Κάλεσμα για ενίσχυση της ΠΟΑΔ με νέα Σωματεία-Μέλη

320
ΠΟΑΔ

Το Σάββατο 12/1/2019 στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών – ΠΟΑΔ, με καθολική συμμετοχή των Προέδρων και Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων από την Αθήνα και την Περιφέρεια.

Στα πλαίσια των θεμάτων, η Γενική Γραμματέας, κα Μαρία Δημητριάδη – Βιλτανιώτη, παρουσίασε τον απολογισμό των πεπραγμένων του Προεδρείου για το έτος 2018, με κυριότερο, την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2016/97 IDD στην Ελληνική Νομοθεσία.

Ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΑΔΕ και Μέλος στην Επιτροπή Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του ΕΕΑ, ενημέρωσε εκτενώς, τους συμμετέχοντες για όλες τις ενέργειες και παραστάσεις της ΠΟΑΔ από την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου μέχρι την ολοκλήρωση και την ψήφιση του Νόμου 4583/2018 από την Ελληνική Βουλή.

Η πρώην Πρόεδρος της ΠΟΑΔ κα Δήμητρα-Ιωάννα Λύχρου, εκπρόσωπος των Διαμεσολαβούντων στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, ενημέρωσε και απάντησε σε ερωτήματα που της τέθηκαν.

Παρουσιάσθηκαν οι νέοι στόχοι του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2019, με κυριότερους, την εγγραφή νέων Μελών Σωματείων στην ΠΟΑΔ και την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τα Σωματεία Μέλη της.

Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού, εγκρίθηκε ομόφωνα η απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου, για τη μείωση της ετήσιας συνδρομής των εγγεγραμμένων μελών των Σωματείων, η οποία θα ισχύσει και για τα νέα Σωματεία τα οποία και καλεί η ΠΟΑΔ να πλαισιώσουν την Ομοσπονδία ώστε με μεγαλύτερη δύναμη να επιτύχει τους Στόχους της.

Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε προσφορά Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Προσωπικών Δεδομένων – Cyber Liability, μέσω Lloyd’s, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Νέου Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων GDPR, αποκλειστικά για τα μέλη των Σωματείων της ΠΟΑΔ.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν τον Κλάδο, φορολογικό, αθέμιτου ανταγωνισμού, εφαρμογή του ν. 4583/2018, με την υπόσχεση όλων, να συνεργαστούν από κοινού δημιουργώντας νέες και ικανές συνθήκες ανάπτυξης της Ασφαλιστικής Αγοράς, προστατεύοντας το Επάγγελμα από τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό και ενισχύοντας με τις ενέργειες τους τη διαφάνεια και την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των Καναλιών Διανομής.

Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Προηγούμενο άρθροΝέος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της AIG Ελλάδος
Επόμενο άρθροΕνίσχυση της Εμπορικής Διεύθυνσης στην Allianz Ελλάδος