Τοποθετούνται ο Δ/ντής Ανάπτυξης Δικτύου της IONIOS New Agency, κ. Σπύρος Καμπούρογλου, και οι συνεργάτες της, κ.κ. Νίκος Σκαλτσής και Χρήστος Τσακαλάκης, επιχειρηματίες – agency managers.

Σπύρος Καμπούρογλου, Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου:
Στην IONIOS New Agency “δημιουργήσαμε” τον Ασφαλιστή της επόμενης γενιάς

Ionios New Agency: Όταν το όραμα είναι κοινό!

Το βασικό ερώτημα που πρέπει να θέσει ο κάθε επαγγελματίας διαμεσολαβητής αλλά και κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, είναι το πώς αντιλαμβάνεται την αγορά στην οποία επιχειρεί και πώς πιστεύει ότι θα έχει διαμορφωθεί τα επόμενα πέντε και δέκα έτη.

Ο σχεδιασμός και οι αποφάσεις που θα πάρουμε είναι άμεσα συνυφασμένα με την κατεύθυνση που προβλέπεται ότι θα λάβει ο κλάδος στον οποίο δραστηριοποιούμαστε. Εάν δεν πράξει και δεν δημιουργήσει σαφή εικόνα για τον προσανατολισμό της αγοράς του, τότε είναι αδύνατον να απαντήσει στα ερωτήματα και τις προκλήσεις που θα τεθούν στο μέλλον. Αρκετά χρόνια πριν την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, βρεθήκαμε σε αυτήν τη θέση. Έπρεπε να προβλέψουμε τη θέση στην οποία επιθυμούσαμε να βρεθούμε μετά τις επικείμενες αλλαγές. Στο πρόβλημα αυτό έπρεπε να υπολογίσουμε και την παράμετρο ελληνική οικονομία. Δεν θα ήταν άδικος ο ισχυρισμός, ότι προϋποθέτει και κάποια δόση τύχης, για να βρεθείς στην κατάλληλη θέση, εκμεταλλευόμενος τις αλλαγές που συμβαίνουν, και όχι ως έρμαιο των εξελίξεων. Πιστεύω, όμως, ότι η τύχη προτιμά να βοηθάει τους τολμηρούς, που έχουν μελετήσει και έχουν σχεδιάσει.

Πάνω σε αυτόν τον προβληματισμό, η IONIOS New Agency δούλεψε από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, πολύ πριν την ολοκλήρωση της εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας. Σχεδιάσαμε την εικόνα του επαγγελματία συνεργάτη κοιτάζοντας προς τα μέσα –θα το ονόμαζα εσωτερική ανασκόπηση.

Με βάση την εμπειρία μας και με γνώμονα το τι θα θέλαμε εμείς, σκιαγραφήσαμε την εικόνα με τα χαρακτηριστικά που θέλαμε να έχει ο “ασφαλιστής μας”. Μελετήσαμε τις έρευνες της ΕΑΕΕ και αφουγκραστήκαμε τους πελάτες μας.

Όταν συλλέξαμε όλα τα δεδομένα και διαμορφώσαμε τη συνολική εικόνα, αναγνωρίσαμε ένα μοτίβο το οποίο μας οδήγησε σε μία ξεκάθαρη κατεύθυνση. Ο επαγγελματίας συνεργάτης όφειλε να έχει τα εξής 7 βασικά χαρακτηριστικά:

 • Αυξημένα ποιοτικά στοιχεία
 • Υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας
 • Συνέπεια & Επαγγελματισμό
 • Αμεσότητα στη διαχείριση εργασιών
 • Ισχυρό ψηφιακό αποτύπωμα
 • Αντικειμενικότητα στη συμβουλή
 • Υποστήριξη των συμφερόντων του πελάτη.

Είναι λογικό –και αυτό μπορούμε να το πούμε μετά από αρκετά χρόνια επιβεβαιωμένης ανάλυσης– ότι, στις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο σύνολό της η χώρα την προηγούμενη δεκαετία, ο Έλληνας ασφαλισμένος αυτό που ζητούσε από τον ασφαλιστικό του σύμβουλο ήταν: ξεκάθαρες, γρήγορες, αντικειμενικές απαντήσεις, στον σωστό χρόνο, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς δικαιολογίες, με δίκαιη φροντίδα και τίμιες συμφωνίες.

Εξάλλου, ποιος θα ήθελε έναν επαγγελματία, σε οποιονδήποτε χώρο, που δεν θα είχε αυτά τα χαρακτηριστικά; Θα πηγαίνατε σε έναν γιατρό, σε έναν δικηγόρο ή σε έναν λογιστή που δεν θα πληρούσε αυτά τα κριτήρια;

Στην IONIOS New Agency δομήθηκε πάνω σε αυτά τα χαρακτηριστικά ένα σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξής μας. Από τη στιγμή που στόχος μας είναι ο επαγγελματίας του μέλλοντος, δεν θα μπορούσαμε να αποκλίνουμε από αυτήν την επιλογή.

Δημιουργήσαμε:

 • την IONIOS Academy
 • την επιλογή καριέρας με In House συνεργάτες ή με δική τους έδρα
 • τις εξειδικευμένες λύσεις με Tailor-made προϊόντα
 • την πλατφόρμα συγκριτικής τιμολόγησης
 • την εξασφάλιση της παραγωγής και του Χαρτοφυλακίου.

Δεσμευτήκαμε:

 • στην ανεξαρτησία των υπηρεσιών
 • στη διά βίου μάθηση
 • στις υψηλές αμοιβές
 • στη συνεχή και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία
 • στην προσωπική ανάδειξη του κάθε συνεργάτη μας ξεχωριστά.

Φροντίσαμε:

 • την ευελιξία στην ανάληψη κινδύνων
 • τις επιπλέον παροχές των συνεργατών μας
 • τη διεύρυνση των εργασιών τους σε νέους κλάδους
 • τη δημιουργία προϊόντων για την ανάπτυξη νέων αγορών.

Σήμερα που μιλάμε, βαδίζουμε σε ακόμη μία καινοτομία. σχεδιάσαμε και είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα διαμεσολάβησης: τον Ψηφιακό Ασφαλιστή!

Στο πλάνο αυτό συμμετέχει αρχικά μία ομάδα επίλεκτων συνεργατών “Club Προέδρου”, η οποία θα διευρυνθεί, έως το τέλος του 2022, σε σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό συνεργατών, σε όλη την επικράτεια.

Με χαρά σας ανακοινώνω ότι ως το τέλος της χρονιάς θα έχουμε την πρώτη “κλειστή” παρουσίαση και, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, στις αρχές του νέου έτους θα είμαστε online!

Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις και ερωτήματα που θα κληθούμε να απαντήσουμε στο μέλλον. Το σημαντικό είναι να γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους με ήθος, αρχές, κοινή πεποίθηση και κοινό όραμα, που ενδιαφέρονται να σε στηρίξουν στα επόμενα βήματά σου.

Νίκος Σκαλτσής, Επιχειρηματίας – Agency Manager:
Aσφαλές επαγγελματικό λιμάνι και αφετηρία για νέους στόχους η IONIOS New Agency

Ionios New Agency: Όταν το όραμα είναι κοινό!

Η συνεργασία μου με την IONIOS New Agency ξεκίνησε το 2011. Μετά από μία μακροχρόνια πορεία στο Agency, καθώς και στο ανεξάρτητο πρακτορειακό δίκτυο, παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις της αγοράς έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

Οι εξελίξεις της εποχής απαιτούσαν αλλαγές σε πολλαπλά επίπεδα. Ήταν ξεκάθαρη η ανάγκη για συνεργασίες και συνένωση δυνάμεων. Το βασικό χαρακτηριστικό για εμάς ήταν η ποιότητα της συνεργασίας και το καθαρό όραμα. Έπρεπε να βασίζεται σε αρχές, κοινούς στόχους και υψηλό δείκτη επαγγελματισμού. Είχαμε χορτάσει από “προσφορές” και προτάσεις με κριτήρια “Αμοιβής”.

Προσωπικά θα ήθελα να σημειώσω ότι, από την έναρξη της καριέρας μου, θεωρούσα ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε μία συνεργασία έπρεπε να επικρατούν των ποσοτικών (καταλαβαίνετε τι εννοώ). Η επιλογή της IONIOS έδειχνε ότι πληρούσε αυτές τις προϋποθέσεις και μπορούσε να γίνει ένα ασφαλές επαγγελματικό λιμάνι και μία αφετηρία για νέους στόχους. Στη συνεργασία αυτή βρήκαμε αυτό που για χρόνια είχαμε θέσει ως ζητούμενο και αναζητούσαμε στην ασφαλιστική αγορά.

Από την πρώτη στιγμή, η φιλοσοφία, οι αρχές, οι αξίες και ο επαγγελματισμός μας ταυτίστηκαν με αυτές του Προέδρου της IONIOS New Agency, κ. Μάρκου Ροντογιάννη. Μία εταιρεία με πλήρη ασφαλιστική δραστηριότητα και εξειδίκευση σε κλάδους, που μας έδινε τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε και να εξελιχθούμε περαιτέρω.

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση μεταλλάχθηκε την προηγούμενη δεκαετία. Δημιουργήθηκαν και θεσπίστηκαν κανόνες που ορίζουν και ελέγχουν την εργασία μας. Έγιναν πολλά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτήν που έπρεπε εξαρχής να έχει ο ασφαλιστικός σύμβουλος.

Για την εταιρεία μας, την SKN, το «Διά Βίου Μάθηση» δεν μεταφράζεται απλά ως επικαιροποίηση της ασφαλιστικής γνώσης. Είναι κάτι πολύ παραπάνω. Είναι ο μηχανισμός που εκσυγχρονίζει την εργασία μας και την προσαρμόζει στο νέο περιβάλλον διαμεσολάβησης. Αποτελεί εφόδιο για τους παλιούς αλλά και έναυσμα ενασχόλησης για νέους συνεργάτες, που θέλουν να επιτύχουν στο επάγγελμά μας.

Όμως μία ομάδα χρειάζεται και “Στρατηγό” –βλέπετε, η δράση και ο τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος κατευθύνει την εταιρεία, αναδεικνύει ταλέντα άριστου σχεδιασμού.

Από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας αντιληφθήκαμε το ενδιαφέρον και την αγωνία για την επιτυχία μας. Βιώσαμε ένα διαφορετικό μοντέλο management, με αδιάλειπτη υποστήριξη των συνεργατών.

Αυτή η πολύτιμη στήριξη ήρθε και από το ανθρώπινο δυναμικό της IONIOS New Agency, αλλά και από ένα εξαιρετικά οργανωμένο και ισχυρό back-office, το οποίο εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε ακόμα περισσότερο με τα χρόνια, κάνοντας την καθημερινότητά μας ευκολότερη.

Οι δυνατότητες που μας δίνονται για τα επόμενα χρόνια, μέσα από αυτή τη συνεργασία, εγγυώνται τη διεύρυνση του δικτύου συνεργατών και φυσικά την ανάπτυξη του ενεργού χαρτοφυλακίου.

Είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Η περιουσία του συνεργάτη είναι η δραστηριότητα και το χαρτοφυλάκιό του, και αυτό πρέπει να είναι εγγυημένο.

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι μία εξελισσόμενη πρόκληση που κάθε συνεργάτης πρέπει να αντιμετωπίσει, με κύριο κριτήριο την απρόσκοπτη συνεργασία και το ξεκάθαρο όραμα.

Χρήστος Τσακαλάκης, Επιχειρηματίας – Agency Manager:
Ο Ασφαλιστής ως Επιχειρηματίας εξασφαλίζεται μέσω της IONIOS New Agency

Ionios New Agency: Όταν το όραμα είναι κοινό!

Ασχολούμαι με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση πάνω από 25 έτη, ξεκινώντας από το Agency έως το 2006, εν συνεχεία στη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων σε μεγάλη μεσιτική εταιρεία και εν τέλει, το 2011, αποφασίσαμε μαζί με τον κ. Κώστα Τροβιά να ιδρύσουμε την εταιρεία ΤΤ Synergy ΕΠΕ.

Όλα αυτά τα χρόνια, από τις διάφορες θέσεις ευθύνης μας, είχαμε ως στόχο να είμαστε συνεπείς στο πελατολόγιο και στους συνεργάτες μας. Η ίδρυση της ΤΤ Synergy, το 2011, ήταν μία συνειδητή απόφαση. αναλάβαμε εμείς πλέον ως επιχειρηματίες τη συνολική ευθύνη και ορίσαμε τους δικούς μας στόχους, τον δικό μας τρόπο ανάπτυξης, υπηρετώντας το δικό μας όραμα. Ήταν η κατάλληλη στιγμή. η υπέρβαση ή, αν θέλετε καλύτερα, η στιγμή που ο επαγγελματίας Διαμεσολαβητής έμελλε να γίνει Επιχειρηματίας.

Βασικός προσανατολισμός της εταιρείας μας, όσον αφορά το πελατολόγιο και τους συνεργάτες, ήταν η παροχή αξιόπιστων λύσεων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Για να επιτευχθούν τα κριτήρια αυτά, επιλέξαμε φερέγγυες εταιρείες με υψηλό δείκτη ιστορικής αξίας, ισχυρές οργανωτικές δομές και καλή φήμη στη διαχείριση του πελατολογίου.

Στην ΤΤ Synergy δραστηριοποιούμαστε στους περισσότερους ασφαλιστικούς κλάδους: αυτοκινήτου, ζωής και υγείας, αποταμίευσης και, πέρα από τις προσωπικές ασφαλίσεις, στον κλάδο περιουσίας, τις εταιρικές ασφαλίσεις, την αστική ευθύνη και τις μεταφορές.

Πιστεύουμε πως αν θέλεις να κάνεις κάτι γρήγορα, τότε κάν’ το μόνος σου. αν όμως θέλεις να κάνεις κάτι μεγάλο, τότε καν’ το με άλλους! Η ισχύς εν τη ενώσει!

Το αποτέλεσμα αυτής της φιλοσοφίας είναι η συνεργασία με την IONIOS New Agency, το 2018. Αποδεχθήκαμε την πρόταση συνεργασίας του κ. Ροντογιάννη και της IONIOS New Agency. Ήταν ξεκάθαρη, τόσο στο πλαίσιο που από κοινού ορίσαμε για τη λειτουργία της εταιρείας μας, όσο και στη διάθεση της αυτονομίας που μας επέτρεπε να έχουμε στις συνεργασίες μας με τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Ένας επιχειρηματίας οφείλει να αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις του περιβάλλοντος στο οποίο κινείται και να φροντίζει να διαμορφώνει τις συνθήκες που θα βοηθήσουν τους συνεργάτες του να γίνουν αποτελεσματικότεροι. Περισσότερες και καλύτερες συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρείες, πληθώρα επιλογών και υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας.

Ψηφιακά εργαλεία που βοηθούν τον συνεργάτη, όπως η συγκριτική πλατφόρμα τιμολόγησης, και ισχυρή υποστήριξη Back-Office. Πάνω από όλα αυτά, βέβαια, βρίσκεται το σημαντικότερο πλεονέκτημα για τον επαγγελματία διαμεσολαβητή, η εξασφάλιση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας του ή της προσωπικής του παραγωγής.

Είναι γνωστό σε όλους όσους κινούνται εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία στην ασφαλιστική αγορά ότι στο θέμα του χαρτοφυλακίου κάποιοι ζήτησαν στο παρελθόν να “διαπραγματευτούν”.  Για την IONIOS το ίδιο θέμα αποτελεί Εξασφάλιση για το Μέλλον.

Τα στοιχεία διατηρησιμότητάς μας απέδειξαν ότι με σωστή στόχευση, ακόμα και σε δύσκολα χρόνια, όπως η τριετία που πέρασε, μπορεί να επιτευχθεί ανάπτυξη και αύξηση παραγωγής.

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση από την πλευρά του επιχειρηματία είναι μία εξαιρετικά υπεύθυνη και δύσκολη εργασία. Πρέπει να νιώθεις τους συνεργάτες σου ως κομμάτι του εαυτού σου. Να επιδεικνύεις ενδιαφέρον και να ακούς τα προβλήματά τους. Αν αυτή η σχέση έχει δομηθεί σωστά, τότε τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με αυτά της εταιρείας. Ταυτόχρονα, το Επιχειρείν απαιτεί οικονομική διαχείριση και σωστές επιλογές συνεργασιών. Οι νέοι συνεργάτες συχνά παρασύρονται από αδιαφανείς προσκλήσεις και μεγάλες υποσχέσεις. Για εμάς το “κεφάλαιο” αυτό στην ασφαλιστική αγορά ήταν πάντα κλειστό. Η δική μας υπόσχεση προς τους μελλοντικούς μας συνεργάτες είναι η εξής: Επιβίωση, Ανάπτυξη, Εξέλιξη, Εγγύηση Παραγωγής και Χαρτοφυλακίου.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News