Προϊόντα

MetLife: Προσφορά παιδικών check – up στους ασφαλισμένους της

Η MetLife, με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας και των ασφαλισμένων της. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρει παιδικά check-up, σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΙΑΣΩ Παίδων, σε προνομιακή τιμή.

Η φθινοπωρινή περίοδος  συνδέεται με τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων για όλους, για τους ενήλικες και τα παιδιά. Ειδικά τα παιδιά που έχουν ήδη ξεκινήσει το σχολείο, αλλά και όσα δεν έχουν ακόμα πάει σε παιδικούς σταθμούς, είναι απαραίτητο σύμφωνα με τους παιδιάτρους, να περάσουν ορισμένους βασικούς ιατρικούς ελέγχους.

Φυσικά οι έλεγχοι αυτοί διαφοροποιούνται ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του παιδιού, αλλά και το οικογενειακό ιστορικό.

Υπάρχουν παιδιά τα οποία είναι υγιέστατα, επομένως οι εξετάσεις είναι καθαρά προληπτικές. Υπάρχουν παιδιά που μπορεί να μην έχουν ιστορικό κάποιας ασθένειας, αλλά να υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια και ενδεχομένως να εμφανίσουν κάποιες παθήσεις, ενώ υπάρχουν και παιδιά τα οποία χρήζουν έλεγχο για την πάθησή τους, είτε προληπτικό είτε ετήσιο, τον οποίο καθορίζει ο θεράπων ιατρός τους.

Οι ιδιαιτερότητες της κάθε ηλικίας, π.χ. βρεφική, νηπιακή, εφηβική, απαιτούν και διαφορετικούς προληπτικούς ελέγχους. Έτσι, το κεφάλαιο «ατομικό δελτίο υγείας μαθητή» αποτελεί μια πολύ σοβαρή υπόθεση, που σημαίνει ευθύνη για τους γονείς, αλλά και τους παιδιάτρους.

Η έγκαιρη αποτύπωση της κατάστασης υγείας του παιδιού βοηθά στην πιο αποτελεσματική κατανομή των δραστηριοτήτων του και κατά συνέπεια στην καλύτερη πρόσληψη της γνώσης και στη βελτίωση της απόδοσής του.

Για παράδειγμα, ένα παιδί με μυωπία που δεν έχει διαγνωστεί εγκαίρως, μπορεί να οδηγήσει σε μία κακή επίδοση ή ένα παιδί με πρόβλημα σκολίωσης θα πρέπει να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα άθλησης. Ειδικά ο έλεγχος της ακοής και της όρασης, δηλαδή των βασικότερων αισθητηρίων της μάθησης, είναι από τις πιο σημαντικές ευθύνες των γονέων.

Η ΜеtLife δίνει τη λύση σε αυτή την ανάγκη και διευκολύνει τους ήδη ασφαλισμένους της, προσφέροντάς τους παιδικά check-up, σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΙΑΣΩ Παίδων, σε προνομιακή τιμή.

Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικά «πακέτα» επιλογών, ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού τους, ως εξής:

  • Βασικό πακέτο: οφθαλμολογική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα, triplex και καρδιολογική εξέταση.
  • Έλεγχο άθλησης: οφθαλμολογική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα, triplex και καρδιολογική εξέταση, δερματολογικός έλεγχος.
  • Ολοκληρωμένο ΩΡΛ έλεγχο: ΩΡΛ εξέταση, ακοόγραμμα και τυμπανόγραμμα.
  • Έλεγχο Σωματικού Βάρους: εξέταση από δύο ειδικότητες (Παιδίατρος-Ενδοκρινολόγος, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος).
  • Έλεγχο Σπονδυλικής Στήλης – Σκολίωσης: επισκόπηση των σημαντικών χαρακτηριστικών, αναλυτικό αναπτυξιολογικό ιστορικό, forward bending test, σε συνεργασία με χειρουργό σκολίωσης και σπονδυλικής στήλης.
  • Αξιολόγηση συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες: αναγνώριση, αντιμετώπιση, πρόληψη και καθοδήγηση του παιδιού για την ασφαλή συμμετοχή του σε αθλητικές δραστηριότητες από ειδικό ορθοπαιδικό αθλητικών κακώσεων.
  • Κινητική Ανάλυση Στάσης και Βάδισης: πελματογράφημα, αξιολόγηση πελματικών αποτελεσμάτων και κατασκευή εξειδικευμένων ορθωτικών πελμάτων σε συνεργασία με παιδο-φυσικοθεραπευτή.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας