International Life: Αλλάζοντας Ζωές

Μηνύματα που ξεπερνούν κατά πολύ τα στενά εταιρικά ενδιαφέροντα εκπέμφθηκαν από του βήματος του 39ου Συνεδρίου Πωλήσεων της International Life, που έλαβε χώρα στο μαγευτικό Costa Navarino από τις 12-13 Μαΐου ε.έ.

Εαρινή επαναφορά διά στόματος Φωκίωνα αλλά και Γιάννη Μπράβου της ιστορικής ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας, που ύστερα από 58 χρόνια πρωταγωνιστικής παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, με περίπου 500.000 ασφαλισμένους και καταβολή 1,5 δις ευρώ περίπου σε αποζημιώσεις στην Ελληνική Κοινωνία, τεκμηριώνει και επιβεβαιώνει το Ηρακλείτειο Αξίωμα ότι τα «Πάντα Ρει»!

Ο κ. Φωκίων Μπράβος, ο ασφαλιστής ορόσημο για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και ιδρυτής-δημιουργός της International Life, κήρυξε την τελεσίδικη λήξη μιας εποχής και την Αυγή μιας νέας.

Υποστήριξε ανεπιφύλακτα το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς, ισότιμο μέλος της οποίας είναι και η Ελληνική. Κήρυξε  την αναγκαιότητα της κερδοφορίας σε όλα τα επίπεδα αλλά και της υπερεπάρκειας των εγγυητικών κεφαλαίων και προέβλεψε την ανάπτυξη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στο εγγύς μέλλον.

Ο κ. Φωκίων Μπράβος οραματίσθηκε τον ασφαλιστή να περιβάλλεται με επαγγελματική Αίγλη.

Υποστήριξε την εμπιστοσύνη της εταιρείας στο Agency System, με σαφώς καλύτερες εφαρμογές παλαιών συστημάτων, και τέλος δήλωσε ότι, τουλάχιστον όσον αφορά την International Life: Ο στόχος επιτυγχάνεται – Το Αύριο έρχεται με Όραμα!

Ο Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Γιάννης Μπράβος, στη δική του ομιλία, έδωσε κατ’ αρχάς μια τάξη των μεγεθών της Εταιρείας, που δείχνουν το πού βρίσκεται σήμερα.

Το 2013, όπως τόνισε, ήταν η καλύτερη χρονιά για την International Life από άποψη κερδών, αφού η Εταιρεία κατέγραψε €7,6 εκατ. κέρδη προ φόρων. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση μετά το 1999, που τότε, ωστόσο, οφειλόταν κυρίως στο Χρηματιστήριο.

Παράλληλα, η Εταιρεία αύξησε σημαντικά τα εποπτικά της κεφάλαια, τα οποία στις 31/12/2013 ήταν €22,3 εκατ. και στις 31/03/2014 ανήλθαν στα €24,6 εκατ., ενώ ο δείκτης των αποθεμάτων αστικής ευθύνης αυτοκινήτου ανήλθε στο 217% το 2013.

Σκιαγραφώντας περαιτέρω την εικόνα της International Life σήμερα, ο κ. Γιάννης Μπράβος εστίασε: στην εξωστρέφεια που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα, στην ενίσχυση της διοικητικής της ομάδας (με περισσότερα από 12 καταξιωμένα και έμπειρα στελέχη το  τελευταίο εξάμηνο), στη βελτιωμένη λειτουργία της σε απλές, καθημερινές διαδικασίες, στη μείωση του χρόνου είσπραξης των ασφαλίστρων (σήμερα σε 12 ημέρες περίπου, έναντι 44 πέρυσι) και στη μείωση, επίσης, του χρόνου πληρωμής των αποζημιώσεων προς τους ασφαλισμένους.

Εν αναμονή των θετικών εξελίξεων που προδιαγράφονται για τον Κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, η οποία καλείται να καλύψει το κενό που αφήνει το Κοινωνικό Κράτος, στους τομείς των Συντάξεων και της Υγείας, ο κ. Γιάννης Μπράβος υπογράμμισε ότι «προετοιμάζουμε την Εταιρεία μας για το αύριο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, για να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ο Κλάδος γενικά άντεξε στην Κρίση των τελευταίων ετών και ότι το αυστηρό εποπτικό πλαίσιο λειτουργεί υπέρ των εταιρειών και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Η αναμενόμενη μεγέθυνση της ασφαλιστικής αγοράς θα δημιουργήσει, σύμφωνα με τον κ. Μπράβο, ισχυρότερο και ικανότερο ανταγωνισμό και το agency system θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη αξία.

Πώς βλέπει, λοιπόν, το μέλλον της International Life, ο κ. Γιάννης Μπράβος;

Η Εταιρεία προετοιμάζεται μεθοδικά και συστηματικά για τις απαιτήσεις του άμεσου μέλλοντος. Επιλέγει στρατηγικά καίριους τομείς για την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της, όπως την Υγεία, το Αυτοκίνητο και τις Συντάξεις. Ειδικά για τον τομέα των Συντάξεων, τόνισε ότι επιδίωξη της Εταιρείας είναι η συνεργασία με έναν φορέα διαχείρισης κεφαλαίων διεθνούς κύρους.

Περαιτέρω, η Εταιρεία επενδύει στην ενδυνάμωση του agency. «Έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε το καλύτερο agency στην αγορά μας», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την προσέλκυση νέων και αξιόλογων συνεργατών.

Εν κατακλείδι, ο κ. Γιάννης Μπράβος υπογράμμισε ότι η Εταιρεία βγαίνει από την Κρίση πιο δυνατή: «Χάσαμε πολλά χρήματα από το PSI, αλλά αυτό αντί να μας συντρίψει, μας δυνάμωσε και μας βελτίωσε, μας έκανε πιο ανταγωνιστικούς», είπε χαρακτηριστικά.

«Αλλάζοντας ζωές» ήταν το κεντρικό μήνυμα του Συνεδρίου και ο κ. Γιάννης Μπράβος το υπηρέτησε με την ομιλία του!

  • Πλήρη κάλυψη του Συνεδρίου της International Life, ενός πραγματικά πολύ ενδιαφέροντος συνεδρίου, στην έντυπη μορφή της «Α.Α.», την 1η Ιουνίου.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας