Η Petra Hielkema, Πρόεδρος της EIOPA, στην ΕΑΕΕ

1607
Από αειστερά οι κ.κ. Ιωάννης Καντώρος (Μέλος ΔΣ ΕΑΕΕ), Κάρολος Σαΐας (Μέλος ΔΣ ΕΑΕΕ), Σταύρος Κωνσταντάς (Διευθυντής ΔΕΙΑ - Τράπεζα της Ελλάδος), Ελίνα Παπασπυροπούλου (Γενική Διευθύντρια ΕΑΕΕ), Petra Hielkema (Πρόεδρος EIOPA), Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου (Πρόεδρος ΕΑΕΕ), Frederick Lathioor (Μέλος ΔΣ ΕΑΕΕ).

Η κα Petra Hielkema, Πρόεδρος της EIOPA (Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων), επισκέφτηκε την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023, και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΕΕ.

Όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου, στη συνάντηση συμμετείχε ο κ. Σταύρος Κωνσταντάς, Διευθυντής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι εκπρόσωποι της ΕΑΕΕ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την κα Hielkema για τις πρωτοβουλίες και το έργο της EIOPA και να ανταλλάξουν απόψεις για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την ελληνική ασφαλιστική αγορά και άπτονται της αρμοδιότητάς της.

Η EIOPA είναι μία από τις τρεις Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές αρμόδιες για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κύριες αρμοδιότητες της EIOPA είναι η υποστήριξη της σταθερότητας των ασφαλιστικών αγορών και της διαφάνειας των χρηματοπιστωτικών προϊόντων. Επιπλέον, η EIOPA έχει καθήκον να διασφαλίζει την προστασία των ασφαλισμένων και των μελών των συνταξιοδοτικών συστημάτων.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροKaspersky: Οι εταιρείες αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες τα ζητήματα κυβερνοασφάλειας
Επόμενο άρθροΕΑΕΕ: Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Προετοιμάζοντας το Μέλλον»