Εταιρείες

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική γυρίζει σελίδα και γίνεται SYNDEA!

Από αριστερά, τα διοικητικά στελέχη της SYNDEA – Συνεταιριστική Ασφαλιστική κ.κ. Σοφία Καραγιάννη, Μέλος Δ.Σ., Στάθης Γκόργκας, Εμπορικός Διευθυντής, Αλέξανδρος Κοντός, Πρόεδρος Δ.Σ., Νατάσσα Σιαμπάνη, Διευθύντρια Marketing & Δημοσίων Σχέσεων, Δημήτριος Ζορμπάς, CEO, και Στέλιος Μαρούτσης, Οικονομικός Διευθυντής.

Ίδιες αξίες, Νέες Ιδέες, Νέα εποχή!

Σε μία λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Συνεταιριστική Ασφαλιστική ανακοίνωσε με υπερηφάνεια στους συνεργάτες της, τους πελάτες της και το ευρύτερο κοινό, τη νέα της εταιρική ταυτότητα. Παράλληλα, παρουσίασε το όραμά της για τη νέα εποχή, στην οποία εισέρχεται με μεγαλύτερη εξωστρέφεια, νέες ιδέες και σύγχρονο εταιρικό προφίλ, διατηρώντας αναλλοίωτες τις αρχές και αξίες που τη χαρακτηρίζουν από την ίδρυσή της.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική έγινε SYNDEA!

H SYNDEA δεν είναι μόνο ένα νέο όνομα· είναι μια νέα υπόσχεση, ένα νέο συμβόλαιο τιμής με τους πελάτες και τους συνεργάτες της. 

Γεννήθηκε από τις λέξεις SYN+IDEA, που εμπεριέχουν τις διαχρονικές αξίες της Εταιρείας –σεβασμός στον Άνθρωπο και στην κοινωνία, συνεργασία, ομαδικότητα, ευελιξία και δίψα για καινοτομία– και ταυτόχρονα τονίζουν τον δυναμισμό και την αξιοπιστία της, τη φρέσκια ματιά και τις νέες ιδέες με τις οποίες επανατοποθετείται απέναντι στις νέες απαιτήσεις και ανάγκες της κοινωνίας και της ασφαλιστικής αγοράς.

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – SYNDEA ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί μία κοινωνικά υπεύθυνη, σύγχρονη, αξιόπιστη και δυναμική εταιρεία, που καλύπτει όλο το εύρος των ασφαλιστικών, αποταμιευτικών και επενδυτικών προϊόντων.

Το 50,55% του μετοχικού κεφαλαίου της Eταιρείας ανήκει σε δυναμικές ελληνικές συνεταιριστικές ενώσεις και τράπεζες και το υπόλοιπο 49,45% ανήκει σε κορυφαίες ευρωπαϊκές συνεταιριστικές ασφαλιστικές εταιρείες, εκ των οποίων η UnipolSai από την Ιταλία, η Macif από τη Γαλλία και η P&V από το Βέλγιο, που προσφέρουν τεχνογνωσία και υποστήριξη σε κάθε στρατηγικό βήμα της.

Η SYNDEA διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, υψηλό δείκτη φερεγγυότητας και ευρεία γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια η Εταιρεία ακολουθεί μία πορεία συνεχούς βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς της, επιδεικνύει σημαντική ευελιξία ως προς την ικανοποίηση ιδιαίτερων αναγκών των πελατών της και επενδύει στην καινοτομία και στο ανθρώπινο δυναμικό της.  

Στις ομιλίες τους, τόσο ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Αλέξανδρος Κοντός, όσο και ο CEO, κ. Δημήτρης Ζορμπάς, ανέλυσαν τους λόγους που υπαγόρευσαν την αλλαγή εταιρικής ταυτότητας και το όραμα της εταιρείας, τονίζοντας ότι οι θεμελιώδεις αξίες της παραμένουν αναλλοίωτες και θα διέπουν πάντα τις σχέσεις της με όλα τα εμπλεκόμενα κοινά (μετόχους, πελάτες, συνεργάτες, εποπτικές αρχές, κοινωνία).

Από εδώ και στο εξής η SYNDEA ξεκινά μία νέα πορεία, έχοντας σταθερά στο επίκεντρο, όπως τόσα χρόνια ως Συνεταιριστική Ασφαλιστική, τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Αλέξανδρος Κοντός, στην ομιλία του τόνισε: «Με σεβασμό στην ιστορία της, στις αρχές και στις αξίες της, στο πελατολόγιό της με το οποίο σε μεγάλο βαθμό τη συνδέει συνεργασία πολλών χρόνων, η SYNDEA – Συνεταιριστική Ασφαλιστική τολμά να δείξει ότι ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς και της κοινωνίας. Ανανεώνει τον εαυτό της, δείχνει τις φιλοδοξίες της και εξελίσσεται, όπως οι καιροί το απαιτούν, στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής δυναμικής ανάπτυξης που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, τόσο στην περιφέρεια όσο και στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Θεωρώ σημαντικό το γεγονός ότι η μετεξέλιξη της εταιρείας έρχεται ταυτόχρονα με την ανάπτυξη της παραγωγής της εταιρείας, σε μία περίοδο γενικότερα δύσκολη για την ασφαλιστική αγορά, αλλά και έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής εξωστρέφειας που η εταιρεία ακολουθεί τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά στο μέλλον».

Ο CEO της Εταιρείας, κ. Δημήτρης Ζορμπάς, ανέφερε: «Η SYNDEA – Συνεταιριστική Ασφαλιστική από το 1978 μέχρι σήμερα αντιμετώπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαχείριση των κινδύνων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, ενώ παράλληλα ήταν δίκαιη και γρήγορη στις αποζημιώσεις που κλήθηκε να καταβάλει Είναι μια φερέγγυα εταιρεία, με δείκτη φερεγγυότητας κοντά στο 200% και δικαίως έχει κερδίσει την αγάπη των συνεργατών της και την εκτίμηση των ανταγωνιστών της.

Η SYNDEA – Συνεταιριστική Ασφαλιστική ανήκει στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια της κοινωνικής οικονομίας, που κατέχει το 33% του κύκλου εργασιών της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς. Ένας στους τρεις Ευρωπαίους πολίτες ασφαλίζεται στις συνεταιριστικές ασφαλιστικές εταιρείες και στις αλληλασφαλιστικές.

Η νέα μας εταιρική ταυτότητα αποτελεί ένα κομμάτι μιας μεγάλης προσπάθειας στην αύξηση της καινοτομίας και της τεχνολογικής προόδου και όχι μόνο.

Με τις ίδιες αρχές και αξίες και την προσπάθεια αυτή θα αυξήσουμε ακόμα περισσότερο την εξυπηρέτηση των Πελατών μας και συνεργατών και θα έχουμε καλύτερη διαχείριση των κινδύνων που θα κληθούμε να διαχειριστούμε».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρώην Πρωθυπουργός, με την ιδιότητά του ως Προέδρου Δ.Σ. της Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε, ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, και ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

To νέο πρόσωπο της Εταιρείας και τον σχεδιασμό του λογοτύπου επιμελήθηκε η Kommigraphics και το λανσάρισμα της SYNDEA θα υποστηριχτεί με τηλεοπτική καμπάνια, online παρουσία, ραδιοφωνικό σποτ και outdoor. Επίσης, θα έχει ενισχυμένη παρουσία και στα Social Media.

Δείτε εδώ το βίντεο με την παρουσίαση του νέου logo.


Διαβάστε επίσης: SYNDEA το νέο όνομα της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας