Η GFIA δημοσιεύει αρχές για τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη

2424

Μια σειρά από αρχές που αφορούν τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη (diversity, equity and inclusion – DEI) δημοσίευσε πρόσφατα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Ενώσεων (GFIA).

Η διαφορετικότητα, η ισότητα και η ένταξη (DEI) αποτελούν προτεραιότητες για τον (αντ)ασφαλιστικό κλάδο παγκοσμίως. Η GFIA και τα μέλη της έχουν δεσμευτεί να τις ενθαρρύνουν και να τις προωθήσουν σε ολόκληρο τον κλάδο.

Διάφορα μέλη της GFIA αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της DEI και της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης, την αύξηση της ασφαλιστικής διείσδυσης για την ενίσχυση των αναπτυσσόμενων οικονομιών και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και πόρων με τις ενδιαφερόμενες αγορές. Οι πρωτοβουλίες τους αναπτύσσονται με γνώμονα συγκεκριμένα εθνικά χαρακτηριστικά, όπως το ρυθμιστικό πλαίσιο, τα δημογραφικά στοιχεία, τα νομικά συστήματα και οι τοπικές ανάγκες των καταναλωτών, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των χωρών.

Η GFIA χαιρετίζει τη δέσμευση της Διεθνούς Ένωσης Ασφαλιστικών Εποπτικών Αρχών (IAIS) να συνεχίσει τις προσπάθειες στην κατεύθυνση της διαφορετικότητας, της ισότητας και της ένταξης. Η GFIA είναι έτοιμη να συνεργαστεί για το θέμα αυτό με την IAIS και άλλους διεθνείς οργανισμούς και φορείς θέσπισης προτύπων, όπως η G20. Η GFIA αναγνωρίζει ότι, ενώ η χρηματοπιστωτική ένταξη και η πρόσβαση στην ασφάλιση έχουν αποτελέσει αντικείμενο σημαντικών προσπαθειών από μέρους της IAIS και πολυάριθμους διεθνείς οργανισμούς, η ανάπτυξη πολιτικών σχετικά με την DEI θα απαιτήσει ευρεία εξέταση και συναίνεση, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

  • Ετικέτες
  • GFIA
Προηγούμενο άρθροΑ. Σαρρηγεωργίου: Stress tests και Solvency II διασφαλίζουν την ανθεκτικότητα της ασφαλιστικής αγοράς
Επόμενο άρθροΗ Eurolife FFH Diamond Sponsor του TEDxAUEB