Εταιρείες

Interamerican Society of Financial Planners: νέος οργανισμός 160 πιστοποιημένων οικονομικών συμβούλων

Στην ίδρυση οργανισμού πιστοποιημένων Financial Planners προχώρησε η Interamerican, –όπως πληροφορούμαστε από σχετικό δελτίο τύπου–  «υπογραμμίζοντας με αυτή την πρωτοποριακή για την ελληνική ασφαλιστική αγορά κίνηση το ενδιαφέρον της τόσο για την ανάπτυξη του αποκλειστικής συνεργασίας Δικτύου Ασφαλιστικών Συμβούλων που διαθέτει όσο και για τη βελτιστοποίηση του επαγγελματισμού τους. Παράλληλα, ο νέος θεσμός δηλώνει τον σταθερό προσανατολισμό της εταιρείας στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς και μέσω των συμβουλευτικών υπηρεσιών των συνεργατών της. Το “Interamerican Society of Financial Planners” –αυτή είναι η επωνυμία της ομάδας- αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό έως σήμερα εταιρικό φορέα πιστοποιημένων FinancialPlanners στην Ελλάδα».

Ο νέος οργανισμός ενσωματώνει 160 πιστοποιημένους από την ACHMEA Academy επαγγελματίες του δικτύου πωλήσεων της εταιρείας, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 9 εκατ. ευρώ σε νέα παραγωγή ζωής, ποσόν που αντιστοιχεί στο μισό της συνολικής παραγωγής ζωής του δικτύου agency της εταιρείας και 10,4 εκατ. ευρώ σε μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα γενικών κλάδων. Επισημαίνεται ότι το ACHMEA Academy είναι πιστοποιημένο εταιρικό πανεπιστήμιο της Ολλανδίας, από τα πλέον έγκριτα.

Το “ Interamerican Society of Financial Planners” είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την επιμόρφωση και ανάπτυξη των μελών του, τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές της ιδιότητας του Financial Planner που έχει ορίσει η εταιρεία και προέρχονται από το δίκτυό της: από την διοίκηση (στελέχη, ex officio) και από το δίκτυο συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών (Financial Planners Associate Members). Τα μέλη του οργανισμού διακρίνονται σε Financial Planners με προϋπόθεση τη διάρκεια σε επιδόσεις “εισόδου” και παραμονής στο πρόγραμμα, σε Senior F.P. με επιπλέον προϋπόθεση την επίτευξη παραγωγικών επιδόσεων μέλους MDRT και σε Master F.P., όπου επιπλέον των προηγουμένων προϋποθέσεων απαιτείται η επίτευξη ποιοτικών επιδόσεων διάκρισης LIMPRA International Quality Award.

Αναφερόμενος στη ίδρυση του “ Interamerican Society of Financial Planners” ο Γιάννης Καντώρος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing του ομίλου, δήλωσε: «Οι Financial Planners συνιστούν την αιχμή του δόρατος του συστήματος διανομής της εταιρείας. Εμφανίζουν αξιοπρόσεκτα υψηλές παραγωγικές επιδόσεις, ενώ οι δείκτες ποιότητας της δουλειάς τους δεν έχουν επηρεαστεί από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Επενδύουμε ιδιαίτερα στην εκπαίδευσή τους και διευκολύνουμε την πρόσβασή τους σε υπερσύγχρονες τεχνολογίες, διευρύνοντας τις παραστάσεις και τους ορίζοντες της επαγγελματικής τους ανάπτυξης. Η στρατηγική της Interamerican εμπεριέχει τη βαθμιαία μετεξέλιξη των παραδοσιακών δικτύων πωλήσεων σε δίκτυα Financial Planners».

Σημειώνεται ότι, παράλληλα, συνεχίζεται αποφασιστικά η ανανέωση του δυναμικού του δικτύου πωλήσεων της Interamerican με νέους συνεργάτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τις πρόσφατες εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικών Συμβούλων από την Τράπεζα της Ελλάδος διαγωνίστηκαν με επιτυχία και πιστοποιήθηκαν 73 νέοι συνεργάτες, το 92% του συνόλου των συμμετασχόντων από την εταιρεία.

  • Στη φωτ. συνεργάτες – μέλη του Society of Financial Planners, με τους Γιάννη Καντώρο, γεν. διευθυντή πωλήσεων & marketing, Νίκο Σωφρονά, διευθυντή εκπαίδευσης & ανάπτυξης εναλλακτικών δικτύων της Interamerican και τη Wilma de Bruijn, γεν. διευθύντρια της EURAPCO.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας