Δράσεις ΕΚΕ

Interamerican: 67 εργαζόμενοι συμμετείχαν στο διαδικτυακό «Greece Race for the Cure®»

Στην εκδήλωση – θεσμό για την ευαισθητοποίηση ενάντια στον καρκίνο του μαστού, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διαδικτυακά φέτος, ως το ελληνικό μέρος της Πανευρωπαϊκής διοργάνωσης digital Race for the Cure® 2020, κατά το τριήμερο 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν 67 εργαζόμενοι της Interamerican.

Με έμπρακτο ενδιαφέρον για τα θέματα υγείας και ευζωίας και στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης, η Interamerican έχει συνεχή πολυετή παρουσία στο «Greece Race for the Cure®», σε ευθυγράμμιση με την εστίαση των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της στον τομέα των ασφαλίσεων υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις ιδιόκτητες υποδομές της. Στη γενική κλινική Αθηναϊκή Mediclinic και στα δύο πολυιατρεία Medifirst της εταιρείας στα βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας, άλλωστε, λειτουργεί ένα πρότυπο Κέντρο Μαστού.

Φέτος, 30 εκδηλώσεις «Race for the Cure®», 22 ευρωπαϊκές χώρες και χιλιάδες συμμετέχοντες σε όλη την Ευρώπη ένωσαν τις δυνάμεις τους διαδικτυακά, με στόχο να διαδοθεί το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού συνεχίζει να υπάρχει, αλλά αντιμετωπίζεται, και ότι οι ασθενείς μπορούν να παίρνουν τη βοήθεια που χρειάζονται για να τον νικήσουν. Το ελληνικό μέρος της διοργάνωσης κατάφερε να συγκεντρώσει τις περισσότερες συμμετοχές σε όλη την Ευρώπη, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» να διοργανώνει το μεγαλύτερο digital «Race for the Cure®» φέτος.

Από την Interamerican, 48 εργαζόμενοι συμμετείχαν στον περίπατο 3 χλμ. και 19 στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. από τον δικό τους χώρο, ακολουθώντας τους ισχύοντες κανόνες προστασίας. Η συμμετοχή της εταιρείας υποστήριξε για ακόμα μια χρονιά τις δράσεις και τα προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», που βοηθούν χιλιάδες γυναίκες με καρκίνο μαστού και τις οικογένειές τους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην αύξηση των ποσοστών της έγκαιρης διάγνωσης στον γενικό πληθυσμό.

Κάθε χρόνο στη χώρα μας εντοπίζονται περίπου 6.000 νέα περιστατικά. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες ετησίως διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού, ενώ στην Ευρώπη περισσότερες από 450.000 γυναίκες εμφανίζουν την ασθένεια και περίπου 140.000 χάνουν τη ζωή τους. Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες, παγκοσμίως, θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας