Η Zurich “πάγωσε” την εξαγορά της RSA Insurance Group

365

Σε μία σε βάθος αναθεώρηση των ασφαλιστικών εργασιών της στους Γενικούς κλάδους προχωρά η Zurich, καθώς αναμένει ζημίες περίπου $275 εκατ. από ασφαλιστικές απαιτήσεις που σχετίζονται με τις εκρήξεις στο λιμάνι της πόλης Tianjin, στην Κίνα, τον Αύγουστο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ελβετικός όμιλος ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην εξαγορά της RSA Insurance Group και «θα επικεντρωθεί πλέον στο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, για να πετύχει την απαιτούμενη απόδοση στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η Zurich, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη, είχε δηλώσει από τον Ιούλιο ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να εξαγοράσει την RSA. Τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε ότι ήταν διατεθειμένη να προσφέρει  £5.600 εκατ. ή περίπου $8,7 δις, για τον σκοπό αυτόν.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, όμως, η Zurich, ανακοίνωσε ότι σταματά τις συζητήσεις για την εξαγορά της RSA, καθώς τα λιγότερα από τα αναμενόμενα κέρδη στους Γενικούς κλάδους ασφαλίσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να συνεχιστούν και κατά το τρίτο τρίμηνο.

Λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις που συνδέονται με τις εκρήξεις στην Tianjin και το αποτέλεσμα της πρόσφατης αναθεώρησης των αποθεματικών της, η Zurich αναμένει στους Γενικούς κλάδους λειτουργικές ζημίες ύψους περίπου $200 εκατ. κατά το τρίτο τρίμηνο. Τα λειτουργικά κέρδη των γενικών κλάδων μειώθηκαν κατά 31% σε $1,2 δις το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η είδηση προκάλεσε πτώση των μετοχών της RSA στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, κατά 21,7%, στις 399 πένες έκαστη.

Σε ανακοίνωσή της, η RSA επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις της με την Zurich έχουν τελειώσει, συμπληρώνοντας ότι ο έλεγχος της Zurich «δεν είχε βρει τίποτα που θα τους εμπόδιζε να πραγματοποιήσουν τη συναλλαγή».

Η RSA, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, δημιουργήθηκε το 1996 από τη συγχώνευση δύο εκ των μεγαλύτερων βρετανικών ασφαλιστικών, της Royal Insurance και της Sun Alliance. Προσφέρει ασφάλιση σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης κατοικιών, αυτοκινήτων, ευθύνης και θαλάσσιας ασφάλισης. Η εταιρεία είναι αξίας περίπου £5 δις, με βάση την κεφαλαιοποίησή της. Απασχολεί περίπου 19.000 άτομα σε όλο τον κόσμο και έγραψε £7.470.000.000 καθαρά ασφάλιστρα το 2014. Επικεφαλής της είναι ο κ. Stephen Hester, πρώην Δ/νων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland. Ανέλαβε τη θέση το 2014, μετά την αποχώρηση, τον Δεκέμβριο του 2013, του κ. Simon Lee, κορυφαίου στελέχους της RSA, που εγκατέλειψε την εταιρεία μετά από τη διαπίστωση κεφαλαιακού ελλείμματος στις ιρλανδικές δραστηριότητές της.

Η Zurich, που ιδρύθηκε το 1872, δραστηριοποιείται τόσο στους Γενικούς όσο και στους κλάδους Ζωής. Απασχολεί περίπου 55.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 170 χώρες και είχε καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους 48.700.000.000 $ το 2014.

 

Προηγούμενο άρθροGenerali Global Graduate Program: 20 νέα ταλέντα επιλέχθηκαν για διεθνή καριέρα
Επόμενο άρθροΑσφαλίστε τις γυναίκες, ώστε να μας προστατεύουν καλύτερα όλους