Αυτούς τους δυο και πλέον μήνες που διαρκεί η πανδημία και το lockdown, τίποτα δεν είναι ίδιο στη ζωή μας, επαγγελματική και προσωπική. Ως Επιτροπή Επικοινωνίας του MDRT Ελλάδας (MCC GREECE 2019-2020), θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες ιδέες που ίσως σας φανούν χρήσιμες, για να αντιμετωπίσετε αυτή τη “νέα κανονικότητα”…

«Κρατήστε τους στόχους σας, γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό που μας έκανε επιτυχημένους, για να συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε», αναφέρει σοφά ο κ. Tony Gordon (43 χρόνια μέλος του MDRT, Top of the Table member και Πρόεδρος του MDRT το 2001).

Πώς, όμως, και με ποιο σχέδιο μπορούμε μέσα σε αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την πανδημία, να βρούμε τις νέες ευκαιρίες;
Απλώς πρέπει να αναζητήσουμε ποιες είναι αυτές οι ευκαιρίες τώρα, ακολουθώντας απλά βήματα:

1) Ξεκινήστε δημιουργώντας μια λίστα με 15 άτομα με τα οποία θέλετε να επικοινωνήσετε και κάντε το. Ρωτήστε τους ανθρώπινα πώς νιώθουν και αφήστε τους να μιλήσουν. Καθώς μοιράζονται μαζί σας τις σκέψεις τους, προσηλωθείτε στις σημαντικές πληροφορίες που σας δίνουν και θα αξιοποιήσετε στο μέλλον. Διαθέστε αυτόν τον χρόνο μαζί τους για να “συνδεθείτε”. Μόλις τελειώσετε, επαναλάβετε τη διαδικασία με άλλα 15 άτομα.

2) Επιλέξτε 3 επιτυχημένους συναδέλφους, ασφαλιστικούς συμβούλους, με τους οποίους το να δημιουργήσετε μια στενότερη σχέση θα ωφελήσει επαγγελματικά όλους σας. Μοιραστείτε ιδέες που πέτυχαν και άλλες που νιώθετε ότι θέλουν βελτίωση. Ρωτήστε τους τι λειτουργεί σε αυτούς και ζητήστε λεπτομερείς διευκρινίσεις. Ξεκινήστε άμεσα και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα.

3) Διαβάστε και δώστε τη δυνατότητα στον εαυτό σας να βελτιωθεί ως άτομο και ως επαγγελματίας. Σκεφτείτε μια επαγγελματική πτυχή στην οποία θέλετε να βελτιωθείτε, κάντε ένα σχέδιο και παραμείνετε απασχολημένοι με θετικά καθήκοντα. Να θυμάστε ότι η καθημερινή άσκηση σώματος και μυαλού μας βοηθάει να σκεφτόμαστε ξεκάθαρα.

4) Δημιουργήστε μια νέα ιδέα πώλησης και φτιάξτε μια ενδιαφέρουσα και ελκυστική παρουσίαση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Επικοινωνήστε με συναδέλφους και ζητήστε τη γνώμη τους για την ιδέα σας. Το να μοιραζόμαστε τις καλύτερες ιδέες μας από μόνο του βελτιώνει την ασφαλιστική αγορά. Μόλις ολοκληρώσετε τη νέα σας παρουσίαση, επαναλάβετε και δημιουργήστε μια δεύτερη.

5) Συνδεθείτε με περισσότερους ανθρώπους, όπως παλιούς φίλους, έναν γείτονα και μέλη της οικογένειας. Αναπτύξτε τον κύκλο σας, οπότε, όταν τελειώσει η περίοδος της κοινωνικής αποστασιοποίησης, θα έχετε δημιουργήσει πολλούς περισσότερους κύκλους και θα έχετε αναπτύξει πολλές περισσότερες ευκαιρίες.

6) Μάθετε κάτι νέο κάθε μέρα και γίνετε ειδικός σε μια νέα ιδέα ή στρατηγική (πιο εξειδικευμένα ασφαλιστικά προγράμματα, εξεύρεση νέων πελατών, προσέγγιση εταιρειών για ομαδικά συμβόλαια, προβληματισμός για δημιουργία κεφαλαίου για μελλοντικά σχέδια, ασφάλιση ως συμπληρωματικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, αναπηρία στελεχών). Μόλις ολοκληρώσετε τον πρώτο στόχο, επιλέξτε έναν δεύτερο.

7) Διατηρήστε την επικοινωνία με τους συναδέλφους σας και την ομάδα σας κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, δημιουργώντας παράλληλα προσδοκίες για συχνότητα και διάρκεια επικοινωνίας. Ακόμα κι αν αυτές οι επικοινωνίες δεν μπορούν να παρέχουν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες που θα αντιμετωπίσετε, εξυπηρετούν έναν σημαντικό σκοπό στη διατήρηση των συνδέσεων και στη μείωση των συλλογικών ανησυχιών.

8) Ηρεμία! Κατά τη διάρκεια αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης, οι πελάτες μας θα θελήσουν να διακρίνουν και χρειάζονται από εμάς ηρεμία, την οποία θα μετρήσουν σε μεγάλο βαθμό με βάση τη συμπεριφορά μας. Η διατήρηση ηρεμίας είναι απαραίτητη, ένας κανόνας συμπεριφοράς που δείχνει ότι έχουμε τον έλεγχο, παρόλο που, όπως φαίνεται σε αυτή την πανδημία, υπάρχουν τόσα πολλά που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Οι παραπάνω ιδέες προέκυψαν από τη διαδικτυακή συνάντηση που είχαμε τα μέλη του MDRT 2019-2020, οι συμμετέχοντες στις ελληνικές ομάδες εργασίας του MDRT, που ολοκληρώθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου, καθώς και οι εθελοντές που τόσο θερμά μας υποστήριξαν στο MDRT Day Greece 2020, αλλά και από την επικοινωνία μας με τις υπόλοιπες επιτροπές επικοινωνίας του MDRT σε όλον τον κόσμο.
Θα συνεχίσουμε αυτή την τόσο χρήσιμη ανταλλαγή ιδεών και είμαστε εδώ αν θέλετε να μιλήσετε για τη δική σας ιδέα.
Φροντίστε την οικογένεια, τους φίλους, τους πελάτες και τον εαυτό σας!
Η Επιτροπή Επικοινωνίας MDRT MCC Greece 2019 – 2020


Την Επιτροπή Επικοινωνίας MDRT MCC Greece 2019 – 2020 αποτελούν οι κ.κ.: Δημήτρης Αρσενόπουλος, Area Chair for Northern Greece, Ειρήνη Γαϊτατζή, Company Chair for AXA, Λουκάς Δαρζέντας, Company Chair for Mega Brokers, Σοφία Ζερβουδάκη, Area Chair Mainland Greece, Παναγιώτης Λελεδάκης, Company Chair for IFA Academy, Γιάννης Παναγόπουλος, Company Chair for Interamerican Hellenic Life, Ευάγγελος Σακελλαρίου, Local Chair Athens, Κατερίνα Χαραλαμπίδου, Company Chair for Apollo S.A., Κάρολος Μαρκουίζος, MCC Greece Country Chair 2019 – 2020.

Προηγούμενο άρθρο-95% η παραγωγή ασφαλίστρων στα ενοικιαζόμενα οχήματα
Επόμενο άρθροΓιατί η Ιδιωτική Ασφάλιση δεν είναι «αναγκαίο κακό»