Δράσεις ΕΚΕ

Μήνυμα ζωής έστειλε η ομάδα της Generali στο 9ο Greece Race for the Cure

Με σημείο εκκίνησης το Ζάππειο Μέγαρο, η ομάδα της Generali ένωσε τη φωνή της με αυτή των 35.000 συμπολιτών μας, που έδωσαν και φέτος το «παρών», στο 9ο Greece Race for the Cure, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

«Τρέξε, Γιόρτασε, Στήριξε» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι άνδρες, γυναίκες και παιδιά κάθε ηλικίας, που περπάτησαν μαζί με χιλιάδες γυναίκες “survivors” της νόσου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και συμπαράστασης.

Η διοργάνωση περιελάβανε αγώνα 5 χιλιομέτρων, περίπατο στο κέντρο της Αθήνα καθώς και δεκάδες ενημερωτικές δράσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα μέτρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Τον αγώνα οργάνωσαν για άλλη μία χρονιά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» και η  Οργάνωση «Susan G. Komen Race for the Cure».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το “Race for the Cure”  είναι ο μεγαλύτερος θεσμός στον κόσμο, που ασχολείται με την ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Η πρωτοβουλία αυτή, γεννήθηκε το 1982, από τη Nancy Brinker, που ξεκίνησε αυτή την παγκόσμια κινητοποίηση, μετά από  υπόσχεση που έδωσε στην αδερφή της, Susan G. Komen, να κάνει ό,τι ήταν δυνατό για να βρεθεί η θεραπεία της νόσου.

O θεσμός πρωτοξεκίνησε στο Dallas του Texas και έφτασε να αποτελεί το κορυφαίο γεγονός ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, με παρουσία σε 140 πόλεις και συμμετοχές που υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο παγκοσμίως.

Η Generali, εστιάζοντας σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας, ενισχύει με την παρουσία της, αυτήν την παγκόσμια ανθρώπινη αλυσίδα, που στοχεύει στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και στην αποτελεσματική ενημέρωση, που οδηγεί σε μια καλύτερη ζωή.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας