Μια πολύ ευπρόσδεκτη αναγνώριση από τον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ…

2292

Τη χρησιμότητα και την αξία των κλαδικών περιοδικών ως εργαλείων δουλειάς, αλλά και έγκυρης πηγής ενημέρωσης για τον κλάδο που εκπροσωπούν ανέδειξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, μιλώντας στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), με θέμα: «Η δυναμική των περιοδικών σήμερα», στις 10 Μαΐου (περισσότερα εδώ).

Ο κ. Σαρρηγεωργίου μίλησε για την πρώτη του γνωριμία με κλαδικά έντυπα, όντας φοιτητής στις ΗΠΑ. Τότε ήταν που συνειδητοποίησε την αξία τους και την ειδοποιό διαφορά τους, καθώς η ανάγνωσή τους τον βοήθησε στην προσπάθειά του να εντοπίσει τις επαγγελματικές προοπτικές που άνοιγαν οι σπουδές που είχε επιλέξει. Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ επεσήμανε, ακόμα, την αξία που έχουν τα αρχεία του κλαδικού Τύπου, «καθώς μέσα από αυτά μπορεί να παρακολουθήσει κανείς και να μάθει την ιστορία ενός κλάδου».

Παράλληλα, τόνισε ότι τα κλαδικά έντυπα αποτελούν πηγή έγκυρης ενημέρωσης και για την Πολιτεία. «Πριν μας συναντήσουν τα στελέχη των υπουργείων, είμαι σίγουρος ότι διαβάζουν τον κλαδικό Τύπο, για να μάθουν για εμάς κaι τη δραστηριότητά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ασφαλιστικός κλάδος βασίζει την ανάπτυξή του στο ανθρώπινο δυναμικό, που επιδιώκει να ανανεώνεται σταθερά με νέους, ταλαντούχους ανθρώπους. Οι νέοι αυτοί επαγγελματίες, τόνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου, κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με τους ανθρώπους και τις εταιρείες του κλάδου, τις ιστορίες επιτυχίας και τα κακώς κείμενα, μέσα από τις σελίδες των κλαδικών περιοδικών. 

Ως επαγγελματίας στην ασφαλιστική αγορά παραδέχτηκε ότι υπήρξαν στιγμές που αμφισβήτησε, όπως και πολλοί άλλοι, τη χρησιμότητά τους, αλλά με το πέρασμα του χρόνου κατάλαβε την αξία τους και τα αξιοποίησε.  

«Εσείς που γράφετε στον κλαδικό Τύπο έχετε όνομα και ιστορία. Έχει βάρος η άποψή σας. Μπορεί συχνά να διαφωνούμε, αλλά τα μεγάλα θέματα μας ενώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούγοντας ή διαβάζοντας τα όσα είπε για τον Κλαδικό Τύπο στην Ημερίδα της ΕΔΙΠΤ ο κ. Αλέξανδρος  Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ τα τελευταία 10 χρόνια, θα ήμουν πολύ περίεργος να μου πείτε όλοι εσείς οι επικεφαλής των ασφαλιστικών εταιρειών που έχουν απομείνει στην Ελλάδα, ακόμη και οι επικεφαλής αλλοδαπής προέλευσης, που στελεχώνετε τις ασφαλιστικές εταιρείες, όχι αν συμμερίζεστε αυτά που είπε, αλλά αν αντέχετε να τα δεχθείτε… 

Θα θέλαμε να ονοματίσουμε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΕΕ… 

Θα θέλαμε να ονοματίσουμε όλους εκείνους τους οικονομικούς διευθυντές των μεγάλων ξένων εταιρειών, που πίσω από τις κουΐντες διοικούν… 

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε όλους εκείνους τους πρωτοκλασάτους διαμεσολαβούντες, που έχουν όνομα στην αγορά μόνο και μόνο γιατί αναφέρονται από τον Κλαδικό Τύπο… 

Στη ζωή, αν δεν ρωτήσεις, δεν μαθαίνεις! Εμείς ξέρουμε ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει ωφεληθεί από τον Κλαδικό Ασφαλιστικό Τύπο, τόσο όσο το αξίζει. 

Δημήτρης Ρουχωτάς

Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροERGO Ασφαλιστική: Χορηγός στο 13ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας
Επόμενο άρθροManifest, Roxie Nafousi