Η Ευρωπαϊκή Πίστη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

1059
Η Ευρωπαϊκή Πίστη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Η Ευρωπαϊκή Πίστη συμμετείχε με την εκστρατεία #SkepsouAllios στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, αποτελώντας τον μοναδικό οργανισμό που εκπροσώπησε τον ελληνικό Ασφαλιστικό Κλάδο.

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 2009 και φέτος έλαβε χώρα από τις 20 έως τις 28 Νοεμβρίου 2021, είναι η συγκρότηση ενεργειών που θα οδηγήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη με τη συμμετοχή της, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, είχε ως στόχο την ανάδειξη του σημείου καμπής που βρίσκεται ο πλανήτης, ενημερώνοντας τόσο το Ανθρώπινο Δυναμικό και το Δίκτυο Πωλήσεων της Εταιρείας, όσο και την ελληνική κοινωνία γενικότερα, για τις εναλλακτικές καθημερινές συμπεριφορές που οδηγούν σε μειωμένη χρήση πλαστικού. Η Εταιρεία, μέσω της δράσης #SkepsouAllios, έχει δημιουργήσει τη δική της κοινότητα κυκλικής οικονομίας, όπου τίποτα δεν πάει χαμένο και τα περισσότερα αντικείμενα ανακυκλώνονται ή επαναχρησιμοποιούνται, οδηγώντας σε ένα καλύτερο αύριο.

«Γιατί ένα καλύτερο αύριο ξεκινά από σήμερα», δήλωσε σχετικά ο Διευθυντής Marketing & Υποστήριξης Δικτύου Πωλήσεων της Εταιρείας, κ. Γιώργος Γκοτζαγεώργης. «Όταν δημιουργούσαμε την καμπάνια #SkepsouAllios, θέλαμε το μήνυμά μας να είναι απλό και ξεκάθαρο. Είχαμε πίστη στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων της Εταιρείας μας πως θα αγκαλιάσουν τη δράση, αλλάζοντας τις καθημερινές τους συνήθειες, χρησιμοποιώντας αντικείμενα πολλαπλών χρήσεων και στη συνέχεια μέσα από τις ποικίλες ενέργειες επικοινωνίας της εκστρατείας θα μεταφέραμε το μήνυμά μας στην κοινωνία. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε τη δική μας κοινότητα κυκλικής οικονομίας, εγκαταλείψαμε σε μεγάλο βαθμό τα πλαστικά μιας χρήσης και βοηθήσαμε στην ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας για τις συνέπειες που προκαλεί το πλαστικό στον πλανήτη. Η Εταιρεία μας, συμμετέχοντας ως ενεργός εταίρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, μοιράστηκε τις δράσεις της και έγινε ο μοναδικός οργανισμός που εκπροσώπησε τον Ασφαλιστικό Κλάδο σε μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας μας».

Την Ευρωπαϊκή Πίστη τίμησε με την παρουσία του κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων ο κ. Νικόλαος Χιωτάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, ο οποίος ενημερώθηκε για την εκστρατεία #SkepsouAllios και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας. Ο ΕΟΑΝ είναι ο εθνικός συντονιστής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων για την Ελλάδα.  

Η Ευρωπαϊκή Πίστη «δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να αποτελεί πρότυπο εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας και θα προσπαθεί πάντα να ξεκινά ένα καλύτερο αύριο από σήμερα, ενστερνιζόμενη τη ρήση πως «Τη Γη δεν την κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, αλλά τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας».

Δείτε περισσότερα για την εκστρατεία στο:

https://www.europaikipisti.gr/el/skepsouallios.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΕθνική Ασφαλιστική: Κέρδη προ φόρων €83,9 εκατ. στο 9μηνο
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ & του ΕΕΑ