Εταιρείες

Interamerican και Μέντωρ φιλοξένησαν το RIMS της Eurapco Alliance για τη Διαχείριση Κινδύνων Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων

Η ευρωπαϊκή κοινοπραξία εταιρειών Eurapco και η εταιρεία πραγματογνωμόνων-εκτιμητών-μηχανικών Μέντωρ του ομίλου Interamerican οργάνωσαν, στις 11 Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία της Interamerican στην Αθήνα, συνάντηση εκπροσώπων των εταιρειών μελών της κοινοπραξίας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα Διαχείρισης Κινδύνων Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν risk engineers, underwriters και πραγματογνώμονες από τις εταιρείες Achmea (Ολλανδία), Caser (Ισπανία), Gotaer (Γερμανία), Swiss Mobiliar (Ελβετία) και στελέχη των εταιρειών Interamerican και Μέντωρ.

Την ελληνική εμπειρία και τις βασικές παραμέτρους του underwriting των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων παρουσίασε ο Κ. Τσολακίδης, υπεύθυνος ασφάλισης περιβαλλοντικών κινδύνων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Interamerican.

Εκ μέρους της εταιρείας Μέντωρ ο Θ. Κουκάς, υπεύθυνος πραγματογνωμοσυνών, παρουσίασε στατιστικά ζημιών σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και χαρακτηριστικές περιπτώσεις ζημιών.

Από την εταιρεία «Μεσσαρίτης Ανανεώσιμες» ο Γ. Μεσσαρίτης, διευθύνων σύμβουλος, ανέπτυξε θέματα λειτουργίας και συντήρησης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, καθώς και την οπτική του επενδυτή σε σχέση με την ασφάλισή τους.

Ακόμη, ο Klaus Schreiber, υπεύθυνος Διεθνών Εργασιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Gotaer, παρουσίασε ειδικότερα θέματα underwriting  και αποζημιώσεων για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις επί στέγης.

Η συνάντηση εργασίας οργανώθηκε στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων του Risk Management Subgroup (RIMS) της Eurapco Alliance, που αποτελεί σύμπραξη μεγάλων ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών τις οποίες εμπιστεύονται περισσότεροι από 43.000.000 ασφαλισμένοι.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας