Άρθρα

Η σημασία της “Αμφικτυονίας” της Generali

Η Generali Hellas υποδέχθηκε, λίγο πριν μας αφήσει το 2023, τους ηγήτορες της Διοίκησης του Ομίλου Generali στην Αθήνα.

Μαζί με τις κεφαλές, ήρθαν στην ελληνική πρωτεύουσα όλοι ανεξαιρέτως οι ανά τον κόσμο CEO του παγκόσμιου ασφαλιστικού Οργανισμού.

Ήταν μια συνάντηση ιδιαίτερης σημασίας για την ελληνική θυγατρική, αλλά και για το σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Ήταν μία ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ, όπως εκείνη των Δελφών.

Οι δεσμοί των συμμετεχόντων και η τιμή για τον τόπο συνάντησής τους δεν πρέπει να παραγραφεί.

Το ότι ο οικοδεσπότης της συνάντησης και CEO της Generali Hellas, κ. Πάνος Δημητρίου, σεμνά πάντοτε, τηρεί «σιγήν ιχθύος» για τα όσα διημείφθησαν στη συνάντηση αυτή, δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για εμάς. Τουναντίον…

Από εμάς καταγράφεται εμφαντικά, καθώς παρακολουθούμε με αγωνία και ενδιαφέρον τα δρώμενα της πολυτάραχης ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Η σημασία της “Αμφικτυονίας” της Generali
Υπό την ηγεσία του κ. Πάνου Δημητρίου, η Generali Hellas έσπασε το φράγμα των €500 εκατ. σε παραγωγή ασφαλίστρων, το 2023.

Τι είναι αυτό που εκτιμά ο παγκόσμιος οργανισμός της Generali ότι συμβαίνει στην Ελλάδα;

Κατά την άποψή μας τα εξής:

Εκτιμά ότι η Generali Hellas ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία τη διαδικασία του integration που απαιτήθηκε μετά την τελευταία εξαγορά, στο ελάχιστο χρονικό διάστημα των δύο ετών. Το γεγονός αυτό καθίσταται, αναμφίβολα,  υποδειγματικό για τον Όμιλο και σημείο αναφοράς για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Εκτιμά ως επίτευγμα το ότι η Generali Hellas, στη μεταμνημονιακή Ελλάδα, έσπασε το φράγμα των 500 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια παραγωγή ασφαλίστρων.

Ταυτόχρονα και ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι ο Οργανισμός:

Περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τον στόχο του κ. Πάνου Δημητρίου, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Συμμερίζεται και στηρίζει την επιδίωξη της Εταιρείας στην Ελλάδα για παραγωγικότερα αποτελέσματα το 2024, αλλά και τη δημιουργία νέων προγραμμάτων, τη βελτίωση των διαδικασιών και ασφαλώς την αναβάθμιση της ασφαλιστικής εμπειρίας των ανθρώπων που εμπιστεύονται την Generali Hellas.

Γνωρίζει ότι 24 νέα projects έχουν δρομολογηθεί για το 2024 από την Generali Hellas και αυτά δεν είναι όραμα αλλά πεδία στοχευμένα, που θα κριθούν στην πράξη, πάντα βασισμένα σε άξονες στρατηγικής.

Συμμερίζεται τη δέσμευση της Generali Hellas, που συνεχίζει να αναζητά νέους τρόπους, ώστε να αποτελεί τον Lifetime partner των ασφαλισμένων της, τον εργοδότη επιλογής των εργαζομένων της, αλλά και έναν άξιο Εταιρικό Πολίτη του κόσμου, που θα οδηγεί τις εξελίξεις με γνώμονα πάντα την ανθρώπινη ανάγκη και το κοινό καλό.

Αναγνωρίζει εμπράκτως όσα έχει επιτύχει η ομάδα των ανθρώπων της Generali Hellas τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά, έστω και με ελάχιστες παρουσίες όπως αυτή της Generali Hellas, μπορεί και πρέπει να προσβλέπει αισιόδοξα στο 2024.

Οργανισμοί με νέες ιδέες, ενέργειες και αναπτυξιακά βήματα, αλλά και ηγεσίες που γνωρίζουν το αντικείμενο, μπορούν και πρέπει να “τραβήξουν” τον Θεσμό ένα βήμα πιο κοντά στην κοινωνική παραδοχή.

Δημήτρης Ρουχωτάς


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας