Η Κίνα ανοίγει την αγορά της σε ξένες ασφαλιστικές με πρώτη την Allianz

1282
shanghai-china-L

Η Allianz ανακοίνωσε ότι πήρε την έγκριση της Κινεζικής Επιτροπής Τραπεζικής και Ασφαλειών (CBIRC) για την προετοιμασία ίδρυσης ασφαλιστικής εταιρείας Holding στην Κίνα.

Η εταιρεία, Allianz (China) Insurance Holding Company Limited, θα είναι η πρώτη Holding ασφαλιστική απόλυτης ιδιοκτησίας αλλοδαπού ασφαλιστή στην Κίνα και θα έχει έδρα τη Σαγκάη.
Αυτή η δομή συμμετοχής θα εδραιώσει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση του Ομίλου Allianz στην Κίνα, ενισχύοντας τη στρατηγική και οικονομική ευελιξία του για να αξιοποιήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες και να έχει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη στην αγορά.

Η έγκριση που δόθηκε από την Επιτροπή ακολουθεί μια σειρά μέτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την κινεζική κυβέρνηση για περαιτέρω άνοιγμα και ενθάρρυνση των επενδύσεων στην Κίνα από ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η εξέλιξη αυτή είναι στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης θετικής διμερούς σχέσης μεταξύ Κίνας και Γερμανίας και προωθεί τη συνεχή συνεργασία μεταξύ τους.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το εποπτικό συμβούλιο της Allianz SE αποφάσισε να παρατείνει τη σύμβαση του κ. Oliver Bäte ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024. Η αρχική του σύμβαση έληγε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019.

Προηγούμενο άρθροΟ ΣΕΜΑ έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας
Επόμενο άρθροH ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά ο επόμενος στόχος της Lemonade