Ημέρα της Γυναίκας: Προσφορά υγείας και πρόληψης από την Interamerican

736

Mε αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η Interamerican προσφέρει σε προνομιακή τιμή γυναικολογικά τσεκ απ στις δικές της υποδομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Τα ειδικά πακέτα εξετάσεων παρέχονται στη γενική κλινική Αθηναϊκή Mediclinic, στο κέντρο της Αθήνας και στα δύο πολυιατρεία Medifirst, στο Μαρούσι και την Αργυρούπολη, με ισχύ για την πραγματοποίηση των εξετάσεων προσφοράς μέχρι τις 31 Μαΐου 2021.

Τα πακέτα εξετάσεων, που παρέχει η εταιρεία στις υποδομές της με την εκπτωτική προσφορά, απευθύνονται σε δύο ηλικιακές κατηγορίες. Το ένα πακέτο περιλαμβάνει τεστ ΠΑΠ, κλινική εξέταση μαστών και γυναικολογική εξέταση και απευθύνεται σε γυναίκες 18 ετών και άνω, ενώ το δεύτερο πακέτο, που περιλαμβάνει υπερηχογράφημα μαστών, ψηφιακή μαστογραφία και εξέταση από χειρουργό, απευθύνεται σε γυναίκες 35 ετών και άνω. Με τη δυνατότητα αξιοποίησης της προσφοράς έως το τέλος Μαΐου, κάθε ενδιαφερόμενη μπορεί να απευθυνθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, ώστε να προγραμματίσει τις εξετάσεις της στις υπηρεσίες των τριών μονάδων.

Ο καρκίνος του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες και η πρόληψη, με τακτικό έλεγχο, αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο για την αντιμετώπισή του. Σύμφωνα με τα δεδομένα παγκοσμίως, εκτιμάται πως η νόσος εμφανίζεται αναλογικά σε 1 προς 8 γυναίκες. Στη χώρα μας, υπολογίζεται ότι διαγιγνώσκονται ετησίως περίπου 6.000 νέα περιστατικά. Ωστόσο ο καρκίνος του μαστού –αν διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο– είναι ιάσιμος πλήρως σε εξαιρετικά υψηλό ποσοστό περιστατικών.

Σήμερα, η ιατρική παρέχει  τη δυνατότητα μέσω των σύγχρονων απεικονιστικών μεθόδων (ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα μαστών, μαγνητική τομογραφία μαστών) και των επεμβατικών διαδερμικών βιοψιών μαστού, χωρίς χειρουργείο, να γίνει η έγκαιρη διάγνωση. Επισημαίνεται ότι ένα σημαντικό ποσοστό (περίπου 8-12%) των καρκίνων του μαστού δεν απεικονίζονται στη μαστογραφία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχουν άμεσα ή έμμεσα κλινικά σημεία διάγνωσης, που γίνονται αντιληπτά μόνο με την κλινική εξέταση. Γι’ αυτόν τον λόγο συνιστάται η πλήρης εξέταση μαστών με μαστογραφία, υπερηχογράφημα μαστών, κλινικό έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση, ο ειδικός Χειρουργός Μαστού είναι εκείνος που συντονίζει και κατευθύνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, αναλόγως του ατομικού και οικογενειακού ιστορικού της κάθε γυναίκας από την πρόληψη μέχρι τη θεραπεία. Οι υποδομές υγείας της Interamerican είναι στελεχωμένες με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο διαθέτει διακεκριμένη τεχνογνωσία και κατάρτιση στις παθήσεις μαστού. Χρησιμοποιούνται τεχνολογίες αιχμής, όπως ιατρικά μηχανήματα χαμηλής ακτινοβολίας, υψηλής ευκρίνειας εξοπλισμός στον τομέα της απεικόνισης και πλήρη διαγνωστικά εργαστήρια. Εφαρμόζεται η μέθοδος της τριπλής εκτίμησης (triple assessment), που παρέχεται με την προσφορά και αποτελεί την ενδεδειγμένη αποτελεσματική μέθοδο πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, με ποσοστό σωστής διάγνωσης 97-98%. Η μέθοδος αναπτύχθηκε για να μειωθεί ο κίνδυνος, να επιτυγχάνεται πιο έγκαιρη διάγνωση και να απαλλάσσεται κάθε εξεταζόμενη από άσκοπη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία.

Να σημειωθεί ότι η Interamerican για την υγεία, με μοχλό τις ιδιόκτητες υποδομές και το πρωτοποριακό σύστημα υγείας «bewell», εστιάζει στην πρόληψη και στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες συνολικής διαχείρισης της υγείας.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροBusiness Dynamic Plus: H πρόταση της Generali για τις ΜμΕ
Επόμενο άρθροΚαι ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά του Covid-19