Καλά Χριστούγεννα, από καρδιάς!

1539
Φάτνη

Υγεία, Υπομονή, Χαμόγελο, Δύναμη, Αισιοδοξία, Ελπίδα, Θάρρος, Ψυχή βαθιά! Τα φετινά Χριστούγεννα, οι ευχές αυτές αποκτούν άλλο νόημα· για να ακριβολογούμε, αποκτούν το ουσιαστικό τους νόημα!

Αφήνουμε πίσω μία πολύ δύσκολη χρονιά, που σημαδεύτηκε από την πανδημία Covid-19 και μια σειρά από φυσικές καταστροφές που ήταν μάλλον… το κερασάκι στην τούρτα σε μια χώρα που μόλις έβγαινε (;) από μια 10ετή κρίση.

Δεδομένα και σταθερές δείχνουν να έχουν ανατραπεί (η καθημερινότητά μας, προσωπική και επαγγελματική, σίγουρα), η οικονομία μετράει διψήφια ποσοστά ύφεσης και το φως στο τούνελ δεν θα είναι ορατό πριν το 2022, όπως λένε οι ειδικοί.

Το ίδιο διάστημα, στην ασφαλιστική αγορά συμβαίνει το εξής παράδοξο: μεμονωμένα οι εταιρείες δηλώνουν ότι όχι μόνο αντέχουν, αλλά και ότι έχουν καταφέρει να αυξήσουν, σε πολλές περιπτώσεις, την παραγωγή τους. Τα συνολικά στατιστικά στοιχεία, ωστόσο, που δημοσιεύει η ΕΑΕΕ, δείχνουν διψήφια πτώση (-15% τον Σεπτέμβριο, -12% τον Οκτώβριο) και είναι απόλυτα φυσιολογικό σε μία οικονομία που έχει υποστεί ήδη δύο lockdown και το “βαρύ πυροβολικό της”, ο τουρισμός, κατέγραψε πτώση πάνω από 50%.

Ο χώρος της ασφαλιστικής αγοράς –και αναφερόμαστε στους επαγγελματίες που βιοπορίζονται από αυτή– είναι ένας χώρος που η επαφή με τον συνάνθρωπο-πελάτη-καταναλωτή είναι εκ των ων ουκ άνευ. Όλοι οι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των επαγγελματικών του Κλάδου, δοκιμάστηκαν, δοκιμάζονται και μάλλον θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται για καιρό ακόμα, στην προσπάθεια να βρουν την περπατησιά τους στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, όσο κι αν οι προοπτικές σε μια σειρά από κλάδους ασφάλισης (συντάξεις, υγεία, περιουσία, κ.ά.) μοιάζουν να είναι θετικές.  

Η πεποίθηση ότι οι άνθρωποι που απαρτίζουν ετούτη την αγορά, την ασφαλιστική αγορά, ήταν και είναι μαχητές, γονατίζουν, αλλά ξανασηκώνονται και συνεχίζουν με ψηλά το κεφάλι, μας κάνει να χαμογελάμε με αισιοδοξία.

Μπορεί αυτό το χαμόγελο να κρύβεται πίσω από τις μάσκες, είναι όμως εκεί, και η ζεστασιά του θέλουμε να πιστεύουμε ότι ακτινοβολεί στα μάτια μας και φτάνει σε όλους!

Καλά Χριστούγεννα, από καρδιάς! Και μην ξεχνάτε: Αύριο ξημερώνει μία καινούργια μέρα!

«Α.Α.»

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροGenerali Love Meals: Μια πρωτοβουλία αγάπης και στήριξης για τα παιδιά που έχουν ανάγκη
Επόμενο άρθροΥπέρ της ΟΑΣΕ ο ΟΜΕΔ για την ΣΣΕ