Διεθνή

Καθυστερήστε την εφαρμογή της IDD συστήνει η ECON

Να καθυστερήσει την εφαρμογή της οδηγίας IDD συστήνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Michaela Koller, Γενική Διευθύντρια της Insurance Europe, σχολίασε σχετικά:

«Οι ασφαλιστές της Ευρώπης χαιρετίζουν την έκκληση της επιτροπής ECON προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καθυστερήσει την εφαρμογή της IDD. Οι ασφαλιστές πρέπει να διαθέτουν επαρκή χρόνο για να εφαρμόσουν την IDD και μπορούν να το πράξουν μόνο με ασφάλεια δικαίου μόλις γίνουν γνωστοί οι τελικοί κανόνες.

»Οι διαδικασίες διανομής ασφαλιστικών προϊόντων θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από τις νέες απαιτήσεις της IDD. Προς όφελος των καταναλωτών, οι ασφαλιστές χρειάζονται επαρκή χρόνο για την ορθή εφαρμογή αυτών των απαιτήσεων. Ως εκ τούτου, η Insurance Europe ζητά από όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να αναγνωρίσουν τη σημασία της καθυστέρησης στην εφαρμογή της IDD και να αναλάβουν τα κατάλληλα μέτρα».

Με τη σύσταση αυτή ικανοποιείται το αίτημα τόσο της BIPAR όσο και της Insurance Europe για αναβολή εφαρμογής της Οδηγίας IDD. Μένει να δούμε αν θα γίνει δεκτή και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας