Η Interamerican με την «Ανοιχτή Αγκαλιά» σε Φούρνους και Λειψούς

1031
interamerican anoixti agkalia
Στιγμιότυπο με τους εκπαιδευτές του προγράμματος BLS που υποστήριξε η Interamerican.

Η Interamerican βρέθηκε και φέτος σε δυσπρόσιτα νησιά, με τους Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βασική Υποστήριξη της Ζωής» (BLS).

Το πρόγραμμα BLS, που εντάσσεται στην ευρύτερη εκστρατεία προληπτικής ιατρικής του οργανισμού και χορηγεί η Interamerican, αναπτύχθηκε στα νησιά Φούρνοι και Λειψοί του Ανατολικού Αιγαίου, όπου η απόσταση από υπηρεσίες υγείας και οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έχουν αναγάγει τη φροντίδα της υγείας σε επιτακτική ανάγκη των τοπικών κοινωνιών.

Πρακτικά, η «Βασική Υποστήριξη Ζωής» περιελάμβανε εκπαίδευση σε γνώσεις και ανάπτυξη δεξιοτήτων για την πρόληψη και θεραπεία της καρδιοαναπνευστικής ανακοπής σε παιδιά 7-12 ετών και ακόμη, εκπαίδευση σε εφαρμογή στρατηγικών για την αρχική αντιμετώπιση καταστάσεων που απειλούν τη ζωή τους ή τραυματισμών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμπληρωνόταν από ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Και φέτος, η επιτυχία της εκστρατείας βασίστηκε στη συνεισφορά ομάδας 30 εθελοντώνιατρών επτά ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και στη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού που διέθεσε πλοίο για τις μετακινήσεις της ομάδας.

H Interamerican υποστηρίζει τις εκστρατείες πρόληψης και το έργο των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» επί 20 και πλέον χρόνια. Η εταιρεία παρέχει χορηγικά και την ασφάλιση των οχημάτων του οργανισμού.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1993 από ομάδα εθελοντριών, είχε ως αρχικό στόχο τη συνδρομή στην περίθαλψη παιδιών που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις σε δημόσια νοσοκομεία. Σήμερα, ο στόχος της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» έχει επεκταθεί σε νέα πεδία δράσης, με έμφαση στην πρόληψη, την εκπαίδευση και την κοινωνική προσφορά.

Προηγούμενο άρθροO ΣΕΣΑΕ φιλοξενεί τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο
Επόμενο άρθροΓια GDPR και IDD ενημερώθηκαν μέλη του Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε και επιχειρηματίες της Δ. Ελλάδας