Νέα προγράμματα ασφάλισης επιχειρήσεων «Business» από την Interamerican

2481
Bernardos interamerican

Τα ανανεωμένα και βελτιωμένα προγράμματα ασφάλισης επιχειρήσεων «Business» διαθέτει από τις αρχές Αυγούστου, η Interamerican.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των νέων προγραμμάτων «Business» είναι η δυνατότητα κάλυψης κτηρίου (κτηριακών βελτιώσεων), περιεχομένου (εμπορευμάτων, εξοπλισμού) ή και των δύο, με τιμολόγηση βάσει τετραγωνικών μέτρων και είδους κατασκευής/επιχείρησης ή μόνο βάσει ασφαλιζόμενου κεφαλαίου, που μπορεί να φθάσει μέχρι 1.500.000 ευρώ.

Παρέχονται δύο επιλογές συμμετοχής στη ζημιά: η μηδενική συμμετοχή και αυτή με πρόβλεψη απαλλαγών (standard), που για την κάλυψη σεισμού παραμένει στο 2% επί του ασφαλισμένου κεφαλαίου. Το ασφάλιστρο διαμορφώνεται ανάλογα με την επιλογή συμμετοχής στη ζημιά.

Στα πακέτα Classic, Extra και Total η εταιρεία έχει προσθέσει νέες καλύψεις, ενώ η τιμολόγηση είναι βελτιωμένη και δυναμική αναφορικά με την κάλυψη σεισμού, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το έτος κατασκευής του κτηρίου και τη γεωγραφική ζώνη.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Interamerican χαρακτηρίζει και τις ακολουθούμενες διαδικασίες έκδοσης συμβολαίων, με εφαρμογή για την ηλεκτρονική έκδοση στην πλατφόρμα e-services της εταιρείας, εφ’ όσον πρόκειται για επιχειρήσεις με επιφάνεια μέχρι 250 τ.μ. ή με ασφαλιζόμενη αξία κτηρίου και περιεχομένου συνολικά μέχρι 450.000 ευρώ. Επίσης, η τιμολόγηση υποστηρίζεται από το ψηφιακό γραφείο «ask me» του συνεργαζόμενου ασφαλιστικού συμβούλου και πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, ενώ δημιουργείται και εκδίδεται ηλεκτρονική προσωποποιημένη προσφορά προς την ενδιαφερόμενη επιχείρηση.

«Η ασφαλιστική κάλυψη των επιχειρήσεων αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους – πολύ περισσότερο σε συνθήκες ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος, όπου ένας μικρός κίνδυνος μπορεί να επιφέρει μια ασσύμετρα μεγάλη οικονομική καταστροφή για την επιχείρηση που θα υποστεί την απρόβλεπτη ζημιά και θα υποχρεωθεί να διακόψει, προσωρινά ή μόνιμα, τη λειτουργία της. Η Interamerican διαθέτει λύσεις ασφαλιστικής κάλυψης για κάθε είδους και μεγέθους επιχείρηση» επισημαίνει σχετικά ο Βαγγέλης Βερνάρδος, διευθυντής ανάληψης κινδύνων γενικών ασφαλίσεων της εταιρείας.

Προηγούμενο άρθρο+3,4% η παραγωγή εγγεγραμμένων ασφαλίστρων το α’ εξάμηνο 2018
Επόμενο άρθροΝέα Δομή στις Direct ασφαλίσεις της Allianz