Άρθρα

Life On: ένα πρόγραμμα που εξελίσσεται μαζί με την τεχνολογία και τις ανθρώπινες ανάγκες

Life On: ένα πρόγραμμα που εξελίσσεται μαζί με την τεχνολογία και τις ανθρώπινες ανάγκες

Του Σωτήρη Γουγούση,
Independent Agents & Brokers Sales Manager, Generali

Μετά την πρόσφατη υγειονομική κρίση, το ενδιαφέρον για την απόκτηση ασφαλιστικών προγραμμάτων υγείας αυξήθηκε κατακόρυφα. Θα μπορούσε να ειπωθεί πως η σφοδρότητα με την οποία έκανε την εμφάνισή της η πανδημία, καθώς και η παρατεταμένη της διάρκεια οδήγησαν –για πρώτη ίσως φορά– τους πολίτες, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, να αναλογιστούν την πιθανότητα της εμφάνισης ενός δυσμενούς σεναρίου κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Προφανώς και θα θέλαμε να είχαμε ήδη καταφέρει να αναδείξουμε την αξία της ασφάλισης προτάσσοντας έννοιες όπως η πρόληψη και η φροντίδα και όχι η πιεστική ανάγκη, όπως αυτή που προέκυψε μετά την έλευση της Covid-19, ωστόσο, η ροή των γεγονότων δεν ακολουθεί σχεδόν ποτέ κανόνες.

Η Generali, ένας οργανισμός με διαδρομή και τεχνογνωσία δύο αιώνων στον τομέα της ασφάλισης, κατανοεί ότι η ανατροπή είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την πορεία της ανθρώπινης ζωής και έχει θέσει ως αποστολή της τη στήριξη των ανθρώπων, προκειμένου να διαμορφώσουν για τους ίδιους και τους αγαπημένους τους ένα ασφαλέστερο και πιο βιώσιμο μέλλον. Το πλαίσιο αυτό οδηγεί στην αναγνώριση της ανθρώπινης μοναδικότητας, δείχνοντας τον δρόμο για την δημιουργία ασφαλιστικών προγραμμάτων που σέβονται τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε πολίτη. Αυτή υπήρξε, επομένως, η αφετηρία των λεγόμενων «οικοσυστημάτων υγείας», που αποτελούν μια ολιστική προσέγγιση πρόληψης αλλά και παροχής πραγματικής και εξειδικευμένης φροντίδας σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Το πρόγραμμα υγείας “Life On” της Generali είναι η πλέον σύγχρονη εκδοχή προστατευτικού πλαισιώματος της ευζωίας. Απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να φροντίσει για την προσωπική του υγεία ή την υγεία των αγαπημένων του, αλλά και να διασφαλίσει την ποιοτική συνέχεια της ζωής στο σύνολό της. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στον δομικό σχεδιασμό του προγράμματος, την προσφορά της πλέον διευρυμένης γκάμας καλύψεων που μπορεί να συναντήσει κανείς στην ασφαλιστική αγορά, την ισόρροπη εστίαση του προγράμματος τόσο στην πρόληψη, όσο και στη νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή κάλυψη αλλά και στην αποκατάσταση. Με τον τρόπο αυτόν, επιδιώκουμε να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας προς στους ασφαλισμένους μας: να είμαστε για εκείνους Lifetime Partners, προτάσσοντας την έννοια της ενεργού ασφάλισης, μιας ασφάλισης που είναι πάντοτε στο On.

Για να επιτύχουμε τον στόχο μας, εργαζόμαστε διαρκώς επάνω σε συνεχείς αναβαθμίσεις, βελτιώνοντας την ποιότητα του προγράμματος μέσα από την προσθήκη ιατρικών πράξεων, διευρυμένων καλύψεων –όπως π.χ. επεμβάσεων με τη χρήση ρομποτικής–, ακολουθώντας τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Σημαντικό πλεονέκτημα θεωρούμε το απολύτως διαφανές underwriting, βάσει του οποίου ο ασφαλισμένος μας γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιες είναι οι καλύψεις του. Για εμάς αποτελεί ζητούμενο η διαφάνεια, προκειμένου να διασφαλίζεται η ορθή εκτίμηση για την ανάληψη του κινδύνου. Αυτό σημαίνει ότι, τη στιγμή που θα απαιτηθεί, ο ασφαλισμένος θα αποζημιωθεί όπως ορίζεται.

Τα στελέχη των φυσικών μας δικτύων είναι οι εγγυητές της μακροχρόνιας διάρκειας της σχέσης με τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται τη ζωή και την υγεία τους, καθώς βρίσκονται δίπλα στους ασφαλισμένους μας αναδεικνύοντας στην πράξη την αξία της ασφάλισης. άλλοτε στηρίζοντας, άλλοτε καθοδηγώντας και άλλοτε προσφέροντας την κατάλληλη λύση βάσει των διαφορετικών αναγκών κάθε προσώπου.

Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι η δημιουργία ασφαλιστικής συνείδησης στη νέα γενιά. Ασφαλώς, είναι απολύτως κατανοητό ότι οι νέοι δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν την αυταξία της ασφάλισης διαχωρίζοντάς την από την ασθένεια, κάτι που είναι απολύτως λογικό, καθώς διάγουν τη μέγιστη ακμή τους. Αυτό είναι ένα εμπόδιο που πρέπει να υπερβούμε και σε αυτή την κατεύθυνση έχει γίνει ο εμπλουτισμός του προγράμματος με μια σειρά σύγχρονες εφαρμογές και υπηρεσίες, όπως το My Health IQ, My e-Gym, My e-Doctor, που αποτελούν μια επένδυση στην πρόληψη, μέσα από τη δημιουργία μιας νέας συμπεριφοράς που εστιάζει στην αυτοφροντίδα και, κατ’ επέκταση, στη βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής. Βεβαίως, η επόμενη ερώτηση που προτάσσει ένας νέος άνθρωπος στη συζήτηση για την απόκτηση ενός προγράμματος είναι το κόστος. Και μιλάμε για ένα κόστος, το οποίο –να υπενθυμίσουμε ότι– δεν το θεωρεί ακόμη απαραίτητο. Η απάντηση, εδώ, βρίσκεται στην οικοσυστημική φύση του προγράμματος, η οποία επιτρέπει τη δημιουργία ενός πλέγματος καλύψεων, απολύτως σχεδιασμένου βάσει και των οικονομικών δυνατοτήτων του ασφαλισμένου. Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των υπηρεσιών που προαναφέραμε και οι οποίες ενεργοποιούνται από την πρώτη στιγμή απόκτησης του προγράμματος –ακόμη και εάν το πρόγραμμα δεν χρησιμοποιηθεί ποτέ κατά τη διάρκεια της ζωής του ασφαλισμένου–, έχει ήδη προσφέρει στον κάτοχό του πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής του, αλλά και στην επιβράβευσή του για την υιοθέτηση πρακτικών που θωρακίζουν την υγεία, που αντισταθμίζουν την προσωπική του αυτή επένδυση.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή, από τη στιγμή δηλαδή της αναζήτησης μέχρι την απόκτηση του κατάλληλου προγράμματος, καταλυτικός είναι ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, που αποτελεί πραγματικό συνοδοιπόρο του ασφαλισμένου. Για την Generali, αποτελεί στρατηγική επιλογή η ενίσχυση των συνεργατών μας μέσα από την παροχή εκπαιδεύσεων και σύγχρονων εργαλείων που αναβαθμίζουν τη δουλειά τους και, κατ’ επέκταση, την ασφαλιστική εμπειρία του πελάτη. Τα στελέχη των φυσικών μας δικτύων είναι οι εγγυητές της μακροχρόνιας διάρκειας της σχέσης με τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται τη ζωή και την υγεία τους, καθώς βρίσκονται δίπλα στους ασφαλισμένους μας αναδεικνύοντας στην πράξη την αξία της ασφάλισης. άλλοτε στηρίζοντας, άλλοτε καθοδηγώντας και άλλοτε προσφέροντας την κατάλληλη λύση βάσει των διαφορετικών αναγκών κάθε προσώπου.

Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένα πρόγραμμα υγείας δεν αφορά τη στιγμή της αποζημίωσης, αλλά την επιθυμία να σχεδιάσουμε το μέλλον με ασφάλεια. Είναι, χωρίς υπερβολή, μια κίνηση ουσιαστικής φροντίδας για τον εαυτό μας και όσους αγαπάμε αλλά και μια υπεύθυνη στάση που βελτιώνει, ουσιαστικά, τον μέσο όρο της φυσικής κατάστασης μιας κοινωνίας και, ταυτόχρονα, αφαιρεί σημαντική πίεση από το σύνολο του συστήματος δημόσιας υγείας, υπογραμμίζοντας τη σημασία και τη συμπληρωματική δυναμική της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της υγείας.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας