Τα τελευταία χρόνια, η MetLife Hellas έχει υιοθετήσει ως κεντρικό πυλώνα δράσης στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και την προώθηση της ενημέρωσης των νέων σε θέματα οικονομίας και οικονομικής διαχείρισης.

Σημείο αναφοράς στις δράσεις της εταιρείας αποτελεί η πρωτοβουλία Life Changer, που υλοποιεί η MetLife στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, με την υποστήριξη του MetLife Foundation και σε συνεργασία με τον οργανισμό Junior Achievement Worldwide.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να δώσει σε παιδιά και νέους πρόσβαση σε γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, παρέχοντάς τους με αυτό τον τρόπο τα εφόδια και την έμπνευση για να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.

Οι δράσεις σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια διαφορετικών, χρήσιμων δεξιοτήτων, ανάλογα με τις δυνατότητες και την κλίση κάθε παιδιού. Η υποστήριξη αυτή παρέχεται τόσο μέσω χορηγιών, όσο και με τη συμμετοχή εθελοντών της MetLife, οι οποίοι αναλαμβάνουν ρόλο «μέντορα» στις ομάδες μαθητών και φοιτητών, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες.

Στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία Life Changer υλοποιείται τα τελευταία 4 χρόνια, σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Ειδικότερα, η MetLife Ελλάδος υποστηρίζει σταθερά ως χορηγός τη διοργάνωση των διαγωνισμών Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης, που διεξάγονται στην Ελλάδα από το ΣΕΝ/JA, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Junior Achievement Europe.

Στόχος των προγραμμάτων είναι να δοθεί η δυνατότητα σε φοιτητές και μαθητές να μάθουν τα στάδια λειτουργίας μιας επιχείρησης στην πράξη, ιδρύοντας τις δικές τους επιχειρήσεις και συμμετέχοντας στους αντίστοιχους διαγωνισμούς.

Παράλληλα, η MetLife έχει συμβάλει ενεργά στην υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών, μέσα από τη συμμετοχή περισσότερων από 400 εθελοντών της, στελεχών και ασφαλιστικών συμβούλων, οι οποίοι έχουν εκπαιδεύσει και καθοδηγήσει περισσότερους από 4.000 μαθητές, όλων των βαθμίδων.

Για την εθελοντική προσφορά και τη συμβολή της στη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, η MetLife βραβεύθηκε από το ΣΕΝ/JA, στο πλαίσιο του 14ου Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού για την ανάδειξη της «Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2019». Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε από το ΣΕΝ/JA με την υποστήριξη της MetLife, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Οι νικήτριες ομάδες στους διαγωνισμούς «Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2019», καθώς και Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2018» –που διοργανώθηκε στα τέλη Μαΐου– εκπροσώπησαν την Ελλάδα στους αντίστοιχους Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις.

Μάλιστα, η ομάδα φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Solmeya, κατέκτησε το Financial Sustainability Award στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό JA Europe Enterprise Challenge 2019, που διοργανώθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας. Πρόκειται για το πρώτο βραβείο που αποσπά ελληνική ομάδα στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν φέτος 15.000 φοιτητές από 300 Πανεπιστήμια της Ευρώπης.

«Τόσο το εύρος, όσο και το επίπεδο της συμμετοχής μαθητών και φοιτητών από όλη τη χώρα στους διαγωνισμούς, δικαιώνουν κάθε χρονιά την επένδυση της MetLife στη νέα γενιά του τόπου. Στόχος μας παραμένει να συμβάλουμε στη στήριξη των νέων ανθρώπων, ώστε να ανακαλύψουν και να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους, να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Να διεκδικήσουν, μέσα από την επιχειρηματικότητα, ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους, αλλά και για την Ελλάδα», τονίζει η κα Θάλεια Αγγελίδη, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της MetLife Ελλάδος.

Δημιουργώντας εφόδια και ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους, η MetLife συνεχίζει να κάνει πράξη τη δέσμευσή της απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Συνεχίζει να συμβάλλει ουσιαστικά σε ένα ασφαλές, βιώσιμο και δίκαιο μέλλον για όλους.

Προηγούμενο άρθροGenerali: Eπίσκεψη του κ. Antonio Cassio στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΠότε είναι έγκυρη η καταγγελία ασφαλιστικής σύμβασης για μη καταβολή του ασφαλίστρου