Η Insurance Europe στηρίζει το πρόγραμμα investEU

1209
investEU

Οι ασφαλιστές καλωσορίζουν την πρόταση της investEU να αυξήσει την προσφορά κατάλληλων μακροπρόθεσμων επενδύσεων, ζητώντας παράλληλα, την άρση των περιττών φραγμών στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις, που θέτει το Solvency II, και τη διασφάλιση του φυσικού και σημαντικού ρόλου του ασφαλιστικού κλάδου στην πρωτοβουλία investEU.

Η Insurance Europe δημοσίευσε την απάντησή της στη διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το προτεινόμενο πρόγραμμα InvestEU, το οποίο στοχεύει να συγκεντρώσει διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ και να επεκτείνει το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη.

Όπως τονίζει η Insurance Europe, η διαθεσιμότητα ενός ευρέος φάσματος επενδυτικών στοιχείων είναι το κλειδί για την κάλυψη των επενδυτικών αναγκών των ασφαλιστών.

Το πρόγραμμα investEU έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το επενδυτικό χάσμα στην ΕΕ και να τονώσει περαιτέρω τα μακροπρόθεσμα βιώσιμα περιουσιακά στοιχεία στα οποία μπορούν να επενδύσουν οι ασφαλιστές.

Είναι βασικό να παρέχεται δημόσια στήριξη μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται και η παρέμβαση των εθνικών/πολυμερών αναπτυξιακών τραπεζών δεν θα πρέπει να δημιουργεί το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα του αποκλεισμού ιδιωτικών επενδύσεων.

Ταυτόχρονα, σημειώνει στην απάντησή της η Insurance Europe, είναι εξίσου σημαντικό οι κανόνες προληπτικής εποπτείας που ορίζονται στην οδηγία Solvency II, οι οποίοι διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων για επενδύσεις, να αντικατοπτρίζουν σωστά τους κινδύνους και την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης.

Χρειάζεται τώρα δράση για την άρση των περιττών φραγμών στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις και για τη διασφάλιση του φυσικού και σημαντικού ρόλου του ασφαλιστικού κλάδου στην πρωτοβουλία investEU. Σημαντικά πρώτα βήματα μπορούν να γίνουν στην αναθεώρηση Solvency II 2018 και να ολοκληρωθούν στην ευρύτερη αναθεώρηση του 2020, τονίζει εν κατακλείδι η Insurance Europe.

Προηγούμενο άρθροΟι πρωτοβουλίες της Interamerican στον τομέα των startups και της καινοτομίας
Επόμενο άρθροΤι θα συζητήσουν Ασφαλιστές & Αντασφαλιστές στο Costa Navarino;