Διεθνή

Η Google “απειλεί” τις παραδοσιακές εταιρείες ασφάλισης κατοικιών

Η Google αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις παραδοσιακές εταιρείες ασφάλισης κατοικιών, καθώς πάνω από το 25% των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αγόραζαν ασφάλιση κατοικίας από τον τεχνολογικό γίγαντα, σύμφωνα με την GlobalData.

Η ταχεία άνοδος της ψηφιοποίησης μετά την πανδημία και η αυξημένη χρήση έξυπνων οικιακών συσκευών δείχνει ότι οι εταιρείες τεχνολογίας και άλλοι, εκτός ασφαλιστικής αγοράς, παίκτες θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τους ασφαλιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους στην ψηφιοποίηση και την ισχυρή αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας τους για να προσελκύσουν πελάτες. Έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία δεδομένων και αναλύσεων GlobalData, δείχνει ότι η Google αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις ασφαλιστικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Έρευνα Καταναλωτών της GlobalData για το 2022 διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τέταρτο των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν διατεθειμένοι να αγοράσουν ασφάλιση κατοικίας από την Google, εάν εισερχόταν στην αγορά. Οι προμηθευτές ενέργειας και η Amazon σημείωσαν επίσης καλή βαθμολογία.

Ο κ. Ben CareyEvans, επικεφαλής ασφαλιστικός αναλυτής της GlobalData, σχολίασε σχετικά:«Η Amazon θα απασχολήσει ιδιαίτερα τους ασφαλιστές, καθώς φημολογείται ότι βρίσκεται στα πρόθυρα εισόδου στον ασφαλιστικό κλάδο εδώ και πολλά χρόνια. Το Facebook, από την άλλη πλευρά, είναι απίθανο να είναι τόσο επιτυχημένο, εξαιτίας των αρνητικών ειδήσεων στον Τύπο τα τελευταία χρόνια. Οι καταναλωτές είναι επίσης απίθανο να δουν το WhatsApp ως βιώσιμο πάροχο ενός τόσο σοβαρού προϊόντος».

Η Google, η Amazon και οι προμηθευτές ενέργειας αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τους παραδοσιακούς ασφαλιστές. Η Google και η Amazon, συγκεκριμένα, έχουν τεράστια αναγνώριση και φήμη για τις ψηφιακές δυνατότητές τους και τη γρήγορη εξυπηρέτηση πελατών. Έχουν ήδη ισχυρούς δεσμούς με πολλά σπίτια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, με το Google Home και το Amazon Echo, αντίστοιχα. Οι προμηθευτές ενέργειας έχουν επίσης παρουσία στην ασφάλιση του Ηνωμένου Βασιλείου, με την British Gas να είναι ο κορυφαίος προμηθευτής ασφάλισης έκτακτης ανάγκης για το σπίτι (για μεμονωμένα προϊόντα) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Carey-Evans προσθέτει: «Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι αυτοί οι παίκτες θα επιδιώξουν να συνεργαστούν με ασφαλιστές και να υποστηρίξουν με την τεχνολογία τους τα συγκεκριμένα προϊόντα. Ωστόσο, η GlobalData διαπίστωσε ότι εάν αυτές οι εταιρείες αποφάσιζαν να προσφέρουν ολοκληρωμένα προϊόντα οικιακής χρήσης, ένα σημαντικό ποσοστό των καταναλωτών θα τα θεωρούσε βιώσιμους παρόχους, επομένως η απειλή για τις παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες υπάρχει».

Η Google "απειλεί" τις παραδοσιακές εταιρείες ασφάλισης κατοικιών

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας