Εταιρείες

Μaxima Insurance: Συμμετέχει σε πρωτοβουλία για την αναδάσωση της Αττικής

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», και η «ΜΑΧΙΜΑ INSURANCE Α.Ε.», αναλαμβάνοντας την αποκατάσταση μεγάλης έκτασης δάσους της Αττικής που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά. Το πρόγραμμα «Το δάσος μας» στοχεύει στην αποκατάσταση του χαμένου δάσους, αλλά με βιώσιμο τρόπο και κυρίως εξασφαλίζοντας επαγγελματική φροντίδα για τις εκτάσεις που αναδασώνονται για περίοδο δύο ετών.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ανωτέρω εταιρείες ορίζονται ανάδοχοι για την υλοποίηση έργων αναδάσωσης 490 καμμένων στρεμμάτων, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και 516 καμμένων στρεμμάτων, στην περιοχή της Πεντέλης. Πρόκειται για έκταση συνολικής επιφάνειας 1.000 στρεμμάτων, στα οποία θα φυτευθούν συνολικά, περί τα 70.000 δέντρα για τη στήριξη του δασικού οικοσυστήματος των περιοχών αυτών, σύμφωνα με την από 26/10/2022 Α.Π: ΥΠΕΝ/ΔΔΕΥ/111254/3937 πράξη ορισμού αναδόχου αναδάσωσης.

Η μελέτη αναδάσωσης, ενδεικτικά, προτείνει δένδρα με μικρές υδατικές ανάγκες και βιολογικές απαιτήσεις που να συνάδουν με τις συγκεκριμένες βιοκλιματικές συνθήκες και θα λειτουργούν αποτρεπτικά στην επέκταση μιας μελλοντικής πυρκαγιάς, όπως Δρυς (Βελανιδιά-Αριά), Χαρουπιά, Κουτσουπιά, Χαλέπιος Πεύκη, Κυπαρίσσι (πλαγιόκλαδο, ορθόκλαδο), Δάφνη Απόλλωνος, Πικροδάφνη, Μυδική, Μυρτιά, Αγριελιά.

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και η «Μaxima Insurance» αναλαμβάνουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τον επιχειρηματικό κόσμο για την επίτευξη συνεργειών και τη στήριξη της ανωτέρω δράσης. Απώτερος στόχος είναι η αναδάσωση ακόμη περισσότερων εκτάσεων που έχουν καεί. Η ανάγκη προώθησης προγραμμάτων στον τομέα του περιβάλλοντος που αφορούν φυτοτεχνικές επεμβάσεις, ιδιαίτερα σε δασικές εκτάσεις που επλήγησαν πρόσφατα από πυρκαγιές, είναι επιτακτική.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας