19.9 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η GBL εξαγοράζει την Affidea

Στην υπογραφή οριστικής συμφωνίας προχώρησε η Groupe Bruxelles Lambert (“GBL”) για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην Affidea, τον κορυφαίο πάροχο διαγνωστικών υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη, από την B-FLEXION. H GBL θα επενδύσει έως και 1 δισ. ευρώ στη συναλλαγή. Ο πλειοψηφικός μέτοχος της Affidea, B-FLEXION, θα αποχωρήσει πλήρως και η διοίκηση θα επανεπενδύσει μαζί με την GBL. Η επένδυση αυτή προσδίδει τόσο ανθεκτικότητα όσο και διαφοροποίηση στο χαρτοφυλάκιό τους.

Η Affidea ιδρύθηκε το 1991 και είναι ο κορυφαίος ευρωπαϊκός φορέας διαγνωστικής απεικόνισης, με περισσότερα από 300 κέντρα σε 15 χώρες. Η Affidea επεκτείνει συνεχώς τις υπηρεσίες της, παρέχοντας ολοκληρωμένες και προηγμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με υψηλή ποιότητα και εξυπηρέτηση.

Η παροχή διάγνωσης ακριβείας είναι υψίστης σημασίας για την παροχή θεραπείας. Η GB, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, θα υποστηρίζει την Affidea στην ανάπτυξη ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών – ασθενών, γιατρών και ρυθμιστικών αρχών. Μαζί με τη διοίκηση, η GBL σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω την Affidea στις βασικές αγορές της, καθώς και να επιταχύνει τις συγχωνεύσεις και εξαγορές σε νέες ελκυστικές ευρωπαϊκές αγορές.

Η συναλλαγή αυτή σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική επένδυση της GBL στον τομέα της υγείας. Η GBL έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για αυτόν τον κλάδο, δεδομένης της ανθεκτικότητάς του στην οικονομία και των μακροπρόθεσμων τάσεων ανάπτυξης. Η εξαγορά ανταποκρίνεται επίσης στη φιλοδοξία της GBL να αυξήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο σε μη εισηγμένες εταιρίες στο χαρτοφυλάκιό της. Ο μακροπρόθεσμος στόχος του Ομίλου είναι αυτό να αντιπροσωπεύει περίπου το 40% (αντιπροσώπευε το 25% του χαρτοφυλακίου έως το τέλος του 2021).

Η GBL εξαγοράζει την Affidea

Ο κ. Ian Gallienne, CEO της GBL, σχολίασε: «Μετά από τις πρόσφατες επενδύσεις σε Webhelp, Canyon και Voodoo, η Affidea αποτελεί τον επόμενο σταθμό στη στρατηγική της GBL να αυξήσει τις επενδύσεις της σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αναπτυσσόμενες αγορές κατέχοντας το πλειοψηφικό πακέτο. Μαζί με τη διοίκηση της Affidea ανυπομονούμε να συνεισφέρουμε στην επιτυχία της εταιρείας».

Ο κ. Michal Chalaczkiewicz, Σύμβουλος Επενδύσεων της GBL, πρόσθεσε: «Με την Affidea η GBL αποκτά πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη και γεωγραφική διασπορά. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποτελέσουμε τον θεματοφύλακα της εταιρείας στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξής της. Σε συνεργασία με τη διοίκηση, θα προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε την οργανική ανάπτυξη, τις συγχωνεύσεις και εξαγορές, καθώς και τα ψηφιακά προγράμματα υγείας».

Ο κ. Giuseppe Recchi, CEO της Affidea, σχολίασε: «Είμαι ευγνώμων στην B-FLEXION για την επένδυση και την υποστήριξή της στην εταιρεία από την έναρξη της ιδιοκτησίας τους το 2014 και από τον διορισμό μου στη θέση του CEO το 2018. Έχουμε δημιουργήσει μια παγκόσμιας κλάσης επιχείρηση, διπλασιάζοντας το μέγεθός της τα τελευταία 4 χρόνια και ανοίγοντας νέους δρόμους ανάπτυξης. Είμαι ικανοποιημένος που έχουμε την GBL ως συνεργάτη μας, δεδομένης της βαθιάς κατανόησης της εταιρείας μας και του μακροπρόθεσμου επενδυτικού μας πλάνου».

Ο κ. Stefan Meister, Αντιπρόεδρος της B-FLEXION, ανέφερε σχετικά: «Ήταν προνόμιο να συνεργαστώ με τον Giuseppe και όλη την ομάδα της Affidea, και είμαστε περήφανοι που συμβάλαμε στην επιτυχία της εταιρείας στα δέκα χρόνια ιδιοκτησίας μας. Η ομάδα της GBL μας έχει εντυπωσιάσει με την τεχνογνωσία της στην υποστήριξη εταιρειών με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Είμαστε ικανοποιημένοι που η Affidea μεταβαίνει στην GBL για την επόμενη φάση της ανάπτυξής της».

Η GBL έλαβε συμβουλευτικές υπηρεσίες από τις εταιρείες Citi, Bain & Company, EY και Kirkland & Ellis. Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2022.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας