του Νίκου Δαμάλα*

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια, που ξεκίνησα τη διαδρομή μου στο επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου, ήθελα να ψάχνω, να αναζητώ, να μαθαίνω, να βελτιώνομαι. Η συνεχής αναζήτησή μου για νέες ιδέες, πληροφορίες και τρόπους εξέλιξης πάνω στο επάγγελμά μου, καθώς και η ανάγκη για διεύρυνση του πεδίου των γνώσεών μου με έφεραν μπροστά στον μαγικό, για τα δικά μου μάτια, κόσμο του MDRT.

Η πρώτη επαφή…

Φεβρουάριος 2019: Στην Αθήνα λαμβάνει χώρα η MDRT Day Athens 2019. Δεν έχασα την ευκαιρία. Ήμουν εκεί, να ακούσω όλους τους διεθνείς ομιλητές, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους, τις ιδέες τους και τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούν με τους δικούς τους πελάτες. Οι state of the art ομιλίες του συνεδρίου ήταν πραγματικά ένα δώρο για μένα. Με τη λήξη του συνεδρίου γνώρισα και αντάλλαξα απόψεις με συναδέλφους απ’ όλη την Ελλάδα. Μία εξ αυτών ήταν η Ζωή Μπελμπέκου, την οποία είχα παρακολουθήσει την ίδια μέρα ως ακροατής.

Λίγους μήνες αργότερα έλαβα ένα μήνυμα από εκείνη: «Νίκο, θα σε ενδιέφερε να συμμετέχεις στο MDRT study group για το 2020; Ψάχνουμε συναδέλφους αξιόλογους, με ήθος, να έχουν όρεξη και αγάπη για τη δουλειά μας».

Με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόταση κι έτσι, λίγους μήνες αργότερα, βρεθήκαμε εγώ, η Ζωή και η Σοφία Ζερβουδάκη (σημερινή Πρόεδρος MCC MDRT). Η χαρά μου δεν μπορεί να περιγραφεί. Μαζί με ένα σύνολο εξαιρετικών συναδέλφων ξεκινήσαμε τις εργασίες για την MDRT Day Athens 2020. Κάθε φορά που επρόκειται να συναντηθούμε είχα την ίδια λαχτάρα και επιθυμία να μοιραστώ και να λάβω υπέροχες και δημιουργικές ιδέες, σχετικά με την καλύτερη προσέγγιση σε όλα τα επίπεδα που αφορούν τον σύγχρονο ασφαλιστικό σύμβουλο.

Ιανουάριος του 2020: Διεξάγεται μία ημερίδα για το MDRT στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ήταν η μέρα που γνώρισα από κοντά τους Naji Haddad και Sunny Istar Lee, δύο εξαιρετικούς συναδέλφους παγκόσμιας αναγνώρισης.

Τον Naji τον παρακολουθούσα καιρό πριν μέσα από τα social media. Ένας πραγματικά εξαίρετος επαγγελματίας και ιδιαίτερα φιλικός άνθρωπος. Σαν να το είχα προσχεδιάσει. Είναι αυτό που λένε …το σύμπαν ακούει! Είχα την τύχη να πιω μαζί του έναν καφέ και στη μία αυτή ώρα να μοιραστεί μαζί μου τις εμπειρίες, τις ιδέες του και το πάθος του για αυτό που κάνει. «Να μπορείς να μιλήσεις με κάθε πελάτη, κάθε άνθρωπο, φίλο, και να του πεις πόσο σπουδαίο είναι να μπορεί να διαχειριστεί τα έξοδα από μία σοβαρή ασθένεια και να μπορείς να δημιουργείς τις συνθήκες ώστε μία οικογένεια να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια όταν η ζωή τα φέρει αλλιώς. Εκεί θα φανεί η αξία σου. Εκεί θα νιώσεις απόλυτα δικαιωμένος και χρήσιμος πιο πολύ από ποτέ», μου είπε. Τα λόγια του Naji ηχούν ακόμη και σήμερα στα αυτιά μου.

Όλο αυτό είναι μόνο η αρχή.

Γιατί MDRT…

Έθεσα στον εαυτό μου έναν στόχο: να γίνω MDRT member. Και όχι για τον τίτλο, αλλά για την ουσία που έχει ο οργανισμός αυτός. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2021, επίσημα ανακηρύσσομαι MDRT member. Ιδιαίτερο ρόλο σε όλο αυτό έπαιξε και παίζει ο manager μου, Χρήστος Σταθόπουλος. Έννοιες και τεχνικές, που από την αρχή μου εμφύτευσε, σε συνδυασμό με τη δυναμική του συνόλου όλων αυτών των επιτυχημένων MDRT members ανά τον κόσμο, με έκαναν να βελτιώσω την καθημερινότητά μου ως επαγγελματίας, να ενσωματώσω σ’ αυτή νέες ιδέες, που ίσως και να μην ήταν απόλυτα νέες αλλά να επανατοποθετήθηκαν με μεγαλύτερο πάθος. Η προσέγγισή μου στον πελάτη – υποψήφιο έγινε πιο ολιστική και ανθρωποκεντρική. Στηρίζομαι πραγματικά στις ανάγκες του κάθε πελάτη και με τη διαδικασία της συμβουλευτικής αγγίζουμε μαζί θέματα, που μέχρι και σήμερα ίσως να τα αποφεύγαμε. Η κάλυψη σοβαρών ασθενειών, η απώλεια εσοδήματος και όλες αυτές οι πρόσθετες καλύψεις προσδίδουν υπεραξία σε ένα πρόγραμμα, που απλά θα “ζητούσε” ο πελάτης. Σχεδιάζουμε έτσι το οικονομικό μέλλον του κάθε ανθρώπου πιο σωστά, καθώς στηρίζουμε και καλύπτουμε όσα περισσότερα κενά μπορούμε.

Επομένως, όπως όλοι οι σύγχρονοι επαγγελματίες – επιστήμονες συμμετέχουν σε παγκόσμιους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και παρακολουθούν παγκόσμια συνέδρια, στα οποία ανταλλάσσουν απόψεις, γνώσεις και συζητούν για τις εξελίξεις του αντικειμένου τους, έτσι και ο σύγχρονος ασφαλιστικός σύμβουλος οφείλει να συμμετέχει σε παγκόσμιους οργανισμούς, όπως το MDRT. Πρωταρχικός στόχος, η συνεχής επαγγελματική εξέλιξη και ανάπτυξή μας και το ασταμάτητο κυνήγι της γνώσης, που θα κάνει τη δουλειά μας και τη ζωή των πελατών μας καλύτερη.

Να κάνουμε τη δουλειά μας & τη ζωή των πελατών μας καλύτερη
 • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  Ο κ. Νίκος Δαμάλας γεννήθηκε το 1984 στον Χολαργό Αττικής. Πήγε σχολείο στην Αθήνα και τελείωσε το Λύκειο στο Άργος. Το 2002-2006 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ρέθυμνο), στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών, με εξειδίκευση στον τομέα Επικοινωνιολογίας & Ψυχολογίας καθώς και στον τομέα Οικονομικών & Στατιστικών μελετών.
  Αρχές του 2012 πιστοποιήθηκε με τις εξετάσεις Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή της ΤτΕ.
  Ο κ. Νίκος Δαμάλας ανήκει στο αποκλειστικό δίκτυο συνεργατών της Εθνικής Ασφαλιστικής, κατέχοντας την πιο υψηλή βαθμίδα, αυτή του Κορυφαίου Ασφαλιστικού Συμβούλου.
  Διακρίσεις – Πιστοποιήσεις:
  – Μέλος της LIMRA International – Certificated by LIMRA IAP, LIMRA IQA.
  – 2019 Mέλος ΜDRT Study Group Συνεδρίου ΜDRT Day Greece 2020.
  – 2021 Mέλος MDRT.
  – 2021 Mέλος HFPA (Hellenic Financial Planner Association).
  – 2020 Πιστοποίηση SQF3.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθρο25 Χρόνια ΙΑΣΩ
Επόμενο άρθροΟι ρωγμές στη διαγενεακή αλληλεγγύη