Management Committee at Generali Group, στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παρέθεσε στον ασφαλιστικό περιοδικό Τύπο, στις 12 Μαΐου, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Generali Hellas, κ. Πάνου Δημητρίου, και του Jaime Anchústegui Melgarejo, Regional Officer Europe, Middle East & Africa (ΕΜΕΑ).

Ο έγκριτος ασφαλιστής, που ακολούθησε τον μέντορά του, κ. Philippe Donnet, όταν αυτός ανέλαβε την ηγεσία του Ομίλου Generali, δηλώνει αισιόδοξος ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά θα ακολουθήσει τάση ώριμης ανάπτυξης, ιδιαίτερα στην Υγεία και στις Συντάξεις.

Ο κ. Frederic de Courtois δεν δίστασε να αναφερθεί σε πολλά τοπικού αλλά και παγκοσμίου ενδιαφέροντος θέματα. Πάντοτε τόνιζε, σε ό,τι κι αν έλεγε, την απόφαση της Generali για πρωταγωνιστικό ρόλο, την αφοσίωσή της στους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, τον αναγκαίο μετασχηματισμό της Εταιρείας, δηλαδή την ενδυνάμωσή της, όσον αφορά στην ψηφιοποίηση, ιδιαίτερα στη διαφορετική νέα πραγματικότητα του κλάδου αυτοκινήτων.

Και στο τηλεματικό αυτοκίνητο η Generali θα είναι ηγέτης, όμως, και τον επόμενο αιώνα, οι διαμεσολαβούντες θα παραμένουν η αιχμή του δόρατος του δυναμικού της Generali.

Η συνέντευξη του κ. Frederic de Courtois, κατά την ταπεινή μας γνώμη, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, τόσο για το ελληνικό επιχειρείν όσο και για το παγκόσμιο. Ήταν απόλυτος σε σχετική ερώτηση που του έγινε, ότι ο Όμιλος Generali δεν θα αποστερηθεί τις ιταλικές του ρίζες, αποκλείοντας έτσι τα σχετικά σενάρια που του ετέθησαν στη συνέντευξη, για την εξαγορά του Ομίλου.

Ήταν, τέλος, εμφανές, τόσο από τα λόγια του όσο και από τη γλώσσα του σώματος, ότι ο εκ των ηγετών της Generali στηρίζει τη διοίκηση της ελληνικής εταιρείας και, μαζί με αυτήν, οικοδομούν το μέλλον της.

Εκτενέστερα θα διαβάσετε στην έντυπη έκδοση της «Ασφαλιστικής Αγοράς».

Δημήτρης Ρουχωτάς

 

  • Η Generali Hellas είναι η παλαιότερη ασφαλιστική εταιρεία στην ελληνική αγορά, με παρουσία άνω των 130 ετών. Κατέχει την 6η θέση μεταξύ των εταιρειών της αγοράς, με μερίδιο αγοράς 4,9% (στοιχεία: Δεκέμβριος 2016).

Η εταιρεία προσφέρει μια πλήρη γκάμα προϊόντων και δραστηριοποιείται σε όλους τους κλάδους ασφάλισης, ατομικές, ομαδικές, εταιρικές και γενικές ασφαλίσεις. Κατά τη διάρκεια του 2016, σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η εταιρεία σημείωσε ετήσια αύξηση της παραγωγής, +4,6 μονάδες, πάνω από τον μέσο όρο της αγορά.

Η Generali διαθέτει μια πελατειακή βάση που ξεπερνά τους 300.000 πελάτες. Εκτός από την Αθήνα, όπου βρίσκονται τα κεντρικά της γραφεία, η εταιρεία έχει επίσης σημαντική παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα, όπου λειτουργεί με υποκατάστημα.

Η Generali Hellas έχει σημειώσει σταθερή ανάπτυξη, καταγράφοντας συνεχή κέρδη τα τελευταία 10 χρόνια, παρά τις σημαντικές αλλαγές στην αγορά και το οικονομικό περιβάλλον της χώρας. Το 2016, η εταιρεία σημείωσε αύξηση παραγωγής στις retail ασφαλίσεις και συγκεκριμένα 17,5% στις γενικές ασφαλίσεις και 8,9% στις ατομικές ασφαλίσεις Ζωής, με λειτουργικό αποτέλεσμα €9,3 εκατ.

 

Στοιχεία για το έτος 2016

Συνολικά Ασφάλιστρα

€183,7 εκατ.

Διαφοροποίηση % σε σχέση με το 2015

9,3%

Συνολικά Ασφάλιστρα (Ζωής & Γενικών)
  • Ασφάλιστρα Ζωής

€71,2 εκατ.

  • Ασφάλιστρα Γενικών

€112,5 εκατ.

Net Compined Ratio

88,2%

Λειτουργικό Αποτέλεσμα

€9,3 εκατ.

Τεχνικές Προβλέψεις

€356,2 εκατ.

Επενδύσεις

€360 εκατ.

Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων

€63,5 εκατ.

Προηγούμενο άρθροΗ Interlife“ ανοίγει πανιά στη ζωή” με το “ Sail for Pink”
Επόμενο άρθροΟ ΣΑΔΧ συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία της 17ης Μαΐου