Εταιρείες

Ι.Ο.ΑΣ.: Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια» από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για Εκπαιδευτικούς.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου, Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια» από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Δ’ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, κας Δήμητρας Μπεκατώρου και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κου Νίκου Στεφανόπουλου, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Π. Φαλήρου, ύστερα από πρόσκλησή τους και στο πλαίσιο προώθησης του 7ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Ιωάννης Λαζαρίδης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης 6ης θέσης Δασκάλων Δ΄Αθήνας, η κα Μαρία Λογγινίδου, Διευθύντρια του 13ου Δημοτικού Σχολείου, ο κ. Βαγγέλης Νικολιδάκης, Στέλεχος του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, και η κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, Προέδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».

Στη συνέχεια, η Ψυχολόγος του Ινστιτούτου, κα Σάρα Γεράση, πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα Ομιλία για τα Μέσα και τους Τρόπους Εκπαίδευσης.

Οι Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην επιμόρφωση δοκίμασαν τον εξοπλισμό Οδικής Ασφάλειας της Κινητής Μονάδας του Ινστιτούτου που περιλαμβάνει προσομοιωτή ανατροπής οχήματος, προσομοιωτή πρόσκρουσης και γυαλιά προσομοίωσης μέθης. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε 3 κυκλικά βιωματικά εργαστήρια όπου εξοικειώθηκαν με το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου “Μικρά Οχήματα – Μεγάλη ευθύνη”, παιχνίδια και εφαρμογές Οδικής Ασφάλειας, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά εργαλεία του Ινστιτούτου. Τέλος, οι εκπαιδευτικοί ολοκλήρωσαν την επιμόρφωσή τους με ένα 4ο εργαστήριο όπου ενημερώθηκαν σχετικά με τη διαδικασία δημιουργίας ψηφιακών έργων για τη συμμετοχή τους στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια.

Το Σεμινάριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 65 συμμετέχοντες από την Π/θμια και Δ/θμια Εκπαίδευση από τους Δήμους Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Ταύρου, Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Ελληνικού και Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τη Δράση δείχνοντας αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι τη λήξη της, παρά το προχωρημένο της ώρας.


Διαβάστε επίσης: Ι.Ο.ΑΣ.: 10.000 νεκροί από τροχαία σε επαρχιακές οδούς στην ΕΕ το 2022


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας