Διεθνή

Munich Re: Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε μέρισμα €11 ανά μετοχή

Το 2021 ήταν ένα επιτυχημένο ξεκίνημα για το Ambition 2025 της Munich Re. Η Ετήσια Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου 2022, ενέκρινε το προτεινόμενο μέρισμα €11 ανά μετοχή και επεκτείνει το δικαίωμα αγοράς μετοχών. Παράλληλα, η Ernst & Young διορίστηκε ως ελεγκτής.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Ομίλου, ο κ. Joachim Wenning, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Munich Re, τόνισε: «Τα καλά αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς δεν ήταν σε καμία περίπτωση προφανή εκ των προτέρων. Το 2021, το χαρτοφυλάκιο κινδύνων, το εύρος των επιχειρηματικών γραμμών μας και η διαχείριση κινδύνων που κάνουμε μας απέδειξαν, για άλλη μια φορά, την αξία τους μπροστά σε πολυάριθμες προκλήσεις. Όλοι οι τομείς δραστηριότητας παρουσίασαν ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις, υποστηρίζοντας με τη σειρά τους τις επιδόσεις του Ομίλου μας».

Στην ομιλία του προς τους μετόχους, ο κ. Wenning, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι σήμερα εφαρμογή της εταιρικής στρατηγικής Ambition 2025. Με ετήσιο αποτέλεσμα €2,9 δισ., η Munich Re έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα, σύμφωνα με τον κ. Wenning, και βρίσκεται σε καλή θέση για το μέλλον: «Ενισχύουμε τους μοχλούς ανάπτυξης με επιχειρηματικές στρατηγικές που έχουν αποδείξει την αξία τους. Επενδύουμε στα δεδομένα και στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Έχουμε, επίσης, μια σταθερά εξαιρετική απόδοση ιδίων κεφαλαίων, που κυμαίνεται μεταξύ 12% και 14%», ανέφερε ο κ. Wenning, προβλέποντας για το τρέχον οικονομικό έτος ετήσιο αποτέλεσμα €3,3 δισ.

Επιπλέον, οι μεγάλες επιτυχίες της Munich Re δεν περιορίστηκαν στις οικονομικές επιδόσεις, αλλά αφορούσαν επίσης τον τομέα βιωσιμότητας των εργασιών της, όπως είπε ο κ. Wenning, σημειώνοντας την πρόοδο που επιτεύχθηκε αναφορικά με τις ευκαιρίες για τις γυναίκες στη διοίκηση και με την προστασία του κλίματος. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το ποσοστό των γυναικών σε διοικητικές θέσεις σε όλο τον Όμιλο αυξήθηκε από 35 σε 38. Όσον αφορά τις επενδύσεις της, η Munich Re έχει ήδη μειώσει τις εκπομπές της CO2 κατά περίπου 31% σε σύγκριση με το 2019, έτος βάσης για το Ambition 2025.

Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ο κ. Wenning τόνισε ότι μόνο μια ισχυρή Ευρώπη, ως εγγυητής της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ευημερίας, μπορεί να αντέξει: «Ως εκ τούτου, το να γίνει η Ευρώπη πιο ανταγωνιστική πρέπει να γίνει κεντρική πολιτική προτεραιότητα. Τα συμφέροντα της Ευρώπης μπορούν να εκπροσωπηθούν καλύτερα από μια θέση ισχύος», τόνισε, ενώ αναφέρθηκε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως «απειλή για την ειρήνη στην Ευρώπη».

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση έλαβε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες αποφάσεις:

  • Για τη χρήση 2021 εγκρίθηκε μέρισμα €11 ανά μετοχή (2020: €9,80). Η συνολική καταβολή μερίσματος ανήλθε σε €1,54 δισ.
  • Η Ernst & Young GmbH Wirtschaftsprüfungsgesellschaft, με έδρα τη Στουτγάρδη, διορίστηκε ως ελεγκτής.
  • Επεκτάθηκε η δυνατότητα επαναγοράς και δικαιώματος χρήσης ιδίων μετοχών. Με την απόφαση αυτή εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο, με την έγκριση του Εποπτικού Συμβουλίου, να προβεί σε επαναγορά μετοχών έως και τις 27 Απριλίου 2025, μέχρι συνολικού ποσού 10% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας