Εταιρείες

Interamerican: Ξεπέρασαν τις 620.000 τα ασφαλισμένα οχήματα κατά το 2019

Το 2019 έκλεισε πολύ θετικά για τον κλάδο ασφάλισης οχημάτων της Interamerican όπου η εταιρεία, με εύρος στη διανομή, έχει επιτύχει να πρωταγωνιστεί εδώ και αρκετά χρόνια. Τα συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα έφθασαν στα €141 εκατ. και τα ασφαλισμένα οχήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, στα 620.468.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου, «όλες οι παραγωγικές δυνάμεις πωλήσεων της εταιρείας συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Στην Ελλάδα, η Anytime αύξησε τους πελάτες της με αξιοσημείωτη συνεισφορά των Δικτύων Agency και Brokers τα οποία λειτουργούν με σύσταση της απευθείας πώλησης εξοικονομώντας παραγωγικά δημιουργικό χρόνο για άλλους κλάδους, όπου χρειάζεται η συμβουλευτική υποστήριξη από τον εξειδικευμένο συνεργάτη. Τα δίκτυα διαμεσολάβησης της Interamerican, παράλληλα με την Anytime, πρόσθεσαν σημαντική ασφαλιστική παραγωγή. Στην Κύπρο πέρυσι, η Anytime υπερδιπλασίασε τα ασφαλισμένα οχήματα έναντι του 2018».

Ωστόσο, όπως παρατηρεί ο κ. Πάνος Κούβαλης, Mobility & Convenience Tribe Leader της εταιρείας, «θα ήταν λάθος να χαρακτηρίσουμε απόλυτα τα κοινά, που επιλέγουν είτε να αγοράσουν μέσω δικτύων είτε από το διαδίκτυο, με βάση την περιοχή ασφάλισης. Όλο και περισσότερο βλέπουμε τον καταναλωτή να επιλέγει το μέσο αγοράς ανάλογα με την κατανόηση των αναγκών του σε θέματα ασφάλισης. Είναι πιθανόν ο ίδιος άνθρωπος να επιλέξει να αγοράσει μια ασφάλεια για το αυτοκίνητό του στο διαδίκτυο, αλλά ταυτόχρονα, να επιλέξει έναν επαγγελματία συνεργάτη για την κάλυψη υγείας της οικογένειάς του. Μια σειρά από έρευνες, εξάλλου, έχουν αναδείξει τη σημασία που δίνουν οι νεότερες γενιές στην εξειδικευμένη συμβουλή.  Φυσικά, σε πιο απλές ασφαλίσεις όπως αυτή του αυτοκινήτου ή του σπιτιού, όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για την αγορά ασφάλισης και ακόμα περισσότεροι για να αποκτήσουν εικόνα των επιλογών σε προϊόντα και τιμές. Και τα δύο αυτά κοινά αναμένουμε να αυξηθούν εκθετικά τα επόμενα χρόνια».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας