Δράσεις ΕΚΕ

insurancemarket.gr: 500 μαθητές στη Χαλκίδα κυκλοφορούν με ασφάλεια

Ολοκληρώθηκε στη Χαλκίδα η πρώτη φάση εκπαίδευσης 500 μαθητών Δημοτικού σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω βιωματικών και διαδραστικών τεχνικών μάθησης

Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του insurancemarket.gr, εκπαιδεύτηκαν 500 μαθητές Δημοτικού στη Χαλκίδα. Οι μαθητές, με τη βοήθεια ενός κατάλληλου τάπητα και με την παρουσία ειδικών εκπαιδευτών έμαθαν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής με τρόπο ευχάριστο και βιωματικό, συμμετέχοντας ενεργά σε όλο το πρόγραμμα.

Η περιοχή επιλέχτηκε καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά ζημιών του Insurancemarket.gr, η Χαλκίδα είναι μία πόλη με υψηλό ποσοστό τροχαίων σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Η Πρόεδρος  Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά δήλωσε:

«Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», από την ίδρυσή του 14 χρόνια πριν, έχει επενδύσει στα παιδιά και τους νέους, τους πιο ευάλωτους χρήστες της οδού. Με ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, βασισμένα σε επιστημονική τεκμηρίωση, που προωθούν τη βιωματική μάθηση και την ευαισθητοποίηση σε κρίσιμα ζητήματα της κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας, έχουμε ήδη εκπαιδεύσει 190.000 παιδιά, σε όλες τις βαθμίδες και σε όλη την Ελλάδα. Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα της πρόληψης, που για όλους εμάς στο Ινστιτούτο, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Σε αυτήν τη συνεχή και ακούραστη προσπάθεια είναι χαρά μας που μας υποστηρίζει το  Insurancemarket.gr , για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» στη Χαλκίδα. Άλλωστε, τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας και με την κατάλληλη εκπαίδευση αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της οδικής ασφάλειας συμβάλλοντας ουσιαστικά σε ‘έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα’.  Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, τη 12η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, την αφιερώσαμε στη νέα γενιά, γιατί είναι ‘τα παιδιά που μας δείχνουν το δρόμο’».

Η συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ.  «Πάνος Μυλωνάς» γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Insurancemarket.gr  «Μαζί δημιουργούμε τη κοινωνία του αύριο» και έχει σκοπό την εκπαίδευση της κοινωνίας σε θέματα οδικής ασφάλειας και τη συμπαράσταση σε ιδρύματα και οργανισμούς με σκοπό τη μείωση τροχαίων συμβάντων αλλά και την περίθαλψη θυμάτων από τροχαία συμβάντα.

Όπως δήλωσε  ο κ. Στέφανος Φαλκονάκης, Διευθυντής Μάρκετινγκ & Digital του insurancemarket.gr, ο επόμενος σταθμός υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» θα είναι το Αγρίνιο, αφού όπως προκύπτει από εσωτερική έρευνα είναι και αυτή μια πόλη με αυξημένο ποσοστό τροχαίων σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας