Εταιρείες

Και στην περίπτωση της Frigoglass αποδεικνύεται περίτρανα η σημασία της ασφάλισης

HDI και AIG τα μέλη του συνασφαλιστικού σχήματος, EXL ο ασφαλιστικός σύμβουλος και Πασκάλ & Στρατής το γραφείο πραγματογνωμόνων που ανέλαβε τη διεκπεραίωση της υπόθεσης της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων της Frigoglass στη Ρουμανία.

Στις 28 Ιουλίου, η  Frigoglass ανακοίνωσε ότι ήρθε σε οριστική συμφωνία με το συνασφαλιστικό σχήμα που είχε αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη αναφορικά με το περιστατικό πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων της εταιρείας στη Ρουμανία, για συνολική αποζημίωση καθαρού ποσού €61,6 εκατ. σχετικά με υλικές ζημιές (αποζημίωση €42 εκατ.) και διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας (αποζημίωση €19.6 εκατ.).

Η Frigoglass έχει ήδη εισπράξει συνολικά €50 εκατ. ως ασφαλιστική αποζημίωση. Η καταβολή του εναπομείναντος ποσού των €11,6 εκατ. υπόκειται στην τεκμηρίωση για τις δαπάνες που σχετίζονται με τη φάση ανακατασκευής του κτηρίου και τις αγορές εξοπλισμού.

Ο κ. Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, ευχαρίστησε «την ομάδα της Frigoglass, τα μέλη του συνασφαλιστικού σχήματος (HDI και AIG) και τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο, EXL, για την άψογη συνεργασία, την ισχυρή δέσμευση και την υποστήριξή τους στην επίτευξη ενός τόσο επιτυχημένου αποτελέσματος σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον. Η θετική αυτή έκβαση θα μας επιτρέψει να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα ανακατασκευής για μια σύγχρονη, αποδοτική και ανταγωνιστική μονάδα παραγωγής στη Ρουμανία τους επόμενους μήνες».

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα η σημασία της ασφάλισης, ειδικά για τις επιχειρήσεις!


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας