Μήνυμα Χατζηθεοδοσίου στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

364

Τις πανελλαδικές διεκδικήσεις της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και την πρόοδό της θα στηρίξει και από τη θέση του Προέδρου της ΚΕΕΕ, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Στο μήνυμά του ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρει:

Από τη νέα μου θέση, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, θα συνεχίσω, όπως πράττω και ως πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, να υποστηρίζω και να μάχομαι για τη  “μεγάλη ιδέα”  που αφορά την διαρκή πρόοδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Μέσα από τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά από την εξέλιξη της πανδημίας και τα όσα έχουν προκληθεί από αυτή, επιβάλλονται γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις που θα στηρίξουν την καθολική προσαρμογή του κλάδου σε νέα δεδομένα, και ατομικά του κάθε επαγγελματία σε ένα σύγχρονο τρόπο εργασίας. 

Από τον ευρύ ρόλο της ΚΕΕΕ, θα ενταθούν οι συσπειρωμένες προσπάθειες, και θα ενισχυθεί η συλλογικότητα των διεκδικήσεων. Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα νέο περιβάλλον στην άσκηση του επαγγέλματος, να ανοίξει η προοπτική του, να τοποθετηθεί περαιτέρω στην αγορά και να αποτελέσει και επιλογή των νέων πτυχιούχων που αναζητούν προοπτικές στην αγορά εργασίας. 

Μεταξύ των επιδιώξεων που με πανελλαδική δραστηριοποίηση και σε συνεργασία με τα Σωματεία του κλάδου θα υπάρξουν εξελίξεις είναι η διεκδίκηση και παροχή λύσεων σε βασικά θέματα τα οποία ήδη η ΚΕΕΕ έχει δρομολογήσει σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς, και φυσικά η περαιτέρω ποιοτική πρόοδος του κλάδου με επιμορφώσεις, ενημερώσεις, παροχή “εργαλείων” και γνώσης στους επαγγελματίες. Σύντομα θα υπάρξει και συνάντηση με την ΤτΕ όπου επίσης θα συζητηθούν θέματα αρμοδιότητάς της. Να επισημάνω ότι η ΚΕΕΕ όπως και το ΕΕΑ και κάθε Επιμελητήριο επιβάλλεται να βρίσκονται κοντά και με γνώση σε όλους κλάδους και επαγγέλματα της αγοράς ώστε στοχευμένα να στηρίζουν την ανάπτυξή τους η οποία και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. 

Έτσι, και για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση η οποία από την φύση της ανήκει στα κοινωνικά επαγγέλματα θέλω να κάνω σαφές επαναλαμβάνοντας και από τη νέα μου θέση του προέδρου της ΚΕΕΕ ότι: κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, με ενδιαφέρει να γνωρίζει ότι μέσα από την στενότατη συνεργασία των Επιμελητηρίων όλης της χώρας με τα Σωματεία και τους φορείς πανελλαδικής εκπροσώπησης του κλάδου έχει στήριξη, μπορεί να εξελιχθεί, να προχωρήσει, και να συντελέσει στην πρόοδο της αγοράς και του επαγγέλματος. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΑσφάλιση Πυρός: Μη ασφαλίσιμος ο κίνδυνος λόγω κλιματικής αλλαγής;
Επόμενο άρθροΕλλάδα: Ανυπολόγιστη η καταστροφή από τις πυρκαγιές, μόλις 700 οι ασφαλισμένες ζημιές