Άρθρα

Ο Ασφαλιστής και η μαγική λέξη «Όραμα»

Ψάξε μέσα σου για το δικό σου όραμα, αν θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα στην καριέρα σου, προτρέπει o Παύλος Συμπεράς*, μέλος του MDRT.

Είμαι σίγουρος ότι πάρα πολλές φορές, σε διάφορα συνέδρια ή σεμινάρια, εταιρικά ή μη, ή σε διάφορες ιντερνετικές ομιλίες, όλοι έχουμε ακούσει τη λέξη «όραμα» και το πόσο σημαντική είναι. Τελικά ισχύει κάτι τέτοιο; Κι αν ναι, για ποιο λόγο;

Είναι αλήθεια αυτό που λένε, ότι όσο πιο συχνά πηγαίνεις σε σεμινάρια ή άλλες ομιλίες, παρακινητικού χαρακτήρα κι ενδυνάμωσης, ακούς τα ίδια πράγματα πάνω κάτω. Αυτό, όμως, δεν είναι απαραίτητα κακό. Γιατί θα έρθει κάποια στιγμή που αυτό που θα ακούσεις σήμερα, μπορεί να το έχεις ξανά ακούσει κι άλλες φορές, αλλά σήμερα να σου κάνει “κλικ”. Μπορεί να είναι ο/η ομιλητής/τρια, μπορεί να είναι ο χώρος, μπορεί να είναι η αφορμή της συγκέντρωσης, ή μπορεί να είναι η προσωπική σου στιγμή. Σημασία, όμως, έχει να σου κάνει “κλικ”. Και τότε καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Είμαι βέβαιος ότι σχεδόν όλοι έχουν ακούσει για το πόσο σημαντικό είναι να έχεις όραμα, και μάλιστα ξεκάθαρο, σε ό,τι κάνεις. Και στα προσωπικά σου θέματα, αλλά και στα επαγγελματικά. Αν θέλεις να φτάσεις σε ένα μέρος, θα πρέπει να γνωρίζεις πού είναι το μέρος αυτό. Διαφορετικά, δεν θα φτάσεις ποτέ. Χωρίς όραμα είναι πολύ εύκολο να πάρεις λάθος αποφάσεις μέσα στην πίεση της καθημερινότητας.

Και είναι πολλοί αυτοί που το επιβεβαιώνουν, κι από διαφορετικά μετερίζια. Συντονιστές, διευθυντές πωλήσεων, coaches, managers, συνάδερφοι. Όμως θα πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή, το κατάλληλο ερέθισμα, και το να είσαι πραγματικά έτοιμος/η να δεχθείς αυτή την αλήθεια και να πας έτσι την καριέρα σου στο επόμενο στάδιο.

Γιατί, πραγματικά, αν ξεκαθαρίσεις μέσα σου το τι θες, ποιο είναι το όραμά σου, τότε θα βρεις τον τρόπο, αλλά και τα μέσα για να το πετύχεις. Και κανένας δεν θα μπορέσει να σου το στερήσει αυτό. Γιατί θα είναι κάτι βαθιά ριζωμένο μέσα στην καρδιά σου, στην ψυχή και στο μυαλό σου, που θα σε κάνει να υπερνικάς οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να εμφανιστεί στον δρόμο σου και να σε αποτρέψει από την εκπλήρωση του οράματός σου. Είτε αυτά τα εμπόδια είναι εξωτερικά, είτε εσωτερικά. Θα αντλείς ανυπέρβλητη δύναμη από τα βάθη της ψυχής σου και θα κατορθώνεις πράγματα, που πριν λίγο σου φαίνονταν απίθανα για τα δικά σου δεδομένα.

Γι’ αυτό, συνάδερφε/φισσα, αν πραγματικά αγαπάς τον εαυτό σου, αν θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα στην καριέρα σου, αν θες να ζήσεις μεγάλες στιγμές στην προσωπική σου ζωή, τότε χαλάρωσε, ηρέμησε και ψάξε μέσα σου για το δικό σου όραμα.

Αν δεν μπορείς να το αναγνωρίσεις μόνος σου, ζήτα βοήθεια από κάποιον που εσύ εμπιστεύεσαι και εκτιμάς, αλλά βρες το. Βρες το, γράψε το ή κορνιζάρισέ το, όπως λένε πολλοί Αμερικανοί. Να το κοιτάς καθημερινά για να σου γίνει συνήθεια, και μετά εμμονή. Αγάπησέ το, παθιάσου με αυτό. Δεσμεύσου σε τρίτους για το όραμά σου, έτσι ώστε να πιεστείς για να το επιτύχεις.

Για να βρίσκεις πάντα τον κατάλληλο τρόπο, κι όχι τον αχρείαστο κόπο. Για να το κυνηγήσεις, τελικά, μέχρι να το εκπληρώσεις. Και να βιώσεις την πληρότητα, την ικανοποίηση και την ευημερία.


* Ο κ. Παύλος Συμπεράς βρίσκεται στον χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό χώρο από το 1999. Συνεργάζεται με την Ιnteramerican ως Financial Planner, με στόχο την πλήρη και βέλτιστη εξυπηρέτηση ιδιωτών πελατών, αλλά και νομικών προσώπων, για όλες τους τις ανάγκες. Είναι απόφοιτος του LUTCF (Life Underwriting Training Council – Fellow ). Επίσης έχει Bachelor in Banking & Ιnsurance από το γαλλικό κρατικό πανεπιστήμιο CNAM. Είναι μέλος της HFPA (Hellenic Financial Planners Association), του ΠΣΑΣ, του ΕΕΑ και του MDRT. Έχει παρακολουθήσει πάρα πολλά σεμινάρια γύρω από την επαγγελματική πώληση και έχει εξειδικευμένες γνώσεις σε επενδυτικά θέματα και διαχείριση κεφαλαίων. Διαθέτει πιστοποίηση Δ΄ και Ε΄ για προώθηση επενδυτικών προϊόντων. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Κατέχει επίσης πτυχίο Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας