Εταιρείες

Νέα εποχή για την Υδρόγειο στον όμιλο της Reale Mutua

Μία νέα σελίδα ανοίγει η Υδρόγειος Ασφαλιστική με τη συνεργασία της με τη Reale Mutua, διευρύνοντας οι προοπτικές της να αναπτυχθεί περαιτέρω και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των δύσκολων καιρών, όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Πρόεδρός της, κ. Αναστάσιος Κασκαρέλης, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, στις 2 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (δείτε παρακάτω το δελτίο Τύπου της εταιρείας).

Για τον παλαίμαχο ασφαλιστή προτεραιότητα ήταν (και το τονίζει με κάθε ευκαιρία), η όποια εξαγορά να εξασφαλίζει το όνομα, την ιστορική συνέχεια και τη φιλοσοφία της Υδρογείου, αλλά κυρίως τους συνεργάτες και το στελεχιακό δυναμικό, τους οποίους θεωρεί θεμέλιο της επιτυχίας της Υδρογείου. Με την επιλογή της Reale Mutua θεωρεί ότι αυτό επιτυγχάνεται.

Την ίδια στιγμή η Reale βρήκε στην Υδρόγειο μία μικρή αλλά καλά οργανωμένη εταιρεία (σε κάποιες λειτουργίες της μαθαίνουμε ότι είναι αρκετά πιο μπροστά από την ιταλική), μέσω της οποίας μπορεί να πετύχει τον στρατηγικό της στόχο για γεωγραφική διασπορά και ανάπτυξη σε μία αγορά με προοπτικές, όπως η ελληνική.

Γεωγραφική διασπορά διαθέτει και η Υδρόγειος, με ένα πιστό δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

Η Εταιρεία έχει στηρίξει την ανάπτυξή της στον κλάδο αυτοκινήτου, ενώ σχετικά πρόσφατα μπήκε και στην ασφάλιση σκαφών και αστικής ευθύνης και υγείας, με αρκετά καλά αποτελέσματα, όπως ανέφερε ο κ. Παύλος Κασκαρέλης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα 9μήνου της εταιρείας.

Μέσω της συνεργασίας με τη Reale Mutua η Υδρόγειος θα έχει πρόσβαση σε τεχνογνωσία και προϊόντα πολλών περισσότερων κλάδων, καθώς η ιταλική ασφαλιστική δραστηριοποιείται σε όλους τους κλάδους ασφάλισης απευθυνόμενη τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις. Από όσα ανέφερε ο κ. Ignacio Mariscal, International Division Director Reale Group και CEO της Reale Securos Spain, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, προκύπτει ότι στην Ελλάδα η Reale επιθυμεί να εστιάσει, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, στην ασφάλιση Περιουσίας και Υγείας και λιγότερο στη Σύνταξη και τα επενδυτικά.

Με αυτούς τους κλάδους εκτιμούμε ότι θα αισθάνονται πιο άνετα και οι συνεργάτες της Υδρογείου, οι οποίοι, ως επί το πλείστον, δραστηριοποιούνται στους Γενικούς κλάδους.

Το “καλό”, με τη συγκεκριμένη εξαγορά είναι ότι δεν απαιτεί συγχώνευση χαρτοφυλακίων και ομάδων, πράγμα που σημαίνει λιγότερη ταλαιπωρία τόσο για τους συνεργάτες όσο και για το ανθρώπινο δυναμικό της Εταιρείας. Επιπλέον, καθώς, όπως ειπώθηκε, τα στελέχη της Υδρογείου έχουν βρει κοινή γλώσσα με τους συναδέλφους τους της Reale, εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς, θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί.

Δήμητρα Καζάντζα

Νέα εποχή για την Υδρόγειο στον όμιλο της Reale Mutua
Από αριστερά, οι κ.κ. Ignacio Mariscal, Αναστάσιος Κασκαρέλης και Παύλος Κασκαρέλης.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Εταιρεία με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου αναφέρονται τα εξής:

Reale Group και Υδρόγειος Ασφαλιστική σε νέα εποχή

Η είσοδος του ιταλικού ομίλου στην ελληνική αγορά αλλά και τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Υδρογείου Ασφαλιστικής παρουσιάσθηκαν σε κοινή συνέντευξη τύπου

Το σύνθημα για τη νέα κοινή εποχή ανάπτυξης έδωσαν η Υδρόγειος Ασφαλιστική και ο Όμιλος Reale που, μέσω της μητρικής εταιρείας Società Reale Mutua di Assicurazioni, προχώρησαν πρόσφατα σε συμφωνία για την απόκτηση του 85% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας. Το πρώτο στάδιο της συμφωνίας προβλέπει την απόκτηση του 75% του μετοχικού κεφαλαίου (70% από την οικογένεια Κασκαρέλη και 5% από μετόχους μειοψηφίας). Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2024 και, σε ένα δεύτερο στάδιο έως το τέλος του 2026, με την απόκτηση του υπόλοιπου 10% του μετοχικού κεφαλαίου από την οικογένεια Κασκαρέλη.

Η αξιοποίηση της γεωγραφικής διασποράς του δικτύου συνεργατών της Υδρογείου Ασφαλιστικής σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία του Ομίλου Reale στις συνδυαστικές πωλήσεις αποτελεί στρατηγική επιλογή των δύο εταιρειών, με κοινό στόχο την επέκταση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων και υπηρεσιών και τη δημιουργία αξίας, μέσω της ανάπτυξης των ασφαλίσεων εκτός οχημάτων.

Για τους πελάτες και τους συνεργάτες της Υδρογείου Ασφαλιστικής, η νέα σελίδα της εταιρείας φέρνει επίκαιρες και ευέλικτες ασφαλιστικές λύσεις που ανταποκρίνονται σε αναδυόμενες ανάγκες των καταναλωτών αλλά και συμπληρωματική τεχνογνωσία και πόρους για καινοτομία και λειτουργική αποτελεσματικότητα, που θα διευρύνουν το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα και την ικανοποίηση των πελατών της.

Για τον Όμιλο Reale, η είσοδος στην αγορά της Ελλάδας ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική ανάπτυξης και διαφοροποίησης, καθώς και την αποστολή του να προσφέρει προστασία μέσω απλών και βιώσιμων ασφαλιστικών λύσεων.  

Ο διεθνής Όμιλος Reale δραστηριοποιείται στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Χιλή και εκτός από ασφαλιστικές διαθέτει επίσης κτηματομεσιτικές, τραπεζικές και υγειονομικές υπηρεσίες. Αποτελεί μια από τις πιο φερέγγυες εταιρείες τόσο στην ιταλική όσο και στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, με Δείκτη Φερεγγυότητας (SCR Ratio) που ανέρχεται στο 267% (30.06.2023). Απασχολεί περισσότερους από 4.000 εργαζομένους, εξυπηρετεί 4,7 εκατομμύρια ασφαλισμένους και πελάτες σε όλο τον κόσμο και διαθέτει δίκτυο με περισσότερους από 2.380 agents (συνδεδεμένους συνεργάτες) και 3.070 ανεξάρτητους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου, στις 30.6.2023, ανέρχονται σε 149€ εκατ. και τα ίδια κεφάλαια σε 3,3€ δισ.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Μέσων, ανακοινώθηκαν, επίσης, τα οικονομικά στοιχεία του εννεαμήνου του τρέχοντος έτους της Υδρογείου Ασφαλιστικής: H εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει την οικονομική της θέση και την κεφαλαιακή της επάρκεια, με το ενεργητικό της να ανέρχεται στα 244,5€ εκατ., το σύνολο των επενδύσεών της να αγγίζει τα 182,5€ εκ εκατ. και τον Δείκτη Φερεγγυότητας (SCR Ratio) να φτάνει το 195%. Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να πιστοποιήσουν τη σταθερή ανάπτυξη που καταγράφει η εταιρεία την τελευταία πενταετία, παρά τις διαδοχικές κρίσεις και το ασταθές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, με τα δύο τελευταία χρόνια μάλιστα, να διατηρείται πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς.

Ο κ. Ignacio Mariscal, International Division Director της Reale Group και Διευθύνων Σύμβουλος της Reale Seguros Spain, είπε: «H Υδρόγειος Ασφαλιστική συνιστά μια εξαιρετική ευκαιρία επέκτασης της γεωγραφικής διασποράς του Ομίλου μέσω της διείσδυσης στη δυναμική και συνεχώς εξελισσόμενη ελληνική ασφαλιστική αγορά, που καταγράφει σημαντικά ποσοστά ανάπτυξης αλλά χαμηλό, ακόμα, ποσοστό ασφαλιστικής συνείδησης, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Επιπλέον, η αξιολόγηση της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα αναβαθμίστηκε σε ΒΒΒ- από τον οίκο Standard & Poors. Θα αξιοποιήσουμε συνδυαστικά το δίκτυο διανομής της εταιρείας που χαρακτηρίζεται από εκτεταμένη παρουσία στην ελληνική περιφέρεια, το υψηλό επίπεδο αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας σε εθνικό επίπεδο και τη διεθνή τεχνογνωσία που διαθέτει o Όμιλος Reale, για να δημιουργήσουμε περαιτέρω αξία για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας».

Ο κ. Αναστάσιος Κασκαρέλης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Υδρογείου Ασφαλιστικής, δήλωσε σχετικά: «Η Υδρόγειος Ασφαλιστική πρόκειται να γίνει μέλος ενός μεγάλου διεθνούς ομίλου με  μεγάλη ιστορία και ασφαλιστική τεχνογνωσία. Οι προοπτικές μας διευρύνονται και αναμένουμε ότι η εταιρεία θα επωφεληθεί σε πολλούς τομείς, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, στις νέες τεχνολογίες, στην καλύτερη διαχείριση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, ενώ θα συνεχίσει να προσφέρει ένα περιβάλλον όπου συνεργάτες και εργαζόμενοι θα μπορούν να αναπτυχθούν επιχειρηματικά και να εξελιχθούν επαγγελματικά».

O κ. Παύλος Κασκαρέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής, ανέφερε: «Η Υδρόγειος Ασφαλιστική μπαίνει σε μια νέα εποχή με ένα ισχυρό απόθεμα σεβασμού και εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει και μοιραζόμαστε με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας όλα αυτά τα χρόνια. Είναι κάτι για το οποίο αισθανόμαστε όχι μόνο υπερηφάνεια αλλά –κυρίως υπευθυνότητα. Αυτό το κεφάλαιο εισφέρουμε στη νέα συνεργασία, αυτό το κεφάλαιο θέλουμε να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του διεθνούς Ομίλου».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας