Εταιρείες

Η ΟΑΣΕ τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά

Η ΟΑΣΕ τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά, συμμετέχοντας στην 24ωρη Απεργία, την Κυριακή 1η Μαΐου, και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο και υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας, κ.κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης και Γιάννης Πετσαλάκης, αναφέρονται τα εξής:

Η εργατική πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές.
Είναι η ημέρα που οι εργαζόμενοι απεργούν και διαδηλώνουν το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Δυστυχώς μετά από μια δεκαετή μνημονιακή οικονομική κρίση για τη χώρα μας, ήρθε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να δημιουργήσει μια νέα παγκόσμια κρίση, η οποία πυροδότησε τις τιμές των καυσίμων, τις τιμές της ενέργειας, τις τιμές στις πρώτες ύλες, τις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο κύμα πληθωρισμού στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας.

Συνέπεια όλων αυτών είναι η αδυναμία μεγάλου μέρους του πληθυσμού (χαμηλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι αμειβόμενοι με τον βασικό, επαγγελματίες κ.λπ.) να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν την καλπάζουσα ακρίβεια και να οδηγούνται σε μια νέα φτωχοποίηση, δίχως στον ορίζοντα να υπάρχει φως βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών.

Η κυβέρνηση δυστυχώς με χρονοκαθυστέρηση ανακοίνωσε μία αύξηση του κατώτατου μισθού υποδεέστερη των αναγκών των φτωχών και ευάλωτων εργαζομένων.
Μία αύξηση που δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις απώλειες της αγοραστικής δύναμης τουλάχιστον των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Την 1η Μάη, ενώνουμε όλοι τη φωνή μας για την αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία.

Ενώνουμε την φωνή μας και απαιτούμε μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης των εργαζομένων στη χώρα μας. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στον στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων.

Διεκδικούμε την αξιοπρέπεια στην εργασία μας, την αξιοπρέπεια στη ζωή μας.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας