Εταιρείες

Η ΟΑΣΕ συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου

Η ΟΑΣΕ συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδι­κή Απεργία, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, απαιτώντας δίκαιους όρους αμοιβής και εργασίας για όλους, σε συνθήκες υγείας και ασφάλειας.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΑΣΕ αναφέρει:

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ο.Α.Σ.Ε. αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε., καλώντας τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά τόσο στην απεργία όσο και στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στην Αθήνα, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΠΑΝΤΟΥ και για ΟΛΟΥΣ! Θέλουμε πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας!! Απαιτούμε να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα μας στην εργασία και να εργαζόμαστε σε χώρους που εγγυώνται την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία

Απαιτούμε:

  1. Αύξηση των Μισθών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας για να καλυφθεί η αύξηση του κόστους ζωής και να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν δίκαιο μερίδιο από τα κέρδη, καθώς και μέτρα για την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως τον καλύτερο τρόπο για την επίτευξη δίκαιων αμοιβών και βιώσιμης οικονομίας.
  2. Άμεση ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών που αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά τους.
  3. Ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας.
  4. Μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής καθώς και στα υγρά καύσιμα.
  5. Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης κατά της κρίσης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
  6. Μεταρρύθμιση της λειτουργίας της Αγοράς Ενέργειας. Ν’ αναγνωριστεί ότι η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό και να υπάρξουν άμεσες επενδύσεις για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της κρίσης.
  7. Φτηνή στέγη για όλους με μέτρα που θα στοχεύσουν στην αναχαίτιση του κόστους στέγασης, μέτρα που θα ελαφρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Εκτός των άλλων, η Ο.Α.Σ.Ε. και οι εργαζόμενοι του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης διεκδικούμε:

  • Επαναφορά του νομοθετικού πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις.
  • Υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα επιβάλλεται να έχουν μια θέση στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου, για το σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων κατά της κρίσης. Αυτή είναι η δοκιμασμένη μέθοδος για την επιτυχή διαχείριση της κρίσης.

Οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε. δείχνουν να μην μπορούν να ξεπεράσουν αυτήν την κρίση. Το τίμημα της αδράνειας ή της υιοθέτησης λανθασμένων αντιδράσεων, όπως αυξήσεις επιτοκίων, πάγωμα μισθών ή επιστροφή στην αποτυχημένη ατζέντα λιτότητας, θα είναι καταστροφικό.

Η Ο.Α.Σ.Ε. μαζί με τη Γ.Σ.Ε.Ε. θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων, τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, τώρα σηκώνουν στην πλάτη τους και το κόστος της ακρίβειας η οποία σε πολλές περιπτώσεις η οποία σε πολλές περιπτώσεις εμπεριέχει έντονα τα χαρακτηριστικά της αισχροκέρδειας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022  &  ΩΡΑ 11.00 π.μ.

 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Χρήστος Παπαδόγιαννης

Ο Γ. Γραμματέας, Γιάννης Πετσαλάκης


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας