Η «ασφαλιστική αγορά», με τη δέουσα σοβαρότητα και ψυχραιμία, εισπράττει και καταγράφει την αγανάκτηση του ασφαλιστικού κόσμου –και για να κυριολεκτούμε, των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών–, από τις εντυπώσεις που προκαλούνται από τη δημοσιοποίηση μιας Απόφασης του Αρείου Πάγου. Είναι η Απόφαση 210/2023, που αφορά την κατάληξη μιας ένδικης διαφοράς που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 13 χρόνια.

Η αγανάκτηση που εκφράζεται αφορά, αφενός, τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η εν λόγω Απόφαση από τον Ημερήσιο Τύπο (αν και παρασύρθηκαν αρχικά και ορισμένοι “δικοί” μας) και, αφετέρου, τα μέτρια αντανακλαστικά που επιδεικνύουν τα συλλογικά όργανα εκπροσώπησης του ασφαλιστικού κλάδου.

Δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε με πρόσθετη δική μας ερμηνεία το όλο θέμα· επιφυλασσόμεθα…

Όμως, δεν μπορούμε παρά να μοιραστούμε μαζί σας την ανησυχία και τους φόβους μας για τον χρόνο που “ανοίγεται” αυτό το θέμα, o οποίος δεν είναι άλλος από τη στιγμή που η Πολιτεία αναζητά απεγνωσμένα τη βοήθεια του ασφαλιστικού κλάδου, για την αντιμετώπιση της βλάβης των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές.

Δημήτρης Ρουχωτάς


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΜου επιτρέπετε μια συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο;
Επόμενο άρθροΟι δύο επιλογές για Ασφάλιση Φυσικών Καταστροφών στην Ελλάδα