Διαμεσολαβούντες

Και σήμερα στους δρόμους οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές

Η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) καλεί όλους τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΠΑΤΕ, ενώ οι Σύλλογοι Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κρήτης απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στους βουλευτές που εκλέγονται στην περιοχή τους.

Η ανακοίνωση της ΕΑΔΕ

Οι Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί Φορείς κατεβαίνουμε στους δρόμους και καλούμε κάθε Ελεύθερο Επαγγελματία να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για τις νέες, καταστροφικές αυξήσεις στο Ασφαλιστικό και τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή.

Σε συνέχεια των αποφάσεών μας για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Πανελλαδικής Γενικής Απεργίας της Τετάρτης 17 Μαΐου, οι μεγαλύτεροι Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί φορείς της χώρας θα συγκεντρωθούμε την Πέμπτη 18 Μαΐου 2018, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 19:00 το απόγευμα,στην Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να δείξουμε έμπρακτα στους εκπροσώπους του λαού , ότι ο λαός δεν συμφωνεί με τα μέτρα που επιβάλλονται.

Με τα μέτρα αυτά, αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές όλων των επαγγελματιών έως 61%.

Μέσα σε 4 μόλις μήνες, αποφασίζουν ότι δεν τους φτάνουν οι εισφορές που μας επέβαλλαν με τον ΕΦΚΑ και θέλουν να δημεύσουν, ουσιαστικά ολόκληρο το εισόδημά μας.

Με αυτά τα μέτρα που φέρνουν, επιβαρύνονται υπέρμετρα οι πάντες, κυρίως όμως τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Θέλουν πλέον να εξαφανίσουν τους Ελεύθερους Επαγγελματίες και το Επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Δεν θα τους αφήσουμε. Θα αγωνιστούμε και στους δρόμους και στα δικαστήρια.

Πλέον δεν υπάρχει «κίνημα δεν πληρώνω».

Αυτό που υπάρχει στην κοινωνία είναι το «Κίνημα δεν έχω να πληρώσω».

Ένας είναι ο δρόμος που οδηγεί σε αναστροφή της κατάστασης.

Ένα είναι το σύνθημα που όλους μας ενώνει: «μειώστε, τώρα, τις εισφορές και τους φόρους».

Διαφορετικά, δεν θα απομείνει κανένας επιστήμονας και επαγγελματίας «ζωντανός» στην Ελληνική Αγορά.

Η Κυβέρνηση και οι πολιτικοί που χειρίστηκαν το Ασφαλιστικό έχουν προσωπική ευθύνη για την αφαίμαξη του συνόλου της ελληνικής οικονομίας.

Προσωπική και ονομαστική ευθύνη θα έχουν και όσοι βουλευτές ψηφίσουν αυτά τα καταστροφικά μέτρα.

Η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) καλεί όλους τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

Να βρεθούμε όλοι μαζί την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 19:00΄ μπροστά από την Βουλή.

Είναι η τελευταία μας ευκαιρία.

Στο «Κίνημα δεν έχω να πληρώσω» συμμετέχουν:

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Δικαστικοί Επιμελητές Αττικής, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

 

Η ανακοίνωση του ΣΠΑΤΕ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ στην Ολομέλεια της Βουλής, πρέπει όλοι να εκφράσουμε με την παρουσία μας την αντίθεσή μας στα μέτρα που θα οδηγήσουν στην ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ της Χώρας.

ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΑΥΞΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΩΣ 61%

Σύνθημά μας: «ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ»

Συμμετέχουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ με την ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ μπροστά στην Βουλή την Πέμπτη 18/5/2017 και ώρα 19.00μμ.

Το σημείο συγκέντρωσης είναι μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην έξοδο του Μετρό επί της οδού Πανεπιστημίου.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Οι Διαμεσολαβητές της Κρήτης διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα

Με επιστολή τους προς τους Βουλευτές που εκλέγονται στους νομούς της Κρήτης, οι Σύλλογοι Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου, διαμαρτύρονται για την φήφιση μέτρων μνημονίου την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών.

Στην επιστολή τους την οποία υπογράφουν οι Πρόεδροι του Συλλόγου Ρεθυμνίων Ασφαλιστών, κ. Κώστας Ροδινός, του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ηρακλείου, κ. Τσακίρης Στέλιος, και του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων, κ. Δημήτρης Σκιτζής, αναφέρονται τα εξής:

Κύριοι Κρήτες βουλευτές

Απευθύνουμε προς εσάς κραυγή αγωνίας για τη συνέχιση της επαγγελματικής μας υπόστασης.  Σε ένα κράτος ανίκανο να επιβάλλει όρους ίσης μεταχείρισης προς τους πολίτες του, οι έλληνες ασφαλιστές βρεθήκαμε να παίζουμε τον ρόλο του εξιλαστήριου θύματος.

Καταδικασμένοι να μη μπορούμε να φοροδιαφύγουμε και να δηλώνουμε το 100% των εισοδημάτων μας, φορολογούμαστε και πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές δυσανάλογα υψηλές σε σχέση με άλλους ελεύθερους επαγγελματίες τους οποίους το κράτος θεωρεί συλλήβδην φοροφυγάδες. Το χειρότερο είναι ότι αυτοί που νομοθετούν τα καταστροφικά μέτρα γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας αλλά κρύβονται πίσω από τη δήθεν ισονομία μεταξύ των πολιτών, η οποία όμως δεν αποτυπώνεται ανάλογα στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι το κράτος προσπαθεί να περιορίσει τον αριθμό των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και να τους σπρώξει σε μεγάλα σχήματα είτε σαν μισθωτούς είτε σαν ελεύθερους επαγγελματίες με επαχθέστερους όρους από αυτούς που έχουν σαν ανεξάρτητοι ασφαλιστές.

Η μέχρι τώρα αντιμετώπιση του κλάδου μας είναι τιμωρητική της σκληρής δουλειάς,  αφού όσο περισσότερο εισόδημα με σκληρή δουλειά παράγουμε, τόσο περισσότερη αφαίμαξη μας κάνει το κράτος εξομοιώνοντάς μας όσον αφορά το εισόδημα σχεδόν με δημόσιους υπάλληλους χωρίς όμως να απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα της μισθωτής μόνιμης εργασίας.

Στους συμπολιτευόμενους βουλευτές λέμε πάρτε πίσω τα εξοντωτικά μέτρα και θεσπίστε δίκαιο τρόπο κατανομής των βαρών λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου. Αλλιώς σας καλωσορίζουμε στο τοπίο της μελλοντικής πολιτικής ανυπαρξίας στο νησί.

Στους αντιπολιτευόμενους βουλευτές λέμε αντιδράστε στον αφανισμό ενός κλάδου της ελεύθερης αγοράς που προσφέρει θέσεις εργασίας, συνεισφέρει σε φόρους και αυξάνει το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης. Κάντε τη διαφορά και τηρήστε τις προεκλογικές υποσχέσεις για μείωση φόρων και δικαιότερη μεταχείριση που φευ κάθε φορά διαψεύδονται πανηγυρικά, από αυτούς που αναλαμβάνουν την εξουσία.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας