Βιβλιοπαρουσιάσεις

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973 μέσα από τον φακό του φωτορεπόρτερ Β. Καραγεώργου

«Με την απόσταση του Χρόνου»: Μια μοναδική αφηγηματική – φωτογραφική έκδοση μνήμης, για την επέτειο των 50 ετών, που ζωντανεύει τον αγώνα του Πολυτεχνείου το 1973. 

Για την 50η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, ένα γεγονός σταθμός στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, οι εκδόσεις FLIPPRESS παρουσιάζουν το «Πολυτεχνείο 1973: Η Απόσταση του Χρόνου». H μοναδική αυτή φωτογραφική έκδοση αφηγείται και αποτυπώνει με σεβασμό τα γεγονότα, τα συναισθήματα και τις κομβικές στιγμές της εξέγερσης μέσα από τον φακό του διάσημου φωτογράφου Βασίλη Καραγεώργου.

Στοιχεία Βιβλίου

  • Τίτλος: Πολυτεχνείο 1973: Με την απόσταση του Χρόνου
  • Φωτογράφος: Βασίλης Καραγεώργος
  • Φωτογραφικό αρχείο: Picture GREECE
  • Επιμέλεια Έκδοσης / Κείμενα: Αθανάσιος Δ. Αλατάς
  • Εκδόσεις: FLIPPRESS, 2023
  • Διαστάσεις: 29.7 x 24 εκ.
  • ISBN: 978-618-84853-6-5

Περιγραφή Περιεχομένου

Το “Πολυτεχνείο 1973: Η Απόσταση του Χρόνου” προσφέρει ένα εξαιρετικό οπτικό ταξίδι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, μέσα από σημαντικές και ιδιαίτερες φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους, οι οποίες αναβιώνουν καρέ-καρέ τις δραματικές και συγκινητικές στιγμές αυτού του ιστορικού γεγονότος. πολλές από τις οποίες είναι σπάνιες και αδημοσίευτες, κάνοντάς το ένα αναντικατάστατο οπτικό ντοκουμέντο για κάθε αναγνώστη της Ελληνικής ιστορίας αλλά και λάτρη της τέχνης της φωτογραφίας.

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973 μέσα από τον φακό του φωτορεπόρτερ Β. Καραγεώργου

Ο φωτογράφος

Ο φωτογράφος του Πολυτεχνείου, Βασίλης Καραγεώργος απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών στις 13-10-2023. Υπήρξε εμβληματικός φωτορεπόρτερ της Ελληνικής δημοσιογραφίας που με τον φακό του κατέγραψε την ουσία των γεγονότων της δεκαετίας του ’60 και την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, με τις φωτογραφίες του να εμπνέουν και να εκπαιδεύουν μέχρι και σήμερα. Το μοναδικό αρχείο του το διαχειρίζεται η Πολιτιστική Εταιρία «ΚΑΛΛΙΧΩΡΟΝ» και οι εκδόσεις Flippress της εταιρείας UPRISE IKE. Την πολύτιμη αυτή κληρονομιά καλούμαστε, όχι μόνο να διατηρήσουμε, αλλά πολύ περισσότερο να αναδείξουμε και να παραδώσουμε και στην επόμενη γενιά. Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος της δικής μας προσπάθειας. 

Το γεγονός

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 αποτέλεσε ένα μελανό σημείο στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας και σηματοδότησε την φοιτητική αντίσταση ενάντια στη συνταγματική δικτατορία. Αυτό το βιβλίο λειτουργεί ως μια οπτική μαρτυρία της γενναιότητας, της ανθεκτικότητας και του πνεύματος των νέων εκείνης της εποχής.

Διάθεση

Το «Πολυτεχνείο 1973: Η Απόσταση του Χρόνου» είναι διαθέσιμο σε όλα τα βιβλιοπωλεία και online για αγορά μέσω της ιστοσελίδας των εκδόσεων Flippress.gr!

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973 μέσα από τον φακό του φωτορεπόρτερ Β. Καραγεώργου

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας