Διεθνή

Η Insurance Europe συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης

Τα αποτελέσματα της 3ης Πανευρωπαϊκής Έρευνας για τις Συντάξεις θα παρουσιάσει η Insurance Europe, στις 28 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της ετήσιας Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Συνταξιοδότησης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης διοργανώνεται από 14 ευρωπαϊκές ενώσεις και οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν την πρόκληση της συνταξιοδότησης στην Ευρώπη και θα διερευνήσουν λύσεις, προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω βιώσιμα συνταξιοδοτικά συστήματα που θα προστατεύουν επαρκώς τους ανθρώπους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνταξιοδότησής τους. Παράλληλα θα ευαισθητοποιήσουν για την ανάγκη αποταμίευσης για τη συνταξιοδότηση.

Λόγω της δημογραφικής αλλαγής η αναλογία εξάρτησης από τους ηλικιωμένους –ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω σε σχέση με τα άτομα ηλικίας 20 έως 64 ετών– αναμένεται να διπλασιαστεί μεταξύ 2023 και 2080. Κατά συνέπεια, με λιγότερους ανθρώπους να πληρώνουν στα συνταξιοδοτικά συστήματα και περισσότερους να εξαρτώνται από τα συνταξιοδοτικά έσοδα, καθίσταται όλο και πιο δύσκολο για τις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν την επάρκεια των συντάξεων για όλους.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί, στις 28 Νοεμβρίου και ώρα 08:30 CET, και το διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: «Αφύπνιση απέναντι στη συνταξιοδοτική πρόκληση – αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής έρευνας της Insurance Europe για τις συντάξεις».

Αποταμιεύουν οι Ευρωπαίοι για τη συνταξιοδότησή τους; Πώς επηρεάζει το σημερινό οικονομικό περιβάλλον τον συνταξιοδοτικό προγραμματισμό των ανθρώπων; Πόσο σίγουροι είναι οι άνθρωποι ότι θα έχουν ένα άνετο βιοτικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης;

Αυτά και άλλα ερωτήματα θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, ενώ θα παρουσιαστούν τα ευρήματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες από 15 ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Σλοβακία, Ισπανία, Ελβετία).

Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν οι κ.κ.:

  • Carine Ohlsson MEP (S&D, Σουηδία)
  • Nicolas Jeanmart, Επικεφαλής Προσωπικών και Γενικών Ασφαλίσεων της Insurance Europe
  • Xavier Larnaudie-Eiffel, Πρόεδρος της Επιτροπής Προσωπικών Ασφαλίσεων της Insurance Europe
  • Carlos Esquivias Escobar, Διευθυντής Προσωπικής Ασφάλισης και Φορολογικής Πολιτικής της ένωσης ασφαλιστικών εταιρειών Ισπανίας, UNESPA.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας