Life Essential – Evolving από τη MetLife

661

Το Life Essential – Evolving ανήκει στην κατηγορία των Βασικών Προγραμμάτων Ζωής της MetLife. Καλύπτει τον κίνδυνο της Απώλειας Ζωής του Ασφαλισμένου από οποιαδήποτε αιτία, με Κεφάλαιο Κάλυψης της επιλογής του.

Με το Πρόγραμμα Προστασίας Life Essential – Evolving συνεχίζουμε το αφιέρωμα που ξεκινήσαμε στο τεύχος Μαρτίου, με τα Κεφάλαια Κάλυψης Ζωής (δείτε εδώ: MetLife ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ μέρος 1, μέρος 2), και τα Προγράμματα Προστασίας Life Essential, ExtraMed, Life Cover Plus και Family Care.

Βασικά χαρακτηριστικά του Life EssentialEvolving

  • Καλύπτονται άτομα ηλικίας 18 έως 70 ετών
  • Διάρκεια Προγράμματος: 10, 15 ή 20 έτη
  • Κεφάλαιο Κάλυψης: ανάλογα με την ηλικία εισόδου του Ασφαλισμένου έως €200.000
  • Καταβολή Κεφαλαίου Κάλυψης:

         – σε περίπτωση απώλειας ζωής από Ατύχημα: 100%

         – σε περίπτωση απώλειας ζωής από Ασθένεια: x% του κεφαλαίου μετά το 1ο έτος ασφάλισης,
           το οποίο γίνεται 100% μετά το 5ο έτος στο πρόγραμμα 10ετούς διάρκειας και μετά το 10ο
           έτος στο πρόγραμμα 15ετούς και 20ετούς διάρκειας

  • Σταθερό χαμηλό ασφάλιστρο σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος
  • Απλοποιημένη Εκτίμηση Κινδύνου
  • Με το πρόγραμμα Life Essential – Evolving εξασφαλίζεται ένα εγγυημένο κεφάλαιο για την οικογένεια του ασφαλισμένου, προκειμένου:

          – να διατηρήσει το εισόδημά της και το βιοτικό της επίπεδο

          – να καλύψει οικονομικές υποχρεώσεις

          – να εξασφαλιστεί η ποιότητα ζωής της

 

Εγγυόμαστε τη φροντίδα αυτών που αγαπάς!

Η MetLife συνεχίζει να προσφέρει αξιόπιστες και συνεχώς προσαρμοζόμενες λύσεις για ένα ευρύ φάσμα κινδύνων. Αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα υγείας  που μπορεί να προκύψουν μέσω των προγραμμάτων προστασίας που διαθέτει. Κύριο ρόλο σε αυτό διαδραματίζουν οι Ασφαλιστικοί της Σύμβουλοι.  

Η κα Ορσαλία Κολοκυθά, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Μέλος του Κύκλου ΕπιτυχημένωνΑσφαλιστών, επισημαίνει σχετικά: «Ο ρόλος μου είναι να προσφέρω λύσεις  και να προστατεύω σωστά τη συνοχή και την ομαλή ζωή της ασφαλισμένης οικογένειας  ΑΝ “χαθεί” ο τροφοδότης της. Επίκεντρο της προσοχής μου είναι η μοναδικότητα του κάθε πελάτη καθώς και οι ιδιαίτερες ανάγκες του».

Η κα Κολοκυθά διηγείται ένα χαρακτηριστικό περιστατικό που επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως ασφαλιστικού συμβούλου, καθώς χάρη στη δική της ουσιαστική συμβολή συνεχίστηκε ομαλά η ζωή της οικογένειας του Δημήτρη, όταν εκείνος “έφυγε” από τη ζωή. Η σύζυγός του ένιωσε τη φροντίδα και την προστασία του, καθώς εκείνος είχε προνοήσει να εξασφαλίσει την οικογένειά του με ένα σημαντικό Κεφάλαιο Κάλυψης –και όχι μόνο! Έτσι, ενώ νόμιζε ότι είχε χάσει τα πάντα και παρά τον πόνο από την απώλειά του, άρχισε πάλι να ελπίζει…

 

«Σαν σήμερα θυμάμαι τη συνάντησή μου πριν 25 χρόνια με τον Δημήτρη. Ένα νέο, δραστήριο, μορφωμένο και γεμάτο αισιοδοξία άτομο.

Μου έκανε εντύπωση, για τα δεδομένα της τότε εποχής, ότι μιλούσε για τον θεσμό της Ασφάλισης με τα καλύτερα λόγια, καθώς κοντινοί του άνθρωποι είχαν αποζημιωθεί από την τότε ALICO.

Ένας τέλειος υποψήφιος πελάτης μπροστά μου!

Γρήγορα αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια σχέση σεβασμού κι εμπιστοσύνης. Τελειομανής και δημιουργικός όπως ήταν, είχε το βλέμμα του στραμμένο στην πραγματοποίηση των ονείρων και των φιλοδοξιών του για να μεγαλώσει την επιχείρησή του (βιομηχανικά προϊόντα).

Εμπιστευόταν σ’ εμένα τη μελέτη των αναγκών του. Αυτή η εμπιστοσύνη, σε κάθε συνάντησή μας, με έκανε να κατακλύζομαι από ένα δημιουργικό άγχος για τη σωστή και ολοκληρωμένη κάλυψή του σε κάθε σχέδιο της ζωής του.

Τα χρόνια περνούσαν, ο Δημήτρης έκανε μία υπέροχη οικογένεια και ταυτόχρονα γιγάντωνε την επιχείρησή του. Είχα καλύψει όλη την οικογένεια με προγράμματα υγείας και ήταν ευχαριστημένος από τη συνεργασία μας, όταν ήρθε η πρώτη “διαφωνία” μας.

Τα παιδιά του τότε ήταν 8 και 10 ετών, όταν μου ζήτησε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για τη σύζυγό του καθώς και προγράμματα σπουδών για τα παιδιά του.

«Τι είναι αυτό που κατά βάθος θα ήθελες να καλύψεις;», τον ρώτησα. «Τι είναι εκείνο που σε προβληματίζει;».

«Μία εξασφάλιση για το μέλλον τους. Εγώ τους έχω φροντίσει με ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία αλλά, στη δουλειά μας, τα μετρητά είναι ελάχιστα και τα χρησιμοποιούμε για πάγιες επενδύσεις. Οπότε θέλω να έχουν μετρητά, για να εξασφαλίσουν τα όνειρά τους».

Η αντίδρασή μου άμεση: «ΑΝ υπάρχεις», του είπα κοιτάζοντάς τον στα μάτια… Μετά από μερικά δευτερόλεπτα αμηχανίας συνέχισα: «Δημήτρη, άσε με να κάνω σωστά, όπως ξέρω, τη δουλειά μου, γιατί δική μου δουλειά είναι να εξασφαλίζω αυτά τα απρόβλεπτα “AN”».

Στις μετέπειτα συναντήσεις μας, προσπαθούσε να με “πείσει” ότι η περιουσία που είχε φτιάξει θα εξασφάλιζε επαρκώς τόσο τη σύζυγο όσο και τα παιδιά του. Για την εξασφάλιση των εξόδων μεταβίβασης και των τρεχουσών υποχρεώσεων της επιχείρησης ουδέποτε πήρα απάντηση.

Οι συναντήσεις μας άρχισαν να γίνονται πιο συχνές. Το είχα πάρει προσωπικά. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορώ να τον κάνω να δει ότι έχει χτίσει ένα “ολόχρυσο παλάτι πάνω στην άμμο”!

Τελικά, υπογράψαμε ένα συμβόλαιο που κάλυπτε Κεφάλαια Κάλυψης γι’ αυτό το “AN”, με τον όρο να μην ξέρει κανείς τίποτα. Πλήρωνε ανελλιπώς το συμβόλαιό του για αρκετά χρόνια, μέχρι που πριν από μερικούς μήνες, από ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας, “έφυγε” σε ηλικία μόλις 48 ετών.

Άφησε πίσω του τη σύζυγο με τα δύο ανήλικα παιδιά τους, χαμένοι μέσα στον πόνο τους και με μία επιχείρηση 300 υπαλλήλων ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ!

Λίγες μέρες αργότερα επισκέφτηκα τη σύζυγό του και την ενημέρωσα για το ποσό που θα πιστωνόταν στον λογαριασμό της. Έκπληκτη και μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς της έλεγα, δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη!

Ο Δημήτρης μου είχε πει: «Αυτά τα χρήματα θέλω να εξασφαλίσουν τις σπουδές των παιδιών μου και όλα τα έξοδα προκειμένου η επιχείρηση να παραμείνει στην οικογένειά μου χωρίς υποχρεώσεις».

Είδα μία γυναίκα που, ενώ νόμιζε ότι είχε χάσει τα πάντα, άρχιζε πάλι να ελπίζει. Μια γυναίκα που, μέσα από τα λόγια μου, ένιωσε τη φροντίδα και την προστασία του συζύγου της.

Μια γυναίκα που, παρά τον πόνο της και το σοκ, ψιθύριζε: «Ευχαριστώ… Σε ευχαριστώ… Σας ευχαριστώ…».

Η εικόνα αυτή, για άλλη μία φορά, μου επιβεβαίωσε τον ρόλο μου, καθώς μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να καλύπτω όλα αυτά τα ΑΝ μέσα από το επάγγελμα που επέλεξα.

Άλλωστε, όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί κάποια στιγμή AN μια στιγμιαία απόφασή μας μπορεί να καθορίσει όλη μας τη Ζωή».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤο LifeChanger της MetLife βραβεύτηκε στα Hellenic Responsible Business Awards 2016
Επόμενο άρθροΕυρωπαϊκή Πίστη: Ενημερωτικές Συναντήσεις Δικτύου Πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα