Εταιρείες

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με τον Εκκαθαριστή του ομίλου Ασπίς

Επιβεβαίωση της διάστασης απόψεων που υπάρχει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Εκκαθάριση του ομίλου Ασπίς συνιστά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site του ΣΥΡΙΖΑ, την 1η Φεβρουαρίου, έχει ως εξής:

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ για την εκκαθάριση του ομίλου ΑΣΠΙΣ

Παρακολουθούμε συνέχεια και επαναλαμβανόμενα μια στοχευμένη δημοσιότητα σχετικά με τα “σημαντικά κατορθώματα” των υπευθύνων που εμπλέκονται σε όλα τα επίπεδα της εκκαθάρισης του ομίλου ΑΣΠΙΣ.

Θεωρούμε ότι η αποκατάσταση και αποτύπωση της αλήθειας έχει να κάνει με γεγονότα και όχι με στοχευμένη δημοσιογραφία. Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

– Ο ιδιοκτήτης του ομίλου ΑΣΠΙΣ δημιούργησε μια τεράστια τρύπα στα αποθεματικά του ομίλου, μεγαλύτερη από 150 εκ ευρώ που είχε αρχικά εκτιμήσει η τότε εποπτική αρχή (ΕΠΕΙΑ), και είναι παράδοξο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί και επιστραφεί ούτε ένα ευρώ.

– Οι εμπλεκόμενοι σε όλα τα ανώτερα επίπεδα εκκαθάρισης και πολιτικής ηγεσίας, σε όλο το διάστημα πριν την κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα δεν έπραξαν ώστε να πληρωθούν οι αποζημιώσεις των πολιτών.

– Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλλε την πολιτική της βούληση να αποζημιωθούν οι πολίτες και για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια άρχισε η καταβολή χρημάτων στους δικαιούχους.

– Η κυβέρνηση, σεβόμενη τον θεσμικό ρόλο των εποπτικών αρχών και το νομικό πλαίσιο της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως οφείλει, δεν παρεμβαίνει στις διαδικασίες που αφορούν τον ορισμό εκκαθαριστή. Έτσι ο εκκαθαριστής που ορίστηκε ήταν απλά επανάληψη του προηγούμενου με μια μερική αντικατάσταση προσώπων και ρόλων.

– Ο τρόπος που ο εκκαθαριστής διανέμει τα ποσά στους πολίτες, η ταχύτητα που το κάνει, τα έξοδα που αφορούν την εκκαθάριση, τα 200.000 συμβόλαια που βρέθηκαν εκτός εκκαθάρισης, το ύψος των ποσών που διανέμει και γενικότερα ό,τι αφορά το τεχνικό μέρος της διαδικασίας εκκαθάρισης είναι σχεδιασμός των αρχών εκκαθάρισης σε όλα τα επίπεδα.

– Η θετική εξέλιξη της πιθανής συμμετοχής του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής, ώστε να καταβληθούν επιπλέον ποσά στους πολίτες ταυτόχρονα με τα ποσά που καταβάλει η εκκαθάριση, προέκυψε μετά από αίτημα της πολιτικής ηγεσίας σε σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ, αφού πρώτα διατυπώθηκε από τους πολίτες που έχουν ζημιωθεί. Άρα και σε αυτή την εξέλιξη η κυβέρνηση είναι εκείνη που βρίσκεται κοντά στα δίκαια συμφέροντα των πολιτών.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι κανένα κόμμα και καμία κυβέρνηση από την εποχή που ξέσπασε το σκάνδαλο του ομίλου ΑΣΠΙΣ αλλά και μετά την έναρξη της εκκαθάρισης δεν ενδιαφέρθηκε για τους πολίτες τα δικαιώματα τους και τις αποζημιώσεις τους, η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους δεν έγινε επειδή “το σκέφτηκε” η εκκαθάριση, εξάλλου οι ίδιοι είναι πριν εκλεγεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είναι βέβαιο ότι κανείς δε θα μας σταματήσει στην υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών ούτε θα αλλοιώσει την αλήθεια στο σήμερα και στο μέλλον.

Όλες οι θετικές εξελίξεις είναι εφαρμογή της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης της αριστεράς, πρώτο μέλημα μας είναι ο πολίτης και τα δικαιώματα του. Σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον σκληρής επιτροπείας που μας έριξαν απροστάτευτους τα 40 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της αριστεράς είναι εκείνη που κρατά την κοινωνία όρθια και θα τη βγάλει από τα μνημόνια τον προσεχή Αύγουστο και μόνο αυτή.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας