Διεθνή

Κυβερνοασφάλιση: Το Ransomware παραμένει η κύρια αιτία ζημιών

Το Ransomware (κλείδωμα των αρχείων και απαίτηση λύτρων) παραμένει η κύρια αιτία ζημιών στις αιτήσεις αποζημίωσης σε ασφαλιστήρια κυβερνοασφάλειας, γεγονός που αντανακλά την αυξημένη συχνότητα τέτοιων επιθέσεων παγκοσμίως, σύμφωνα με σχετική έκθεση της AIG.

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της AIG, πάνω από το ένα τέταρτο των απαιτήσεων (26%) που ελήφθησαν το 2017 είχαν το ransomware ως κύρια αιτία απωλειών, ένα σημαντικό άλμα από το 16% των απαιτήσεων κατά τα έτη 2013-2016.

«Το 2017 είδαμε μια σειρά εξελιγμένων, συστηματικών επιθέσεων malware και ransomware, συμπεριλαμβανομένων των ιών WannaCry και NotPetya», δήλωσε ο Mark Camillo, επικεφαλής του cyber για την περιφέρεια EMEA στην AIG.

«Η επακόλουθη διακοπή εργασιών ήταν ένα σημαντικό ζήτημα για πολλούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς –μεγάλο μέρος των οικονομικών επιπτώσεων ήταν ζημιές στον ισολογισμό. Ενώ οι πληρωμές λύτρων αντιστοιχούσαν σε περίπου $150.000, οι συνολικές οικονομικές απώλειες που σχετίζονται με τον ιό WannaCry εκτιμώνται σε $8 δις, με μισό δις δολάρια να αποδίδεται σε άμεσες δαπάνες και έμμεσες διαταραχές των εργασιών. Η πλειοψηφία αυτών των ζημιών δεν ήταν επαρκώς ασφαλισμένη», σημείωσε ο κ. Camillo.

Πηγή: www.intelligentinsurer.com

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας