Οικονομικά Μεγέθη

Ν. Μακρόπουλος: Εντυπωσιακά Αποτελέσματα για την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική το α’ τρίμηνο του 2022

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2022, τονίζει ότι στους Κλάδους ασφάλισης, που η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική είναι ισχυρή και εξειδικεύεται από ιδρύσεώς της, παρουσιάζει δυναμική αύξηση παραγωγής, δημιουργώντας σημαντικές προοπτικές για την ισχυρή ανάπτυξή της στο άμεσο μέλλον.

Από τις αρχές του έτους έως σήμερα, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, όλοι οι δείκτες παραγωγής της εταιρείας κινούνται ανοδικά, με τις ασφαλίσεις Περιουσίας, Γενικής Αστικής Ευθύνης, Μεταφορών και των Εξειδικευμένων Κινδύνων να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής, παρά τις δυσχέρειες που παρουσιάστηκαν στην αγορά, λόγω συνέχισης της πανδημίας και των τραγικών γεγονότων στην Ουκρανία.

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ανήλθε στα €3,8 εκατ., αυξημένη κατά 37% σε σχέση με τα ασφάλιστρα της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, με τις ισχυρότατες επιδόσεις να καταγράφονται στον κλάδο Πυρός €1,94 εκατ., έναντι €1,39 εκατ. (αύξηση 39%), και στους Λοιπούς Κλάδους €1,27 εκατ., έναντι €0,85 εκατ. (αύξηση 49%).

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική συνεχίζει την ανάπτυξη του Κλάδου Αυτοκίνητου με την εφαρμογή των νέων τιμολογίων και με κριτήριο το σωστό underwriting, που οδηγούν μέχρι σήμερα την εταιρεία σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα κερδοφορίας.

Τα κέρδη χρήσεως προ φόρων της Εταιρείας για τη χρήση του 2021 αυξήθηκαν 40%, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα κέρδη χρήσεως προ φόρων του 2020, και ανήλθαν σε €2,53 εκατ. Τα κέρδη της χρήσης του 2021 θα ήταν άνω των €4 εκατ. εάν δεν είχαν συμβεί οι καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου & Αυγούστου του 2021, οι οποίες επηρέασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2022 προβλέπεται ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση τόσο της παραγωγής ασφαλίστρων όσο και της κερδοφορίας σε όλους τους κλάδους ασφάλισης, λόγω της ανάπτυξης των νέων προϊόντων στις ασφαλίσεις Εξειδικευμένων Κινδύνων καθώς και στον Κλάδο Υγείας. Στόχος μας για το 2022 είναι η παραγωγή της Εταιρείας μας εκτός του Κλάδου Αυτοκινήτου να ξεπεράσει τα €15 εκατ. και η κερδοφορία να κυμανθεί γύρω στα €5 εκατ.

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική είναι από τις λίγες ελληνικές εταιρείες η οποία πρωταγωνιστεί στις ασφαλίσεις μεγάλων βιομηχανικών και εμπορικών κινδύνων και επιμένει να ενισχύει το πολύ αξιόπιστο και συνάμα δυναμικό brand name που επί χρόνια διαμορφώνει με αφοσίωση, μεθοδικότητα και συνέπεια. Η Εταιρεία μας ασφαλίζει σήμερα ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, ισχυρών ομίλων και επώνυμων βιομηχανιών και συνεχίζει να αποτελεί βασικό στήριγμα για το επιχειρείν της χώρας μας τα επόμενα χρόνια.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Μεσίτες, τους Πράκτορες, τους Συντονιστές και εν γένει όλους τους Συνεργάτες μας για την εμπιστοσύνη τους στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική και για την συνεισφορά τους στην μεγάλη ανάπτυξη της παραγωγής και θα ήθελα να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα ανταποκριθούμε πλήρως στην στήριξή τους και θα συμβάλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών τους με την συνέπεια που διακρίνει διαχρονικά την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική στην άμεση εξυπηρέτηση και πληρωμή των αποζημιώσεων.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας