«Με τη Φωνή των Παιδιών!» οι φετινές Γιορτές της Interamerican και της Anytime

1147

H Interamerican και η Anytime υποστηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS μέσα από ένα βίντεο κοινωνικής και πολιτισμικής αξίας.

O τομέας Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας του Ομίλου Interamerican, η ξεχωριστή ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα, με τη συνεισφορά των τομέων Ανθρώπινου Δυναμικού, Πωλήσεων, Marketing και Μobility & Convenience και την Anytime, οργάνωσαν μία πρωτότυπη ενέργεια για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. Πρόκειται για ένα βίντεο που είναι επισκέψιμο στο YouTube και έχει διάρκεια 23′, με θέμα τα παραδοσιακά Κάλαντα του τόπου μας. Το αφήγημα, βασισμένο σε πρόζες που εναλλάσσονται με Κάλαντα, πέρα από την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS έχει δύο ακόμη πτυχές στον σκοπό:

  • τη χορηγική υποστήριξη της μουσικής παιδείας που καλλιεργεί ο  Σπύρος Λάμπρου με την εξαιρετική Παιδική Χορωδία του,
  • τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς και πλούσιας λαογραφικής παράδοσης της Ελλάδος.

«Με τη Φωνή των Παιδιών», λοιπόν, η Φωτεινή Δάρρα και η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου μας ταξιδεύουν σε όλη τη χριστουγεννιάτικη Ελλάδα. Τα παιδιά της Χορωδίας ψάλλουν τα Κάλαντα, παραδοσιακά στην αρχή αλλά και όπως τα λένε στην Πελοπόννησο, τη Ζάκυνθο, την Αμοργό, την Τήνο και την Κρήτη.

«Καλήν Εσπέραν…»! Τα Κάλαντα στον τόπο μας, με καταγωγή του εθίμου από τα «χελιδονίσματα» της εαρινής πρωτοχρονιάς των αρχαίων Ελλήνων και αργότερα από τις καλένδες των ρωμαϊκών χρόνων και το Βυζάντιο, φέρουν την εξαγγελία, τους χαιρετισμούς, τα εγκώμια, τις ευχές.

«Το βίντεο αυτό έγινε για να μείνει ως συλλεκτικό, ώστε να το ξανακούμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Με αυτή την ενέργεια, προβάλλεται το λαμπρό φως της ελληνικής παράδοσης στα πρόσωπα των παιδιών για ένα πιο φωτεινό μέλλον και εμείς βρισκόμαστε κοντά τους με την καρδιά, τον νου και τις πράξεις. Επίσης, βρισκόμαστε κοντά σε κάθε πολίτη με ευχές για υγεία, φιλαλληλία και καλά συναισθήματα, που μας θωρακίζουν απέναντι στις δυσκολίες αυτής της περιόδου», επισημαίνει ο Γιάννης Ρούντος. Ο επικεφαλής του τομέα Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας της Interamerican έγραψε και τα κείμενα μαζί με την εξαιρετική ερμηνεύτρια, που πρόσθεσε στη συνεισφορά της τη θαυμάσια αφήγηση.

Ο Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, στη σύντομη συνέντευξή του μιλάει για το έργο που γίνεται στα Χωριά και για την πολυετή υποστήριξη της Interamerican και της Anytime στον οργανισμό, που παρέχεται με πολλούς τρόπους «απλώνοντας τις φτερούγες υποστήριξης μαζί με άλλους οργανισμούς και επιχειρήσεις για την προστασία και φροντίδα των παιδιών», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

«Τα Παιδικά Χωριά SOS αγκαλιάζουν και μεγαλώνουν με στοργή και φροντίδα παιδιά, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Παιδιά ίδια με τα παιδιά της Χορωδίας Λάμπρου και με όλα τα παιδιά του κόσμου, με τα ίδια όνειρα και το ίδιο δικαίωμα στην καλύτερη ζωή, στη χαρά, στη μόρφωση και την προκοπή», λέει η Φωτεινή Δάρρα.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google New